משרד הפרסום מקאן אריקסון הוביל בכותרות במחצית הראשונה של השנה. כך עולה ממחקר מיוחד של "יפעת מחקרי מידה מתקדמים" המשווקת את שירות "ניתוח תדמית בכותרות - כי הכותרות קובעות! "הבודק את הופעת משרדי פרסום בכותרות העיתונות הארצית היומית בחצי הראשון של שנת 2005.
מהמחקר עולה כי משרד הפרסום שעשה את רוב הכותרות בחציון הראשון של 2005 הוא מקאן אריקסון אך משרד הפרסום שעשה את הכותרות החיוביות היה דווקא אדלר חומסקי ורשבסקי.
נתי יעקובי, מנכ"ל "יפעת", מסביר: "מקאן אריקסון הופיע בכ-47 כותרות וכותרות משנה בעיתונות היומית הארצית, אך כשבוחנים את 'איכות הכותרות' מגלים שרק 27 מהן היו חיוביות במובהק ואילו השאר היו מעורבות או שליליות. דווקא משרד הפרסום אדלר חומסקי ורשבסקי הממוקם במקום השני עם 43 כותרות, הוא הבולט בחציון עם 38 כותרות חיוביות ובהחלט המנצח הגדול של החציון בתדמית בכותרות. אדלר אוזכר בכותרות בין השאר בשל רכישת אחוזים מהבעלות על-ידי גלר נסיס, צירוף גיא ועיני כסמנכ"לים, קניית אחוזים בפרסום LEAD, זכייה עם אסקייפ כקמפיין השנה בקקטוס ועוד".
במקום השלישי בכותרות החציון ממוקם משרד באומן בר ריבנאי עם כ-39 כותרות וכותרות משנה. יעקובי מציין כי רוב הכותרות היו חיוביות, אך לא רובן המוחלט, וכי המשרד קיבל כותרות מעורבות ושליליות בשל המשבר עם אריאלי שחבר למיוז בקניית מדיה, ופרשת קדמי וספיחיה.
החל מהמקום הרביעי בטבלת המשרדים בכותרות ישנו דמיון בין שאר משרדי הפרסום במספר הכותרות בהן אוזכרו. סוגרים את הטבלה ראובני פרידן שעשו 12 כותרות אשר 8 מהן מעורבות: החרמת טקס קקטוס הזהב, נפגע מפרשת הסוס הטרואיני, הפסקת העבודה עם סאני תקשורת וחלופת האשמות עם שלמור אבנון עמיחי סביב הקרדיטים בזכיית פרטנר בתחרות האפי.
יעקובי מוסיף כי "לא ניכר מאמץ יח"צני בולט מדי מצד רוב המשרדים לעשות כותרות, ורוב הסיקור בתחום זה נובע מכיסוי פעילות שוטפת של קבלת תקציבים, פרסים וכו' ומיוזמות של הכתבים. מהניסיון שרכשנו בניתוח תדמית בתקשורת ניתן לומר כי קטגוריה זו היא חיובית ברובה. כמעט שלא רואים תקשורת שלילית על משרדי פרסום מכיוון שזוהי אינה קטגוריה המעוררת אנטגוניזים תקשורתי ולכן תחום זה רווי הזדמנויות תקשורתיות".
יעקובי מציין כי חלוקת אזכורי משרדי הפרסום בכותרות העיתונים היומיים היא: גלובס 49%, הארץ 44%, מעריב 5% וידיעות אחרונות 3%. אחת מכל שתי כותרות בהן אוזכרו משרדי הפרסום עוסקת ב"פעילות עסקית" (54%): מעבר תקציבים או מיזוגים.
תחום הסיקור השני בגודלו הוא "שיווק פרסום" (18%): זכייה בפרסים, טקסים ומיקומים בדירוגי פרסום. התחום השלישי בסיקור הקטגוריה הוא מינויים ויחסי עבודה (17%).