גם השנה, כבכל שנה, היתה חגיגה גדולה ביקב Mony סביב תקופת הבציר.
בציר 2005 החל ב-3 באוגוסט, תאריך שנבחר לאחר מעקב הבשלה קפדני במיוחד. הבציר התבצע בעזרת ציוד ידני, נמשך כחודש וחצי והסתיים ממש בימים האחרונים.
החל מהבציר המדובר, בציר 2005, קיבל יקב Mony תעודת כשרות ומעתה יוכלו אף שומרי הכשרות להנות מהיינות המשובחים המיוצרים ביקב.
למשפחת ערטול, בעלי יקב Mony, חלקת כרם רחבת-ידיים בעמק שורק, בסמיכות ליקב עצמו. אחיו החקלאיים של נור הם שבוחרים את זני הענבים לשתילה ונושאים באחריות לכל תהליכי הגידול, עד לייצור היין וביקבוקו, עליו אחראי נור עצמו. התוצאה: יין בעל טעמים וארומות ייחודיים ליקב.
הבציר השנה פורה במיוחד - 40 טון ענבי יין איכותיים נבצרו. מביניהם, צפויים להתבקבק כ-35,000 בקבוקים, בחלוקה של כ-80% יין אדום וכ-20% יין לבן.
הבציר החל בבצירת ענבים מזן שרדונה, המשיך בענבי מרלו, קברנה סוביניון, ולבסוף נבצרו זני השירז והמוסקט לקינוח.
יינותיו של יקב Mony, כמדי שנה, צפויים להתיישן במסדרונותיה של מערה שנחצבה ידנית לפני יותר מ-100 שנים. היא מוארת בתאורה רכה, שמגנה על חביות היין ועל הנוזל שבתוכן, ושוררת בה טמפרטורה טבעית של 17 מעלות צלזיוס ו-70% לחות.
"בציר 2005 מסמל את הפנייה שלנו לייצוא", אומר ערטול בגאווה ומוסיף: "כולכם מוזמנים להבין מקרוב, בעזרת העין, הפה והאף, על מה אני מדבר".