X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מטרו היא אחת המובילות בשוק זה; האופנועים החדישים הוצגו במסיבת עיתונאים, ובקרוב - באירוע שתערוך שיכונה: "תיסלם על האופנוע שלך".
▪  ▪  ▪
רוכבי האופנוענים ידועים בקשריהם ההדוקים עם אילת המזל. ניתן להגדיר יחסים אלה כ"כבדה וחשוד בה", ואולי לפיכך בחרה סוכנות מטרו להציג מספר מזל בן לא פחות מ-7 דגמי דו-גלגליים חדשים.
החברה החלה דרכה בישראל בשיווק קטנועי סאן יאנג (המציאה את הסגמנט המוטורי "קטנוע מנהלים"), התפתחה לייבוא אופנועי קאוואסאקי, ולפני כשנה קיבלה אף את זכיון היבוא של חברת ימאהה היפאנית. הזכיון ניתן בתחילה לחברת כלל שיווק, אשר פעלה באופן המצריך עתה מאמצי שיקום אדירים.
במסיבת עתונאים שנערכה בתל אביב (19.4.02), הצהיר גדי אבירם ממטרו, כי בכוונתו להגדיל השנה בכ-10% את חלק חברתו בשוק הדו-גלגלי בישראל. בשנה החולפת מכרה מטרו 500 אופנועים ועוד 3,000 קטנועים, דהיינו: כשליש מסך מכירות הכלים הדו-גלגליים בישראל.
במסיבת העיתונאים הציגה החברה את האופנועים הגדולים והמרשימים, אף שעיקר פרנסתה באה לה כניכר משוק הקטנועים הקטנים והזריזים. מטרו מדגישה במוצהר את המוטיב הגברי-מצו'איסי שבכלי רכב הדו-גלגליים, וחבל. לא ניכנס לשיקוליהם העסקיים של מנהלי החברה הפרטית, אך חבל על התרומה שהיו יכולים להעלות לשיחרור פקקי התנועה בארץ, לו היו מעודדים את הנהגות להמיר את הגה מכוניתן לטובת הקטנועים החדישים שהינם נקיים ומעוצבים לעילא. על קטנוע מודרני יכולה כיום לרכוב בהנאה, אף הגברת ההדורה ביותר.
לקראת הקיץ משיקה מטרו כאמור שבעה דגמים חדשים, ארבעה מתוצרת ימאהה ושלושה מתוצרת קאוואסאקי.
אופנוע הדגל של קאוואסאקי, ZZR 1200 (ראו תמונה) הוא אופנוע כבד (כ-200 ק"ג), חזק (כ-150 כ"ס), ומהיר (הנתון לא נמסר לפרסום). מנוע 1.2 הליטר שלו בעל ארבע בוכנות ו-16 שסתומים, דהיינו נתונים טכניים כשל רכב בעל ארבעה גלגלים וגם נתוני המחיר הם כשל מכונית: ה-ZZR, נימכר תמורת כ-115 אלף שקלים.
שאר האופנועים גם הם אינם זולים, אך ברובם יש תמורה לאגרה.
קוואסאקי VN 1500 הוא מעין תואם הארלי דוידסון יפההפה, המצוייד במנוע בנפח 1.5 ליטרים ומשלב מערכת הזרקת דלק אלקטרונית, בלם דיסק כפול מלפנים, ומשקל של יותר מ-300 קילוגרם. הענק החרישי ימכר תמורת כ-114 אלף שקלים לפלח המכונה בפי אנשי מטרו "רוכבי שבתות" (אינו מיועד לפיכך לשומרי שבת).
קוואסאקי ZX 636 הוא אופנוע ספורטיבי שמחירו כ-77 אלף שקלים. מנועו הוגדל והמשקל עלה בהתאם לכ-200 ק"ג.
אצל ימאהה השיא מתגלם בדגם BT 1100 המכונה "בולדוג". מדובר באופנוע ספורט-תיור בעל מנוע בנפח 1100 סמ"ק, ותג-מחיר נוח יחסית של כ-62 אלף שקלים. "זהו אופנוע קסטום לרכיבה בישיבה זקופה," אומר יוסק'ה ברנדס, ממקימי מטרו.
ימאהה R1 הוא היפר-ספורטיבי עם מנוע משופר בנפח 1,000 סמ"ק, משקל של 174 ק"ג והספק מרבי של 152 כ"ס. מערכת דלק ופליטה חדישות הביאו ליחס מרשים כניכר בין המשקל לעוצמה, ולפיכך מדובר בכלי מסוכן לרוכבים בלתי מיומנים, ואת אלה ירתיע אולי גם המחיר המתקרב ל-100 אלף שקלים.
ימאהה 900 TDM מצוייד במנוע חדש לחלוטין המפיק 86 כוחות סוס, תיבת הילוכים חדשה בעלת שישה יחסי העברה, ומחיר של כ-75 אלף שקלים.
ימאהה 250 WR הוא אופנוע קטן וזריז בעל 5 שסתומי טיטניום, כפתור הנעה ומשקל של כ-100 קילוגרם. מתאים לכל כיס תמורת כ-55 אלף שקלים. אבירם מסר, כי נוכח הביקוש הרב לכלי בשווקי הייצוא, סיפק היצרן לישראל רק כמחצית מההזמנה השנתית.
מטרו מתכוונת להציג את הדגמים החדשים בפני הקהל הרחב באירוע מיוחד שיערך בקרוב, ולכבודו תגוייס הופעה של להקת תיסלם למה שיכונה "תיסלם על האופנוע שלך".
NN
מערכת | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  20/04/2002   |   עודכן:  20/04/2002
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
Nfc
מציע לשגר גם שליח לבחינת שיקום כלכלת השטחים
יואב יצחק
רוצחי השר זאבי ופואד שובאכי (קארין A) מסתתרים במתחם המוקטעה שבו נתון ערפאת במצור
יואב יצחק
ההחלטה התקבלה לפי הצעת ישראל; פרס, למזכ"ל אנאן: אין לנו מה להסתיר - נהרגו 23 חיילים, ו-50 פלשתינים; מועצת הביטחון דורשת מישראל לאפשר - ללא הגבלה - הגשת סיוע הומניטרי; רופא ישראלי-ערבי נפגע ממטען שהתפוצץ במחנה הפליטים בג'נין
עמוס באר
מנכ"ל רשות ההשקעות הכוויתית מסייע ליו"ר דיימלר קרייזלר לצלוח את התקופה הקשה; מניות החברה הממוזגת ירדו לכדי חצי מערכן מלפני שלוש שנים
Nfc
הרצח בוצע כמה קילומטרים סמוך לחוף נואייבה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il