במהלך חג הפסח אנשים מרבים לאכול כמות גדולה של מצות, אך לעיתים הן גורמות לתופעות לוואי קשות הגורמות להפסקת אכילתן. אין צורך לדאוג, גם את זה ניתן לפתור, באמצעות פעילות גופנית, אכילת ירקות ופירות ועוד.
רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של "שירותי בריאות כללית", מסבירה מדוע אנו סובלים מתופעות לוואי בעת אכילת המצות והכי חשוב - כיצד ניתן למנוע אותן.
לדבריה, המצה עשויה מקמח לבן ולכן זמן שהייתה בקיבה הוא ארוך וגורם לתסיסה. פעולת התסיסה גורמת לגזים ולתופעות לוואי נוספות. כמו-כן, במצה אין תאית וסיבים ולכן יש נטייה לעצירויות בתקופת החג.
10 טיפים לשיפור ומניעת תופעות הלוואי: 1. אכילה מרובה של ירקות ופירות;
2. הוספת שמן זית לסלט הירקות;
3. להרבות בשתיית מים (רצוי מים בלבד ולא שתיה מתוקה);
4. לאכול מצות מקמח העשוי מחיטה מלאה - כגון שיפון, שיבולת שועל המכילות יותר סיבים ומאפשרות פעולת מעיים טובה יותר;
5. לאכול לאט וללעוס היטב את האוכל;
6. רצוי לאכול לחמניות מקמח מצה;
7. להרבות באכילת שקדים ואגוזים - הם מקלים על העיקול;
8. לשתות מיץ סלק ו/או לאכול סלק ו/או חמיצת סלק;
9. לשתות בבוקר כוס מיץ תפוזים טריים עם שתי כפיות שמן זית;
10. ללכת הרבה, פעילות גופנית משפרת את פעולת המעיים ובכך מונעת גזים ועצירויות.