X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
על-פי הצעת החוק שהגיש ח"כ איתן, פקודות התקשי"ר הנהוגות בממשלה, בכנסת, עובדי מבקר המדינה ולשכת הנשיא יחולו גם על המערכת המשפטית מטרת הצעת החוק: לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים, לאור ביקורת לפיה הוועדה בנויה מהרכב הומוגני של שופטים בכל הקשור למוצא עדתי, לאומי, השתייכות דתית ועוד
▪  ▪  ▪

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה (יום א', 26.6.05) לקריאה טרומית את הצעת החוק שהגיש יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ח"כ מיכאל איתן לפיה לא יתמנה לשופט אדם שקרוב משפחתו מכהן כשופט.
מטרת הצעת החוק, למעשה, היא לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים, לאור ביקורת הנשמעת בקרב חוגים רחבים, כי הוועדה למינוי בנויה מהרכב הומוגני של שופטים בכל הקשור למוצא עדתי ולאומי, השתייכות דתית, מסלולי לימודי ועבודה משפטית.
בהקדמה להצעת החוק מדגיש ח"כ איתן, כי המערכת הבירוקרטית המודרנית חייבת להיות מורכבת באישים שמערכת היחסים שלהם מבוססת על יחסים פורמליים ולא על נאמנות אישית. משרד המשפטים אישר את ההצעה הזו עם סייג למינוי בתיאום עם משרד המשפטים על-מנת לאפשר אישור של מקרים חריגים, זאת באישור של הוועדה למינוי שופטים.
לאור זאת, טוען ח"כ איתן, יש לאסור העסקת בני משפחה אחת בתפקידים שמייצרים יחסי כפיפות ישירה או עקיפה או יחסי פיקוח ובקרה, כפי שהדבר נהוג בסקטור הפרטי וכפי שמפורש בתקנות שירות המדינה (התקשי"ר). מגבלות אלה חלות גם על עובדי הכנסת, עובדי לשכת נשיא המדינה ועובדי משרד מבקר המדינה.
הבעייתיות של כהונת בני משפחה כשופטים בולטת בעיקר בתחום הערעור על החלטות שופט בדרך של פנייה לערכאות גבוהות יותר ובביקורת שיפוטית על מסלול קידום של שופט, שבאה לידי ביטוי בהחלטות הערכאה הגבוהה.
כל שופטי המערכת כפופים להחלטות בית המשפט העליון ובג"צ ושופטי הערכאות הנמוכות להחלטות שופטי המחוזי. הבעייתיות נוצרת כאשר קיימים קשרי עבודה וכפיפות כששני שופטים מכהנים במערכת: כששופט בית משפט מחוזי אמור לדון בערעור על החלטת שופט שלום, שהוא בן משפחה של שופט בית המשפט העליון.
וכאן מביע ח"כ איתן תמיהה, "האמנם אין לחשוש שמא החלטות של שופט השלום תטופלנה בכפפות של משי מחששו של השופט המחוזי שקרוב המשפחה בעליון יבוא עמו חשבון בהזדמנות אחרת לכשידון בערעור אחר על החלטת המחוזי?. גם אם החששות שהעליתי בדבר עיוות דין הם מוגזמים, אסור להתעלם ממראית העין בהקשר זה".
אם בכנסת ובממשלה אסור -
על אחת כמה וכמה במערכת המשפט
ח"כ איתן ממשיך בביקורת על המתנהל היום במערכת המשפט וטוען כי המצב היום, בו שניים מ-12 שופטי בית המשפט העליון הם קרובי משפחה בדרגים הבכירים של מערכת המשפט אינה מוסיפה לחוסנה של המערכת.
"אם יש הצדקה להטלת מגבלות על העסקת בני משפחה בשירות המדינה, בכנסת, בלשכת מבקר המדינה ובלשכת הנשיא, על אחת כמה וכמה הן צריכות לחול במערכת בתי המשפט בישראל. במדינת ישראל יש אלפי מועמדים טובים וכשירים לכהונה שיפוטית. מאות מתדפקים על דלתות הוועדה. מה טעם להעדיף מנויים פרובלמטיים של בני משפחה?... המגמה של החדרת בני משפחה למערכת מנקרת עיניים ופוגעת גם בעקרון של שקיפות הרכב אוכלוסיית השופטים".
ח"כ איתן מוסיף ואומר, כי ההמלצה לשפר את השיקוף של הרכב השופטים בישראל אינה עולה בקנה אחד עם מגמת הוועדה, בשנים האחרונות, למנות קרובי משפחה לכהונת שופטים. "במקום להיות החלוץ לפני המחנה ולתת דוגמא להקפדה ראויה בכל הקשור לנורמות של מנהל תקין, הוועדה למנוי שופטים המשיכה וכשלה במנוי בני משפחה פעם נוספת בישיבתה האחרונה, תוך התעלמות מרגיזה מהביקורת הציבורית על מנויים כאלו", אומר איתן.
נזכיר, כי רק באפריל 2001 התפרסם דוח של ועדה לסדרי הבחירה של שופטים (בה השתתפו שלושה מחברי הוועדה למנוי שופטים: שופט בית המשפט העליון יצחק זמיר, ח"כ פרופ' אמנון רובינשטיין ועו"ד גיא רון). מעיון בדוח עולה, כי חברי הוועדה עצמם אינם מרוצים מתוצאות עבודתה של הוועדה והם קובעים: "ראוי לשפר את השיקוף של הרכב השופטים בישראל".

תאריך:  26/06/2005   |   עודכן:  26/06/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיכאל דבורין
לדברי המשטרה קיימת תשתית ראייתית מספקת לצורך הגשת כתב אישום נגד ראש העירייה פרומר החשוד במתן טובות הנאה ליריבים פוליטיים ובכריתת הסכמים בלתי חוקיים עמם    הפרקליטות תכריע כעת האם לאמץ את המלצות המשטרה
עומר כרמון
שר הביטחון: תוצאות הבחירות באירן מצביעות על היפוך המגמה    טהרן: איננו זקוקים לקשר עם ארה"ב    אנו התומכים החשובים ביותר של העם הפלשתיני    החיזבאללה: הבחירות באירן הן סטירה בפרצופה של ארה"ב    יפן מודאגת מהסיוע האירני לקוריאה-הצפונית    הרש"פ שומרת על שתיקה
מיכאל דבורין
בעקבות פנייתה של לשכת עורכי הדין לממונה על ההגבלים העסקיים, הוגבלו תנאיו של הסדר שייסדו חברות הביטוח ביניהן, הפוגע בזכויות מבוטחים
רנית נחום-הלוי
מועצת יש"ע צופה: עשרות אלפי נהגים ובעלי עסקים ידוממו מחר את רכביהם ויסגרו את עסקיהם מ-18:00-18:15    מזכיר בית הדין הרבני של חב"ד קורא לחסידי התנועה להצטרף למפגן
מיכאל דבורין
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל במלואה את עתירת אנשי "הבית הפתוח"    בין היתר נקבע: כי "אין העירייה רשאית להפלות לרעה ציבור זה או אחר בשל אי הסכמה של מי מאנשיה לדעותיו או לנטייתו המינית של אותו ציבור"    לופליאנסקי חוייב לשלם אישית לעותרים 30,000 ש"ח הוצאות משפט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il