X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
השניים עתרו לבג"צ בעת כליאתם בישראל נגד חוק "כליאת לוחמים בלתי חוקיים" בג"צ דחה את העתירה משום שלאחר שהשניים שוחררו הפכה העתירה לתיאורטית בלבד
▪  ▪  ▪

בג"צ דחה (8.9.2005) את עתירתם של השייח עבד אל כרים עובייד ומוסטפא דיב מרעי דיראני כנגד חוק "כליאת לוחמים בלתי חוקיים" בטענה כי מששוחררו השניים הפכה העתירה לתיאורטית.
בשנת 89' חטפה ישראל את השייח' עובייד, ובשנת 94' חטפו חיילי סיירת מטכ"ל גם את מוסטפא דיראני. כל אותם שנים היו השניים עצורים במעצר מינהלי כ"קלפי מיקוח", בתקווה כי ימסרו מידע בנוגע לגורלו של הנווט השבוי רון ארד, אשר נשבה בשנת 1986 בידי אירגון אמל.
בינואר 2004 שוחררו השניים ללבנון, במסגרת עסקת השבויים בה הוחזרו האזרח אלחנן טננבאום וגופותיהן של שלושת החיילים החטופים בני אברהם, עומר סוואד ועדי אביטן.
בעקבות פסיקת בית המשפט העליון מה-12.4.2000 לפיה לא ניתן להחזיק אדם במעצר מינהלי במטרה כי ישמש כ"קלף מיקוח" במשא-ומתן לשחרורם של שבויים או נעדרים, נחקק חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים, התשס"ב-2002 אשר מאפשר לרמטכ"ל להוציא תו כליאה ללוחמים בלתי חוקיים, כפי שהוגדרו עובייד ודיראני.
ב-6.3.2002, בהיותם במעצר, הגישו השניים עתירה נגד מעצרם המינהלי ונגד החוק האמור, בטענה כי זה מנוגד לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ולמשפט הבינלאומי ההומניטרי.
בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי נקבע כי החוק אינו עומד בניגוד לכללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי. על פסק דין זה הוגש ערעור לבית המשפט העליון אלא שכאמור ב-29.1.2004 שוחררו השניים.
בעקבות השחרור טענה המדינה כי יש למחוק את הבקשה מכיוון שזו הפכה לתיאורטית וכי אין בישראל אנשים הכלואים מכוחו של החוק.
בדיון שהתקיים בערעור דוחה בית המשפט העליון את טענתם של עובייד ודיראני לפיה החוק מעורר שאלות חוקתיות עקרוניות הנוגעות לבסיס המשטר הדמוקרטי בישראל וכי אין מדובר בשאלה תיאורטית כלל ועיקר, שכן להכרעה בערעור ישנה השלכה ישירה על האפשרות לתבוע בעתיד פיצויים מהמדינה, היה והחוק יבוטל.
"הלכה פסוקה היא כי בית משפט זה אינו נוהג לדון בתיקים, אפילו היו חשובים ועקרוניים, משעה שאלה נעשו תיאורטיים ואקדמיים", כותב נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרן ברק בהחלטתו לדחות את בקשת הערעור.
עם זאת מציין ברק כי העובדה שהוחלט על מחיקת העתירה אינה מבטלת את האפשרות לביקורת שיפוטית על חוקתיות החוק כאשר יובא מקרה קונקרטי בפני בית המשפט.

ע"פ 3660/03
תאריך:  11/09/2005   |   עודכן:  11/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי יכולתם של נערים ונערות לפענח רמזים חברתיים ולזהות רגשות, במיוחד כעס ועצבות, פוחתת בין הגילאים 12 ו-14    החדשות הטובות: הבעייה נעלמת בגיל 16
מיכאל דבורין
החברה טוענת כי בעקבות אסון "קתרינה" בארה"ב יש לחזק את המודעות לשמירת מידע עסקי מאובטח כדי לאפשר חזרה מהירה לשיגרה לאחר אסון
טלספורט
65 דקות הספיקו לבלגית כדי לנצח את מארי פירס 3:6 1:6 ולזכות בטורניר הגראנד סלאם הראשון שלה בקריירה
הדר פרבר
"ההר השבור" זיכה את לי במקום הראשון למרות שהמבקרים צפו כי הזוכה יהיה סרטו של ג'ורג' קלוני
עומר שיקלר
הנושא המרכזי שנדון בישיבת הממשלה - גורל בתי הכנסת הפזורים ברצועת עזה    רוב השרים הצביעו נגד הריסה    אושרה יציאת החיילים מציר פילדלפי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il