הסויה מפחיתה לחץ דם - חלבון הסויה תורם להפחתת לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי כאחד. כך דיווחה (ג', 20.9.05) מרב מור-אופיר, יועצת תזונה לחברת אלפרו, מתמחה בקידום בריאות, מתוך מחקר שפורסם בכתב העת "Annals of Internal Medicine".
כידוע, יתר לחץ דם מהווה גורם סיכון להתקפי לב, אירועים מוחיים, פגיעה בכליות ופגיעה בראייה. על-פי הנתונים, בארה"ב סובלים מיתר לחץ דם קרוב ל-50 מיליון בני אדם וההערכה היא כי בישראל לחצי מיליון בני אדם בגיל 20 ומעלה יש לחץ דם גבוה.
המחקר נערך על-ידי חוקרים אמריקנים וסינים, בקרב מדגם מייצג של 302 נבדקים בגילאי 35-64, ויש להם יתר לחץ דם מתון שאינו מטופל תרופתית. המחקר נמשך 12 שבועות.
במהלך המחקר חולקו הנבדקים לשתי קבוצות - קבוצת הניסוי קיבלה תוספת של 40 גרם חלבון סויה ליום, וקבוצת הביקורת קיבלה תוספת של פחמימות מורכבות.
מממצאי המחקר עולה כי בקבוצה שקיבלה סויה נרשמה ירידה משמעותית של 7.9 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי וירידה של 5.3 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי. להערכת החוקרים, הוספת חלבון הסויה מעלה את ריכוזן של חומצות אמינו מסוימות, הגורמות להרחבת כלי דם.
במחקר נוסף שנערך בבעלי חיים נמצא כי חלבון הסויה עשוי לשפר את הרגישות לאינסולין ואת הסבילות לגלוקוז. עמידות לאינסולין והיפראינסולינמיה עשויות להיות גורם משמעותי ליתר לחץ דם.
תרומתה המוכחת של הסויה גם להפחתת רמות הכולסטרול בדם, מציבה אותה בחזית ההגנה מפני מחלות לב וכלי דם/התקפי לב ואירועים מוחיים.