אין ספק שטיסה היא חוויה. חוויה זאת יכולה להיות נעימה ומהנה, אך לאחרים היא יכולה להפוך למפחידה ואף לסבול במהלכה מבחילות וסחרחורות.
לקראת עונת הטיולים והטיסות, ממליצה נאווה שלו, דיאטנית קלינית האחראית על תחום הדיאטה הקלינית בהרצליה מדיקל סנטר, על תזונה נכונה לפני ובמהלך הטיסה.
להלן מבחר טיפים על הרגלים מומלצים בטיסות: -
מתח וחרדה: לאנשים הסובלים ממתח וחרדות לפני ובמהלך טיסה, מומלץ לאכול לפני העלייה לטיסה פחממה מורכבת כגון פרוסת לחם עם ממרח (גבינה, חומוס). זו תגרום להעלאת רמת הסרטונין בדם ותסייע לתחושת רוגע ונינוחות. כמו כן, מומלצת נטילת צמחי מרפא כמו פסיפלורה, לואיזה וקמומיל שהם בעלי השפעה מרגיעה.
-
שתיית אלכוהול: רצוי מאוד לא להרבות בשתיית אלכוהול. צריכת אלכוהול מומלצת במהלך הארוחה בלבד כדי שלא תיווצר ירידה חדה של רמת הסוכר בדם העלולה לגרום לשינוי קיצוני במצב הרוח, תחושת חולשה ועילפון.
-
בחילות במהלך הטיסה: יש להפריד שתייה מן הארוחה (לשתות כשעה לפני ואחרי הארוחה ולא במהלכה); יש להעדיף שתייה קרה על פני שתייה חמה; אין לאכול מאכלים מתובלים, שומניים ומטוגנים; שתייה מוגזת עשויה לסייע בהקלה על בחילה; צנימים יבשים וקרקרים מסייעים בהקלה על בחילה; לפני טיסה ובמהלכה יש להימנע מאכילת מזונות קשים לעיכול - ירקות כמו בצל, משפחת הכרובים, קטניות וכן מזונות מטוגנים ושמנים; במהלך הטיסה מומלץ לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות כדי למנוע לחץ בטני. רצוי לא לטוס על קיבה ריקה כדי למנוע בחילות; הארוחות יהיו מורכבות מסנדוויצ'ים קטנים, מנת פירות או מנת בשר קרה.
בטיסה יש נטייה לצבירת נוזלים בגוף שיוצרת נפיחויות, בצקות וחוסר נוחות. להקלה על התופעה מומלץ להמעיט בצריכת מלח ולהימנע ממזונות מעושנים, משומרים ומומלחים.