X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
האיטלקים מגנים על הפיצה הנפוליטנית; באחרונה פורסמו שורה של תקנות שצריכות לחול על פיצה על-מנת שתיקרא נפוליטנית; הסטנדרטים המעוגנים בחוק: בצק רך, גמיש ולא דביק - חובה ללוש בידיים
▪  ▪  ▪

אפשר אולי להזמין אותה בכל מסעדה 'איטלקית' בעולם אך קיימת רק פיצה נפוליטנית אמיתית אחת.
איטליה פרסמה שורה של תקנות שצריכות לחול על פיצה על-מנת שתוכל להיקרא פיצה נפוליטנית. המטרה: להגן על הפיצה הנפוליטנית המקורית המסורתית.
הצעת החוק החדשה כוללת מדריך, בו מפורט צעד אחר צעד, תהליך ההכנה של הפיצה המושלמת.
התקנון מפרט את צורת הפיצה, עוביה, הציפוי העליון ואפילו הדרך בה צריכים למזוג את שמן הזית מעל.
"הכנת פיצה היא אמנות, אתה צריך תשוקה כדי להכין פיצה", אמר אלפרדו פוליארו, מאיגוד הפיצה המסורתי של האיחוד האירופי ל-BBC News Online. "כל העניין הוא בבצק ובשיטה שהתפתחה במשך מאות שנים", הוסיף.
בצק הפיצה, שצריך להיות רך, גמיש ולא דביק, חייב "לשכב בתנור" לפחות 6 שעות, מגדירות התקנות. את הבצק יש ללוש ולעצב בצורה עגולה בידיים. "לישה של הבצק בכלים מכניים אינה מותרת", מזהירות התקנות.
רישום התקנות נעשה על-ידי שר החקלאות ומומחים מקצועיים של פיצה נפוליטנית, והן הודפסו בעיתון הרשמי Gazzetta, פרסום שבדרך כלל שמור לנושאים פיננסיים או משפטיים.
אך באיטליה מדובר בעניין רציני: הצעת החוק קובעת כי הפיצה חייבת להיות בקוטר שאינו עולה על 35 ס"מ ולא דקה יותר משליש הסנטימטר, כשבמרכזה היא יכולה להגיע עד לעובי של 2 ס"מ.
שמונה מאמרים ו-6 מאמרי משנה יהוו את "התנ"ך" של מכיני הפיצה בנאפולי, שם "נולדה" הפיצה לפני יותר מ-300 שנה. לדברי האיטלקים, קיימים רק שלושה סוגי פיצה נפוליטנית.
הראשונה היא מרינרה עם שום ואורגנו. השנייה, מרגריטה, חייבת להעשות עם בזיליקום, עגבניות וגבינה מהרי האפנין ולבסוף, השלישית, ה"אקסטרה מרגריטה" שחייבת לכלול מוצרלה של באפלו מאזור קמפניה.
את הפיצה הנפוליטנית האמיתית חייבים לאפות בתנור המחומם על-ידי עצים. המוצר הסופי חייב להיות רך, גמיש ופשוט לחיתוך.
במידה והחוק יאושר, הפיצריות יוכלו להציג לראווה את התווית היוקרתית המבטיחה כי מדובר בפיצה המסורתית האמיתית.

תאריך:  27/05/2004   |   עודכן:  27/05/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיכאל דבורין
אמרה את הדברים הקשים בכנס של לשכת עורכי בדין שנערך בבית הפרקליט בת"א; השרה ציינה כי היא מקווה שדוח ועדת דוברת, הקורא לרפורמות עמוקות במערכת החינוך ואשר אומץ במלואו, יוביל למהפיכה של ממש בחינוך ולשיפור דראסטי בהישגי התלמידים
יפעת גדות
שני תיקים עמוסים חומר נפץ נמצאו ליד בניין בו אמורים להיפגש ראשי נאט"ו השבוע; כ-1,000 שוטרים יסיירו בבירה במהלך חמשת ימי הכינוס
עומר כרמון
יאסר עבד רבו הקדיש את הפרס ל"קורבנות הטבח ברפיח"; "הפרס עשוי לסייע בשיקום הבתים ההרוסים ולהקל בכאבה של האם שאיבדה את ילדיה"; יוסי ביילין הבטיח להקדיש את חלקו בפרס "להמשך החייאת מחנה השלום בישראל"
מירב לוי
הטכנולוגיה פותחה על-ידי 'אסף טכנולוגיות סביבתיות' ותוצג לראשונה במסגרת תערוכת "איכות הסביבה 2004"; בפרקויט בנתניה מוחזרו עשרות אלפי טונות מהמזבלה הישנה של העיר, הממוקמת ליד חוף הים בפולג
אלונה קורן
האתר החדש יחליף את האתר הקיים מעריב און-ליין, וינסה להתחרות בעיקר ב-Ynet מקבוצת ידיעות אחרונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il