'דילוג' על ארוחת הבוקר יכול להעלות אתכם על המסלול המהיר של ההשמנה ומחלות הלב, כך עולה ממחקר חדש.
חוקרים גילו, כי נשים בריאות שוויתרו על ארוחת הבוקר במשך שבועיים נטו לאכול יותר במשך שארית היום, פיתחו רמות גבוהות יותר של כולסטרול LDL (הכולסטרול 'הרע') והיו פחות רגישות לאינסולין מאשר נשים שאכלו ארוחת בוקר בכל יום.
רמות כולסטרול רע ורגישות מוחלשת לאינסולין מהווים שניהם גורמי סיכון למחלות לב.
למרות שמחקרים קודמים שעסקו בנושא השפעת האכילה או ויתור על ארוחת בוקר אצל אנשים שמנים הגיעו לתוצאות סותרות, החוקרים אומרים כי ממצאי מחקר זה מראים שה'דילוג' על ארוחת הבוקר יכול להוביל לעלייה במשקל כמו גם לעלייה בסיכון למחלות לב אצל אנשים בריאים במשך הזמן.
הוויתור על ארוחת הבוקר, לדברי החוקרים, הפך שכיח יותר בקרב בוגרים בשנים האחרונות, אולי בגלל המאמצים להוריד במשקל או השעות 'הלחוצות' של הבוקר, אך יחד עם זאת שכיחות ההשמנה ועודף המשקל עלו גם הם באופן דרמטי.
אכלו ארוחת בוקר במחקר, שהופיע בגליון פברואר של העיתון האמריקני לתזונה רפואית, בדקו החוקרים את השפעות אכילת ארוחת הבוקר, או 'אי האכילה', על כמות הקלוריות הנצרכת ונשרפת בכל שעות היום, כמו גם על רמות האינסולין, הגלוקוזה והכולסטרול ב-10 נשים בריאות בעלות משקל תקין.
במשך שבועיים, הנשים אכלו ארוחת בוקר שהיתה מורכבת מקערת דגנים מחיטה מלאה עם 2% חלב, בין השעות 07:00-08:00 ואז אכלו חטיף שוקולד בשעות הבוקר המאוחרות יותר - בין 10:30 ו-11:00. לאחר מכן אכלו הנשים שתי ארוחות נוספות, וחטיפים, בזמנים קבועים מראש בכל יום, ושמרו על תיעוד של מה שאכלו.
לאחר הפסקה של שבועיים, אותם נשים נהגו על-פי אותו נוהל, אך ויתרו על ארוחת הבוקר ואכלו את קערת הדגנים בשעות הצהריים. לאחר מכן אכלו את שתי הארוחות הנוספות והחטיפים בזמנים קבועים מראש במשך שבועיים נוספים.
התוצאות הראו, כי כשהנשים אכלו ארוחת בוקר, הן אכלו פחות 100 קלוריות ביום. כמו-כן רמות הכולסטרול הרע היו נמוכות באופן משמעותי אצל הנשים כשאכלו ארוחת בוקר. רמות הכולסטרול היו 121 mg/dL בקבוצה שאכלה ארוחת בוקר לעומת 133 בקבוצה השנייה ורמות ה-LDL היו 60 בקבוצה שאכלה ארוחת בוקר לעומת 70 בקבוצה השנייה.
הנשים שאכלו ארוחת בוקר גילו גם תגובה טובה יותר של האינסולין לאוכל, מה שמראה כי הסיכון שלהם לסוכרת היה נמוך יותר. משקל גופן של הנשים לא השתנה באופן משמעותי בין שתי הקבוצות במהלך התקופות של השבועיים, אך לדברי החוקרים, התוצאות מציעות כי מנגנון הפוטנציאלי המתרחש כשמוותרים על ארוחת בוקר יכול להוביל לעלייה במשקל בטווח הארוך.
בנוסף, התוצאות הראו כי ההשפעה השלילית של ויתור על ארוחת הבוקר על רמות הכולסטרול והאינסולין עלולה גם להעלות את הסיכון של הנשים למחלות לב במשך הזמן.