X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
הרכישה - תמורת 100 מיליון שקל הבעלות המלאה על אמד עברה לחברת דן, חבריה וגימלאיה נכסים ב-220 מיליון שקל
▪  ▪  ▪
מהפך בשליטה על חברת הנדל"ן אמד, בעלת נכסים ב-220 מיליון שקל: חברת דן הודיעה היום כי היא מנצלת את זכות הסירוב שהיתה לה, וקונה - במקום חברת גולן - את חלקה של MPI (קבוצת גמול) ב-100 מיליון שקל. בכך עברה הבעלות המלאה על החברה לידי חברת דן, בעלי מניותיה וגימלאיה.
הבעלות על אמד היתה עד לאחרונה כך: 30% גמול, 38% בידי 1,100 חברי דן, 32% בידי אלפי הגימלאים. כפי שפורסם ב-Nfc ב- 21 באוגוסט, קנתה חברת גולן מלאכת מחשבת, בשליטת איש הנדל"ן עודד גסאו, 22.5% ממניות החברה מידי גמול, ב-75 מיליון שקל. גולן אף קיבלה אופציה לשנה, לרכוש מגמול את יתרת מניותיה, 7.5%, במחיר זהה יחסית, 25 מיליון שקל.
עתה מתברר, כי לחברת דן היתה זכות סירוב ראשונה לרכוש, במקום גולן, את מניות גמול, במחיר זהה. היום הודיעה החברה שהיא מנצלת אפשרות זו, וקונה את כל ה-30% במחיר זהה, 100 מיליון שקל.
התוצאה היא, שהבעלות המלאה על אמד חזרה לידי חברת דן, בעלי מניותיה וגימלאיה. זהו בעצם מצב טבעי, שהרי אמד היתה כל השנים חברת הנכסים של קואופרטיב דן, שהעביר לניהול החברה את כל נכסי הנדל"ן שלו, בהם מגרשי חנייה, שלא היו בשימושו.
נראה כי עודד דסאו עוד לא אמר את המילה האחרונה, והוא יגיש הצעת רכש, לקנות מדן ומכל בעלי המניות את הבעלות המלאה על החברה, במחיר גבוה יחסית. שווי אמד, על-פי העיסקה האחרונה, 330 מיליון שקל, ונראה כי דסאו עשוי להציע עיסקה לפי 400 מיליון שקל ויותר.
עוד נראה, כי עתה מתחיל להתפתח מאבק על השליטה בחברת הנכסים של דן, במקביל למאבק על השליטה בנצבא, חברת הנכסים של אגד. ההבדל הוא, שדן, בעלי מניותיה וגימלאיה, מחזיקים עתה בבעלות המלאה על אמד, ללא שותפים חיצוניים כפי שהמצב באמד.
אחד הנכסים העיקריים של אמד הוא 55% בחברת דן רכב.
נכסים אחרים הם בתחום הנדל"ן, ובראשם מגרש ברחוב ארלוזרוב 17 בת"א, שהוועדה המקומית לבנין ערים אישרה זה עתה לבנות עליו מגדלי מגורים בני 30 קומות.
בבעלות אמד גם מגרשים אחרים, ששימשו בעבר בעיקר כמגרשי חניה לאוטובוסים של דן: 3.5 דונם ליד צומת עלית בר"ג, 4 דונם בשיכון דן בת"א, 2.3 דונם ברחוב היצירה בר"ג. בבעלותה גם 50% במגדל המשרדים ש.א.פ. בר"ג, שנבנה על מגרש ששימש בעבר גם הוא לחנית אוטובוסים.
אמד היא גם הבעלים של 12% בתחנה המרכזית החדשה בת"א ו-36% בקניון הדר בתלפיות, ירושלים.
Author
עיתונאי | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  14/09/2005   |   עודכן:  14/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
נכסים ב-1.13 מיליארד שקל    סנרגיה עם קרן הפנסיה מבטחים הוותיקה
מיכאל דבורין
ארניקס מפתחת תוכנות מתקדמות לאופטימיזציית תמחור עבור חברות שירותים פיננסיים, ביניהן חברות ביטוח, בנקים וחברות אשראי   טכנולוגיית החברה משמשת ספקי שירותים פיננסיים גדולים ברחבי העולם לאיסוף תובנות אנליטיות אודות ביקושי הצרכנים שלהן
מיכאל דבורין
חברת גל-טכנולוגיות, הודיעה כי קיבלה בימים אלו את השיווק והייצוג הבלעדי של חברת מאמקול-ארה"ב, חברה אמריקנית אשר פיתחה מערכת חומרה ותוכנה לטלפוניה על גבי האינטרנט   עד כה נהוג היה לחבר אוזנייה ומיקרופון למחשב כעת ניתן יהיה להשתמש במכשיר נוח יותר דמוי טלפון
מיכאל דבורין
האחריות הכוללת עוברת למנהלי תתי הרשתות: מגה, סופר סנטר, ושפע שוק, אשר לכל אחת מהם יעמוד מערך תפעול, שיווק ופרסום עצמאי
שלומי דיאז
המשטרה עצרה מלווה בשוק האפור החשוד שהחזיק ביהלומים שנמסרו לו על-ידי היהלומן קסטנבאום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il