X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כך עולה מהדוח השנתי של עמותת עלם הדוח מציג את מצב הנוער בישראל ומצוקותיו כ-897 אלף חשים שמשהו מכאיב או מציק להם כ-245 אלף בני נוער חווים עצב כל נער תשיעי היה מעורב בתקרית אלימה
▪  ▪  ▪

למעלה מ-100,000 (8.6%) בני נוער וצעירים הודו כי הם השתמשו בסמים וכ-475,800 (39%) הודו כי עישנו סיגריות בשנה האחרונה. כך עולה מדוח "נוער בישראל 2004" שהגישה (יום ד', 20.4.05) נשיאת עמותת עלם, נאוה ברק, לנשיא המדינה, משה קצב.
מהמחקר עולה, כי ישנו קשר ישיר בין רמת האושר של בני נוער וצעירים לבין שימוש בחומרים מסוכנים - ככל שבני נוער חשים פחות מאושרים, כך הם נוטים יותר לעשן סמים וסיגריות.
הדוח הוכן על-ידי המרכז הבינתחומי לחקר מדיניות וטיפול בילדים ונוער, בית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב, מיסודה של עלם.
מעמותת על"ם נמסר, כי בישראל חיים כיום מיליון מאתיים וחמישים בני נוער וצעירים - מתוכם עשרות אלפים נמצאים במצבי סיכון שונים, כאשר 30% מהם באים מבתים נורמטיביים, ולא רק ממשפחות הרוסות.
המחקר נערך בקרב 1,007 צעירים ובני נוער בגילאי 15-25. מהממצאים עולה, שכ-897 אלף (69%) מהצעירים ובני הנוער חשים שמשהו מכאיב או מציק להם. כ-620 אלף (50%) מדווחים כי הם משועממים וקרוב ל-20%, שהם כ-245 אלף בני נוער חווים עצב.
נאווה ברק, נשיאת עלם, מסרה: "מצבי דחק ומשבר עלולים לפגוע בכל אחד, מכל מוצא חברתי ובכל מעמד כלכלי. נוער בעל פוטנציאל גבוה נסיבות מצערות מובילות אותו אל סף תהום. עלם פוגשת את בני הנוער בצומת מכריע, ומסייעת לסלול עבורם את הדרך להשתלבות בקהילה ולמימוש הפוטנציאל הטמון בהם".
להלן ממצאי הסקר העיקריים:
אלימות
האלימות בקרב בני נוער וצעירים הולכת וגוברת - כ-135,000 (10.8%) דיווחו על מעורבות באלימות בשנה האחרונה, כלומר על-פי הנתונים, כל נער תשיעי היה מעורב בתקרית אלימה. עוד עולה, כי כ-90,000 (7.3%) היכו וכ-65,000 (5.2%) הוכו במהלך שנת 2004.
על-פי המחקר, רמת האלימות בקרב בני הנוער קשורה לרמת איכות החיים האישית - ככל שאיכות החיים נמוכה יותר, כך נרשמת מעורבות גבוהה יותר בתקריות אלימות.
מצוקות אישיות וחברתיות
860,000 (69%) בני נוער וצעירים חוו מצוקה בדרגות שבין בינונית לגבוהה, רבים מהם גם חווים עצב בדרגה בינונית וגבוהה. ב-2004 כ-244,000 (20%) מבני הנוער והצעירים בארץ חשו עצבות.
כמו-כן, גם בתחום החברתי ניכרת מצוקה גבוהה שכן כ-400,000 (32%) אינם חשים שייכות חברתית - שליש מבני הנוער והצעירים חשים שייכות לחברה במידה בינונית עד נמוכה.
מצבו של הנוער הערבי קשה יותר
רק 43% מקרב בני הנוער הערבי דיווחו על מצב רוח טוב לעומת 75% מהנוער היהודי. עוד עולה, כי רק 46% מבני הנוער הערבים ציינו שיש להם חברים טובים לעומת 62% מבני נוער היהודים.
בנוסף עולה, כי גם ביכולת לחוש רגועים ונינוחים לנוער היהודי יש יתרון משמעותי על-פני הערבי - רק 18% מהערבים לעומת 39% מהיהודים דיווחו על יכולת לנוח ולהשתחרר מלחצי הסביבה.
לנוער הערבי יש תחושת ביטחון מפגיעה פיזית גבוהה יותר
התחום היחיד בו לנוער הערבי איכות חיים גבוהה יותר מחבריו היהודים הוא בתחושת הביטחון מפגיעה פיזית: 65% מהנוער הערבי מרגיש בטוח מבחינה גופנית בהשוואה ל-57% מהנוער היהודי.
המצב הכלכלי כמשפיע על מדד איכות החיים
כ-64% מבני הנוער הסוברים כי תנאי חייהם הכלכליים טובים משל אחרים רואים עצמם כבעלי מספר חברים גבוה יותר. שיעור זה יורד ככל שתפיסת המצב הכלכלי (הסובייקטיבית) פוחתת. עוד עולה, כי כ-702,000 מבני הנוער (54%) סיפרו שהם חשים כי מצבם הכלכלי דומה לזה של אחרים וכ-34% אף חושבים כי מצבם הכלכלי טוב יותר.
נמצא קשר בין תפיסת המצב הכלכלי למצב הרוח
ככל שהמצב הכלכלי מוערך כנמוך יותר, יורד גם מצב הרוח: בקרב מי שחושבים שמצבם הכלכלי טוב משל אחרים כמעט 78% דיווחו על מצב רוח טוב, בעוד שבקרב אלה שראו את מצבם הכלכלי כגרוע משל אחרים ירד אחוז בעלי מצב רוח טוב ל-58%.
האם יש קשר בין איכות החיים של ילדיהן
של אמהות עובדות מול אמהות שאינן עובדות
בני נוער שאמהותיהם עובדות גילו שביעות רצון גבוהה יותר מחייהם, דימוי עצמי חיובי, מצב רוח טוב ותחושת עצמאות פנימית.
לבנות יש תפיסה עצמית גבוהה יותר מאשר לבנים
לבנות המין השני ישנה תפיסה עצמית גבוהה יותר בפרמטרים אלו:
- 92% מהנערות רואות עצמן כהגונות וישרות לעומת 84% בלבד מהנערים;
- מרבית הנערות (90%) תופסות עצמן כתרבותיות ומנומסות, למול 80% מהנערים בלבד;
הנערות שמתארות את עצמן כתרבותיות ומנומסות יותר מהנערים משקפות בכך מציאות חברתית ותרבותית, בה הקפדה על כללי התנהגות בין אדם לחברו היא דבר שיש בו אלמנט נשי.
יצוין, כי דוח זה הוגש לנשיא המדינה לרגל פתיחת פרויקט 'דגל אורות התקווה' למען ילדי עמותת עלם. הפרויקט, הנערך זו השנה השנייה, הינו דגל ישראל ענק, המורכב מכ-540,000 נורות, שיודלקו על-ידי הציבור באמצעות משלוח הודעת SMS, ההודעה מהווה תרומה לעמותה ובמקביל מדליקה נורה בדגל האור.
המבצע יימשך כארבעה שבועות, עד יום העצמאות. את ה-SMS ניתן לשלוח ל-6789. השולחים יוכלו לבחור בין הדלקת נורה לבנה בדגל, תמורת 5 ש"ח ובין הדלקת נורה כחולה תמורת 10 ש"ח.

תאריך:  20/04/2005   |   עודכן:  20/04/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
צוות של שופטים התכנס כדי להחליט אילו שירים יוקלטו ויופצו כתמיכה במתיישבים בארץ
שלומי דיאז
החשוד, עוזר גנן בבתי ספר יסודיים, נעצר בחשד למעורבות בעשרות מיקרים של מעשים מגונים בילדים ונערים
הדר פרבר
חתמה על חוזה לאספקת פחם דל גופרית מקולומביה לתחנת הכוח "אורות רבין"
רנית נחום-הלוי
את הצו אישרה היום ועדת חוץ וביטחון של הכנסת; אישור הצו התעכב לאור התנגדותם של חברי כנסת מסיעת שינוי, יח"ד והעבודה; הללו מחו נגד הסעיף המשלב במערכת החינוך מורים חרדים שאינם כפופים להוראות מטכ"ל - לא לובשים מדים ומשתכרים כ-5,000 ש"ח בחודש
ארי סירקין
חקירה סמויה חשפה בעל עסק לרחיצת מכוניות, שהשמיט הכנסות של כמיליון שקל ומנהל חשבונות שסייע בידו והשמיט בעצמו 2.5 מיליון שקל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il