חברת הביוטכנולוגיה 'אנזימוטק' ממגדל העמק, פיתחה (יום ג', 29.6.04) סדרת מוצרים הכוללת שמנים לבישול, תיבול וטיגון, מוצרי מזון בסיסיים וחטיפים, המותאמים לצורכי בריאות הלב של חולי סוכרת והשמנת יתר.
המוצרים בסדרה מכילים רכיבים פעילים, בעלי יכולת מוכחת לטיפול בגורמי הסיכון העיקריים, ובראשם עקה חמצונית ורמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול בדם. מהחברה נמסר, כי המוצרים נבדקו מחקרית בארץ ובעולם, וגובו ברישום פטנטים.
בנוסף, כולל סל המוצרים תוספי תזונה המאפשר לחולי סוכרת לצרוך את אותם רכיבים פעילים ובדוקים בצורה הנוחה להם, הן במזונם היומיומי או כתוספי תזונה. הרכיבים הפעילים מספקים הגנה כנגד עקה חמצונית ופועלים, בין היתר, להורדת רמות טריגליצרידים וכולסטרול בדם.
הבעיה המרכזית הניצבת בפני הסוכרתיים, אינה רמת הגלוקוז הגבוהה בלבד, אלא בנוסף לעקה חמצונית ועודף של ליפידים בדם, בעיקר טריגליצרידים, החושפים את חולי הסוכרת לבעיות עורקים ולב.
ממצאי מחקרים שונים הראו, כי מרבית מחולי הסוכרת (85%) נפטרים עקב בעיות בלב. הדיאטה האופיינית לחולי הסוכרת היא נטולת סוכר, אך במקרים רבים היא מכילה שומנים רבים, האמורים להעשיר את הטעם ולהגביר את תחושת השובע.
סדרת המוצרים של אנזימוטק אמורה להחליף למעשה את כל אותם שומנים או חלקם, בליפידים פעילים כדי לטפל באותם גורמי סיכון, ואף למנוע אותם.
ד"ר אריאל כץ, מנכ"ל אנזימוטק, מסר: "החברה הינה היחידה בעולם, המפתחת מגוון מוצרים בריאותיים ומתוחכמים על בסיס ליפידים לתחום תוספי המזון והמזון הפונקציונלי והמגובים במדע מבוסס ובניסויים קליניים ברמה הגבוהה ביותר".