X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שוני גנטי ברגישות של בלוטות הטעם לטעמים מרים יכול להסביר מדוע ישנם ילדים שמתנגדים בתוקף לאכילת ירקות; ילדים הנושאים לפחות העתק אחד של הצורה "הרגישה" של הגן יכלו להבחין אפילו ברמז של טעם מר במשקה ניסיוני שניתן להם; ילדים אלו יהיו חובבים מושבעים של סוכר, משקאות ממותקים ודגנים
▪  ▪  ▪

הילד שלכם מסרב בתוקף להכניס לפיו את העגבניה? הוא מוציא את פרוסות המלפפון שהכנסתם לו לכריך? כדאי שתדעו - הוא ממש לא עושה לכם דווקא.
שוני גנטי ברגישות של בלוטות הטעם לטעמים מרים יכול להסביר מדוע ישנם ילדים שמתנגדים בתוקף לאכילת ירקות, כך עולה ממחקר חדש שפורסם אתמול (ב', 7.2.05).
המחקר, בו לקחו חלק 143 ילדים ואמהותיהם, התמקד בשוני הטבעי בגן שנתגלה לאחרונה כ-TAS2R38, המווסת קולטים של טעם למרירות.
אנשים נושאים שני העתקים פעילים של רוב הגנים - שיכולים להיות שונים במעט האחד מהשני - על כל אחד מזוג כרומוזומים. החוקרים גילו כי אמהות וילדים הנושאים לפחות העתק אחד של הצורה "הרגישה" של הגן, יכלו להבחין אפילו ברמז של טעם מר במשקה ניסיוני שניתן להם, כשהילדים הבחינו בטעם במיוחד.
ילדים אלו יהיו חובבים מושבעים של סוכר, משקאות ממותקים ודגנים, בהשוואה לילדים אחרים שנושאים שני העתקים של הצורה ה"חסרת רגישות למרירות" של ה-TAS2R38.
הממצאים יכולים לעזור ולהסביר מדוע חלק מהילדים טובים במיוחד בניהול משא ומתן כשמדובר באכילת ירקות, כך דיווחו החוקרים בעיתון "רפואת ילדים".
"כל אחד רוצה להעלות את צריכת הירקות והפירות של ילדיו", צוטטה אחת החוקרות ברויטרס. "סלידה טבעית לטעם מר, יכולה לגרום, לילדים במיוחד, לעקם את הפרצוף אל מול צלחת הירקות. הבנה של המורכבות בהעדפות המזון של ילדים יכולה לעזור למצוא דרכים לפתור את הקושי.
לדוגמא, יתכן כי תוספת מלח תהפוך את הירקות טעימים יותר לילד הסובל מרגישות טבעית למרירות. "הורים צריכם לזכור כי ילדים אינם מבוגרים מיניאטורים. ילדים באמת חיים בעולם שונה של חושים. תינוקות למשל ידועים כ"'משוגעים למתוק'. 'שן מתוקה' היא למעשה עניין ביולוגי בילד המתפתח במהירות מאחר והפחמימות הן המקור הראשוני לאנרגיה של הילד".
במחקרם גילו החוקרים כי קיימת השפעה גנטית ברורה על העדפותיהם של ילדים לסוכר, אך לא אצל אמהותיהם. בעוד הילדים עם לפחות העתק אחד של הגן הרגיש למרירות היו בעלי 'שן מתוקה' יותר מאשר ילדים חסרי רגישות למרירות, השוני בגנים לא היה גורם חשוב בהעדפותיהן של הנשים למתוק. במקום זאת, המוצא האתני היה הגורם המשמעותי ביותר, מה שמצביע על כך כי ככל שאנשים מזדקנים התרבות והשפעות סביבתיות אחרות מבטלות את ההשפעות הגנטיות על הבחירה לאכול אוכל מתוק.
כאמור, המחקר כלל 143 ילדים בגילאים 5 עד 10 ואת אמהותיהם. החוקרים לקחו דגימות תאים כדי לנתח את השוני בגן ה-TAS2R38 ובדקו את רגישות האמהות והילדים לתמיסות המכילות ריכוזים שונים של רכיבים מרים. כמו-כן הם שאלו את האמהות והילדים על העדפותיהם באוכל.
הם גילו כי ילדים אשר נשאו שני העתקים של הצורה "הרגישה למרירות" של ה-TAS2R38 יכלו להבחין בטעם "מגעיל" טוב מכולם במשקאות שניתנו להם, אפילו בריכוז הנמוך ביותר. אחריהם היו הילדים עם העתק אחד של הגן.
השפעות דומות נמצאו אצל האמהות - למרות, שבקרב אלו שנשאו רק העתק אחד של הגן הרגיש למרירות הילדים היו רגישים יותר מהמבוגרים לטעם המר שבמשקה. בסה"כ ל-79% מהילדים היה העתק אחד או שניים של הצורה הרגישה למרירות שלהגן.
למרות נתונים אלו, הורים מתוסכלים לא צריכים לייחס את התנגדות הילדים לירקות רק לכוחות הלא ניתנים לשינוי של הגנים ולהכנע בקרב בשולחן האוכל, מדגישים החוקרים.

תאריך:  08/02/2005   |   עודכן:  09/02/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
המחקר הנוכחי מטרתו לטפל במחלות חשוכות מרפא רבות כמו אלצהיימר, פרקינסון וסוכרת; ההחלטה עוררה זעם בקרב קבוצות המתנגדות לשיבוט
יואב יצחק
כמו כן היא קובעת כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד עמותת התזמורת הסימפונית ירושלים, ומנכ"ל העמותה, זוסיא רודן; בפרקליטות מדגישים: ההחלטה מתייחסת רק לסוגיה של ניכויים למס הכנסה, ולא לכל המעשים האחרים המצויים עדיין בבדיקה מטעם רשם העמותות
רנית נחום-הלוי
ח"כ גלאון וח"כ ישי מקווים שהפיסגה מסמנת חזרה להידברות וירידה מדרך האלימות; יו"ר סיעת המפד"ל: חשש כבד שסרט הבלהות של אוסלו חוזר על עצמו ויסתיים באותו סוף טראגי; ח"כ א-סאנע: שרון קיבל לגיטימציה ערבית
עומר שיקלר
את הדברים אמר דובר החמאס בביירות; אבו מאזן בפיסגה במצרים: תופסק האלימות נגד ישראל; אתמול אמר גורם בחמאס בעזה כי הארגון מוכן יהיה לשבת עם ישראל למו"מ
ענבל אביב
בשנת 2003 הייתה ההכנסה ברוטו לחודש למשק בית 11,022 ש"ח לעומת 10,139 ש"ח בממוצע הוצאות לחודש; המשפחה הישראלית כוללת בממוצע 3.7 נפשות; ב-6 השנים האחרונות עלה שיעור הגידול השנתי הממוצע של משפחות חד-הוריות; הנתונים נמסרו מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il