מוטי גולדברג, מנכ"ל חברת "תעשיות עוף טוב" מבית שאן, שהינו אחד ממשווקי בשר העוף הגדולים בישראל מציין, שלקראת חג הפסח הקרוב, צפוי מחסור של כ-3%-5% בכמות העופות בשוק המזון.
לדבריו, נובע המחסור מהעובדה שבמהלך החודשים האחרונים עלו מחירי התערובות (מאכל העופות) בכ-25%, מ-1,000 שקל לטון תערובות לכ-1,250 שקל לטון תערובות. כמו כן לאור העובדה שעלות התערובות מהווה כ-50% מכלל ההוצאות על גידול העופות, ישנם מספר מגדלים בשוק שהפסיקו את גידול העופות.
מבדיקת שוק שערכה חברת "תעשיות עוף טוב" עולה, שבשבועיים שלפני פסח ועד ערב החג ימכרו בשוק כ-2 מיליון עופות (עוף טרי ועוף קפוא) והמחירים צפויים להיות בין 13-17 ש"ח לק"ג עוף טרי ובין 11-13 שקל לק"ג עוף קפוא.
"תעשיות עוף טוב" מהווה כ-18% מכלל השוק ובמהלך השבוע הקרוב יקלטו במפעל עוד כ-30 עובדים זמניים במטרה לתגבר את כושר הייצור של המפעל בכדי לעמוד בדרישות השוק לקראת חג הפסח.
מחזור שוק העופות בישראל בשנת 2003 היה כ-2 מיליארד שקל.