מי לא זוכר את הריח של השוקולד במפעל של עלית, שעושה ונותן על מכירת הבניין בימים אלה, או לפחות את השיר של יהונתן גפן מ"הכבש השישה עשר":
"שוקולד קטן ושוקולד גדול
שוקולד יקר ושוקולד בזול
שוקולד אגוזים ושוקולד סתם
לעשירים ולכולם והריח בחינם
וכל האזרחים עוצרים ומריחים..."
זמן רב לפני הייצור ההמוני של השוקולד, המטעם היה למעשה משקה אשר הצריך מרשם רופא לחולי שחפת. מי שקרא את ספר הילדים "צ'רלי והשוקולדה" בוודאי מדמיין לעצמו מזרקה של שוקולד נוזלי ומתקתק; ומי שמתכנן ביקור בקליפורניה - כדאי שידע על תערוכה נוסעת אשר מציגה את המסע המופלא של השוקולד בזמן' שנפתחה באקדמיה למדעים של סן-פרנסיסקו, קליפורניה. מלבד טעימות משמינות בחינם יוכלו המבקרים ללמוד על ההסטוריה של השוקולד - כולל ההסטוריה הכלכלית שלו.
חם, קר, בקופסאות או בבקבוקים השוקולד התחיל את דרכו בזרעים המרים של עץ הקקאו שנמצא בעיקר במרכז ודרום אמריקה, ביערות הגשם.
בארץ אפשר לחוות חוויה דומה ב"דון שוקולד" בכפר תבור, ליד היקב, באזור התעשיה, שם נמצא מוזיאון שוקולד ובו תצוגת פריטים עשויים שוקולד. במוזיאון אפשר אפילו להתנסות בעשיית שוקולד.
עוד המון שוקולד אפשר למצוא גם בבית קפה של שוקולד בראש פינה. התפריט מורכב משוקולד בעיקר, לבן, שחור, מרקים ועוגות ועוד. כל אלה ב"שוקולטה" אשר בעיר העתיקה של ראש פינה.