בשורה טובה לכלל הציבור אשר מנע מעצמו לאכול ביצת עין, מקושקשת או סתם חביתה רגילה רק בגלל הפחד שרמת הכולסטרול תעלה - נמצא כי אכילת ביצה אחת ביום טובה לבריאות. כך מסר (יום ב', 14.3.05) ד"ר רמי לם, האחראי לאיכות מוצרי הלול, במועצה לענף הלול.
כידוע, מזה תקופה ארוכה חוקרים רבים הזהירו את הציבור מפני אכילת ביצים כיוון שאלו מכילות כולסטרול, העלול להגביר את הסיכון למחלות לב. אולם, כעת מחקרים מדעיים נוספים מוכיחים, כי אין למעשה קשר בין אכילת ביצים לבין סיכון למחלות לב באוכלוסיה בריאה עם רמת כולסטרול נורמלית.
פרופ' מאיר שטמפפר, מאוניברסיטת הרווארד ערך מחקר רחב היקף אשר בדק את הקשר בין כמות הביצים הנאכלת לבין הסיכון למחלות לב. מממצאי המחקר עולה, כי לא קיים קשר משמעותי בין אכילת ביצים לבין התפתחות מחלת לב או שבץ מוחי.
הממצאים מתבססים על שני מחקרים אפידמיולוגיים גדולים - הראשון כלל 80,000 נשים שלא סבלו ממחלות לב, סוכרת או מחלות רלוונטיות אחרות, והמחקר השני כלל 40,000 גברים ממקצועות הרפואה.
תוצאות המחקר הראו, כי אין עליה ברמת הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי בקרב אלה שאכלו ביצים מדי יום, לעומת אלה שאכלו ביצים לעיתים נדירות.
יחד עם זאת, מנתוני המחקר עולה כי בקרב חולי סוכרת, עליה בצריכת ביצים העלתה את הסיכון למחלת לב בצורה מובהקת.
מחקרים נוספים שנערכו בארה"ב מחזקים מסקנה זו. אומנם נמצא שיש עלייה מסוימת בכולסטרול ה"רע" (LDL), אך חלה עלייה גם ברמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) והיחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול ה"טוב" אפילו השתפר במידת מה.
ד"ר רמי לם, האחראי לאיכות מוצרי הלול, במועצה לענף הלול מסר: "שלושת המחקרים הראו כי אין קשר בין צריכת ביצים לבין מחלות לב או שבץ מוחי באנשים בריאים. לפיכך, צריכת ביצים מתונה יכולה להיות חלק מתזונה מאוזנת בקרב אנשים בריאים".
לדבריו, "חשוב לשלב ביצים בתפריט השבועי, היות וביצים מכילות מרכיבים תזונתיים חשובים, החיוניים לבריאות האדם, כגון: חלבון מאיכות וזמינות גבוהים, חומצות אמינו, ויטמינים וחומרי קורט. לפיכך, צריכה של ביצה אחת ביום היא תקינה ואף מומלצת. הגיע הזמן להיפרד מהסטיגמה שאכילת ביצים גורמת למחלות לב אצל אנשים בריאים".
מועצת הביצים האמריקנית מפרסמת את המידע לצרכניה תחת הסלוגן: An Egg A Day Is OK ובעברית "ביצה אחת ביום זה בסדר גמור".