העוסקים בענף המזון בישראל והגורמים המפקחים על הענף יחתמו לראשונה על אמנת בטיחות במזון במסגרת הכנס השנתי של ענף המזון - "מזון בעידן החדש". טקס החתימה ייערך במעמדם של שר הבריאות, דני נוה, ושר החקלאות, ישראל כץ.
בכנס, העומד השנה בסימן בטיחות במזון, ידונו בדרכים לשיפור הפיקוח על איכות המזון בישראל, ייבחנו התהליכים והתקנות הקיימים כיום בתחום ויבדקו דרכים ליישום צעדים בוני אמון בין ציבור הצרכנים לבין תעשיית המזון הישראלית ורשויות הפיקוח.
אמנת הבטיחות במזון כוללת עשרה סעיפים, בהם מתחייבים החותמים בפני הציבור לנקוט בכל הפעולות הנדרשות - אם זה בשלבי הפיתוח, הייצור, השיווק והפיקוח - על-מנת להבטיח מזון איכותי ובטוח, לשביעות רצונם של ציבור הצרכנים.
גזי קפלן, יו"ר איגוד תעשיות המזון, העומד בראש הוועדה המארגנת של הכנס, אמר כי "ביסוד רעיון האמנה, קיימת השקפה שהאחריות המרכזית לבטיחות המזון הינה של היצרנים והמשווקים והם אלו המחויבים לרווחתו של הצרכן".
לדבריו, "החותמים על האמנה מתחייבים לנקוט בכל האמצעים ולהשקיע מאמצים ומשאבים על-מנת להבטיח מזון בטוח, איכותי וזמין לכל תושב במדינת ישראל".
קפלן הוסיף, כי "יצרני המזון הישראליים מקפידים לקיים את כל הבדיקות והתקנים הבינלאומיים המחמירים ביותר, אולם תמיד יש מקום לבחינה נוספת של התהליכים הקיימים".
בין החותמים על האמנה יהיו: שר הבריאות, דני נוה; שר החקלאות, ישראל כץ; יו"ר איגוד תעשיות המזון, גזי קפלן; יו"ר איגוד רשתות השיווק, יעקב גינזבורג; יו"ר ענף המזון באיגוד לשכות המסחר, איל מלמוד.
אמנת הבטיחות במזון תכלול, בין השאר, את הסעיפים הבאים: - "אנו מתחייבים להעניק לצרכנים בישראל את המוצרים הטובים והאיכותיים ביותר, תוך בקרה קפדנית ומתמדת של טיב חומרי הגלם ותהליכי הייצור";
- "אנו מתחייבים לפעול לשיפור מתמיד של איכות המוצרים והשירות אותו אנו נותנים, לשביעות רצונם של הצרכנים";
- "אנו מתחייבים לפעול תוך שקיפות מלאה, ולספק את מלוא המידע הקשור בהרכב המזון וערכו התזונתי והבריאותי, וכן כל מידע רלבנטי לגבי יצרן/יבואן המזון";
- "אנו מתחייבים לשים את בטיחות המזון ובריאות הצרכן בראש סדר העדיפויות, ולנקוט בכל האמצעים הנדרשים ליישום מטרות אלה";
- "אנו נציגי רשויות החקיקה, התקינה והפיקוח על המזון מתחייבים לפעול ברוח האמנה ולסייע לכל העוסקים בענף המזון לעמוד בסעיפיה".
הכנס "מזון בעידן החדש", ייערך במלון דן פנורמה בתל אביב ב- 9-10 ביוני. הכנס מהווה את האירוע המקצועי המרכזי בארץ של ענף המזון. בכנס ייטלו חלק כ-50 מומחים מובילים מתעשיית המזון העולמית והישראלית, אשר יציגו במהלך שני ימי הכנס את ההתפתחויות והמגמות האחרונות בענף.