ישראל מצטרפת למתקדמות במדינות אירופה המעודדות את הנסיעה בתחבורה הציבורית. ביום ראשון הקרוב (18.9.2005) יונהג בארץ יום תחבורה ציבורית, במסגרתו תתאפשר נסיעה חינם בקווי האוטובוסים העירוניים והפרבריים בערים הגדולות בארץ.
במהלך יום התחבורה הציבורית יוכל הציבור לנסוע חינם בכל קווי התחבורה הציבורית בהם מחיר נסיעה הוא עד 8.30 שקלים, בארבע הערים הגדולות בארץ: ירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע, מהשעה 15:00 ועד לגמר השירות.
מדובר בקווים העירוניים והפרבריים של חברת "דן" במטרופולין תל אביב, בקווי חברת "קווים" באיזור בקעת אונו, כל קווי "אגד" במטרופולין ירושלים וחיפה וכן קווי חברת "נתיב אקספרס" בנצרת והסביבה.
כמו כן תתאפשר נסיעה חינם ביום ראשון גם בשני קווים של רכבת ישראל: תל אביב- ראשון לציון וחיפה - נהריה, בין השעות 15:00 -10:00 בצהריים.
שר התחבורה, מאיר שטרית, ציין כי יום התחבורה הציבורית בישראל נועד להגביר את מודעות הציבור לשימוש בתחבורה הציבורית ולעודד נהגים להעדיף את הנסיעה באוטובוסים על חשבון הרכב הפרטי.
במהלך יום התחבורה הציבורית יערכו מגוון של פעילויות בערים הגדולות בארץ ובהם כנס של מנכ"לי התחבורה הציבורית בבנייני האומה בירושלים. כמו כן יערכו פעולות הסברה של ארגוני איכות הסביבה והירוקים, שנועדו לעודד נוסעים לנסוע בתחבורה הציבורית.