משטרת צרפת עצרה קצין לשעבר במערך המודיעין הסורי אשר גורמי חקירת האו"ם לנסיבות רצח ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי, מגדירים אותו כעד חיוני. מקורה של ההודעה שפורסמה (יום ב', 17.10.05) בסוכנות הידיעות AP הם גורמי משטרה ומשרד המשפטים הצרפתי.
האדם, מוחמד זוהיר אל-סידיקי נעצר כבר אמש בפריז על-ידי ה-DST, יחידה מובחרת של שירותי הביטחון הצרפתיים. נגד אל-סידיקי הוצא צו מעצר בינ"ל והוא צפוי להסגרה, סיפרו גורמים המקורבים לחקירה.
ועדת החקירה של האו"ם שהוקמה במיוחד לבחון את נסיבות רציחתו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, ב"פיגוע" תופת במרכז ביירות לפני כעשרה חודשים נמצאת בימים אלו בשיאה של החקירה אשר צפוייה להסתיים עד
אמצע חודש דצמבר.
צו המעצר נגד אל-סידיקי הוצא על-ידי לבנון והוא מאשים את העצור במתן עדות שקר מכוונת לחוקרים של האו"ם, אמרו גורמים במשרד המשפטים הצרפתי. בתקשורת הערבית מציינים, כי אל-סידיקי הוא עד מפתח בחקירה המתנהלת וביכולתו לשפוך אור רב על פיגוע התופת.