אנשים הצורכים כמויות גדולות של בשר אדום ובשר מעובד נמצאים בסיכון גבוה לפתח את סרטן המעי הגס, במקרים מסויימים הסיכון גבוה ב-50% יותר, כך עולה ממחקר חדש.
האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן סקרה קרוב ל-150,000 בני אדם בגילאים 50 עד 74 ושאלה אותם על בריאותם והרגלי התזונה שלהם. הממצאים הופיעו בעיתון איגוד הרפואה האמריקני.
המחקר הראה כי אנשים שצרכו כמויות גבוהות של בשר אדום ובשר מעובד במהלך תקופה ארוכה היו בסיכון גבוה ב-50% לפתח את סרטן המעי הגס בהשוואה לאלו שאכלו הכי פחות מבשר זה.
בשר אדום הוגדר כבשר בקר, חזיר וטלה. בשר מעובד כולל נקניקיות או בשר משומר. החוקרים הגדירו צריכה גבוהה של בשר אדום עבור גברים כ-90 גרם ביום ועבור נשים כ-60 גרם ביום.
אך גם חדשות טובות: המחקר גילה כי צריכה של עופות ודגים למעשה מורידה את הסיכון לפתח את סרטן המעי הגס.