X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
נור ערטול, היינן הראשי ביקב Mony: " הבציר השנה הוא הטוב ביותר שלנו בשנים האחרונות"
▪  ▪  ▪
הכרמים ומטעי הזיתים

התיישנות בחביות עץ אלון

גם השנה, כבכל שנה, היתה חגיגה גדולה ביקב Mony סביב תקופת הבציר.
בציר 2005 החל ב-3 באוגוסט, תאריך שנבחר לאחר מעקב הבשלה קפדני במיוחד. הבציר התבצע בעזרת ציוד ידני, נמשך כחודש וחצי והסתיים ממש בימים האחרונים.
החל מהבציר המדובר, בציר 2005, קיבל יקב Mony תעודת כשרות ומעתה יוכלו אף שומרי הכשרות להנות מהיינות המשובחים המיוצרים ביקב.
למשפחת ערטול, בעלי יקב Mony, חלקת כרם רחבת-ידיים בעמק שורק, בסמיכות ליקב עצמו. אחיו החקלאיים של נור הם שבוחרים את זני הענבים לשתילה ונושאים באחריות לכל תהליכי הגידול, עד לייצור היין וביקבוקו, עליו אחראי נור עצמו. התוצאה: יין בעל טעמים וארומות ייחודיים ליקב.
הבציר השנה פורה במיוחד - 40 טון ענבי יין איכותיים נבצרו. מביניהם, צפויים להתבקבק כ-35,000 בקבוקים, בחלוקה של כ-80% יין אדום וכ-20% יין לבן.
הבציר החל בבצירת ענבים מזן שרדונה, המשיך בענבי מרלו, קברנה סוביניון, ולבסוף נבצרו זני השירז והמוסקט לקינוח.
יינותיו של יקב Mony, כמדי שנה, צפויים להתיישן במסדרונותיה של מערה שנחצבה ידנית לפני יותר מ-100 שנים. היא מוארת בתאורה רכה, שמגנה על חביות היין ועל הנוזל שבתוכן, ושוררת בה טמפרטורה טבעית של 17 מעלות צלזיוס ו-70% לחות.
"בציר 2005 מסמל את הפנייה שלנו לייצוא", אומר ערטול בגאווה ומוסיף: "כולכם מוזמנים להבין מקרוב, בעזרת העין, הפה והאף, על מה אני מדבר".

תאריך:  07/09/2005   |   עודכן:  07/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
הסופה "קתרינה" היא עונש לבוש על ההינתקות, אומר הרב    מבטיח עונש אלוהי: "צ'אפחה אחת על הראש, נגמור אותו"    הרב גלעד, ראש ישיבת מעלה גלבוע: "זו לא תורת ישראל"
טלספורט
ישראל חייבת לנצח את איי פארו, אבל העין תפזול גם לקפריסין שתארח את שוויץ ובמיוחד לאירלנד, שם תתארח צרפת
ניר וייס
דיווחה על זינוק של 31% ברווחיה במחצית הראשונה של השנה
מירב לוי
משקל ענף המלונאות מסך מצבת החובות לבנקים עומד על 1.8% בלבד    סטנלי פישר יקיים פגישה עם המפקח על הבנקים להרחבת האשראי למלונות לאור הנתונים שהוצגו בפגישה
הדר פרבר
חברת Domain The Net החלה ברישום מוקדם לסיומת הדומיין EU
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il