X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו כי גבינות דיכאו כמעט כל טעם של יין, כולל חמיצות ועפיצות
▪  ▪  ▪

ערבי ה"גבינות ויין" יהפכו כנראה בקרוב למשהו מהעבר הרחוק.. זאת בעקבות מחקר אמריקני חדש.
צוות של 11 טועמי יינות גילה כי 'אוסף' הטעמים שלהם עומעם כאשר אכלו מגוון של גבינות קשות ורכות, לפני שמונה סוגי יין אדום באיכויות משתנות.
הגבינות דיכאו כמעט את כל הטעמים, אפילו את החזקים שבהם. זה הממצא העיקרי שעלה במחקר שפורסם בעיתון האמריקני לתורת היינות וגידול הגפנים - 'Enology and Viticulture'.
המסקנה אליה הגיעו חוקרים היא כי הפרוטאינים (חלבונים) שבגבינות כנראה ציפו את הפה, מקהים בכך את התחושה.
הגבינות דיכאו את הטעמים
החוקרים, מאוניברסיטת קליפורניה, ביקשו מצוות המומחים להשוות בין בקבוקי יין זולים, ליקרים יותר, מארבע סוגים שונים, ללא שאכלו גבינה.
לאחר מכן נתבקשו לטעום את היין לאחר טעימה של שמונה סוגים שונים של גבינות, מגבינות קשות - כמו הסטילטון והגורגונזולה ועד הקלות יותר כמו המוצרלה והאמנטל השוויצרית.
הטועמים נתבקשו להעריך את עוצמת ומגוון הטעמים והניחוחות (ארומה - ריחו של היין שמקורו בזן הענבים שממנו הוא יוצר) של היין.
הם גילו כי הגבינות דיכאו כמעט כל טעם, כולל חמיצות ועפיצות (תחושת היובש שנוצרת בפה כאשר יש רמה גבוהה של טאנין ביין), וכן את זיהוי סוג הענבים וסוג החבית בה אוחסן היין. גבינות קשות אף הסוו את טעם היין יותר מאשר גבינות רכות יותר.
הסברה היא כי השומן מהגבינה נקשר למולקולות הטעם שביין, או שהוא מצפה את הפה.
עניין סובייקטיבי
המחקר נעשה בעקבות פרסומם של מאמרים רבים בעיתונות בנושא שילוב אוכל גורמה ויין, אך מעט מאד פרסומים נעשו של מחקרים מדעיים בנושא.
החוקרים הדגישו כי לא מדובר ב"שילוב רע" או "שילוב טוב", אלא בבדיקה כיצד הגבינות משפיעות על טעמו של היין. הגבינות למעשה הקהו ועמעמו את יכולת האבחנה באיכות היין.
מומחים מתחום היינות הגיבו למחקר ואמרו כי אינם מסכימים עם ממצאיו. לדבריהם, הדבר תלוי בסוג היין וסוג הגבינה. ניתן תמיד למצוא זיווגים טובים ונכונים ולכן לא ניתן להצהיר הצהרה כזו רחבה.
הגיון פשוט
אחד המומחים בתחום אמר, כי טעימת יין היא מאד סובייקטיבית, כמו טעימת אוכל. הטעמים של האחד אינם דומים לטעמו של אחר. יחד עם זאת חשוב להשתמש בהגיון בריא - כשמגישים דג קל כמו סלמון בגריל עם יין חזק סביר להניח שהתוצאה לא תהיה טובה במיוחד. לעומת זאת, שילוב של גבינת ברי או קאממבר עם sauvignon blanc או שבלי יביא לתוצאה משובחת.

תאריך:  19/01/2006   |   עודכן:  21/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נוה יוסף
בית המשפט אישר לגולדבלט לשהות יומיים בבית חברים ובמשך השבוע לעבוד בהפקת סרטים    בפרקליטות זועמים: "נערער לעליון"
יפעת גדות
גילוי מוקדם הינו האמצעי היעיל ביותר לריפוי סרטן השד. ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכויי הריפוי
הדר פרבר
ניסתה לקרוא לעזרה לאחר שאמה נרצחה ואחותה בת השמונה הצליחה להימלט, אך נורתה למוות לפני שהגיעה העזרה
ענבל אביב, עומר שיקלר
ערווה חסן-עלי עבר ממזרעא ללבנון לאחר שנמלט ממשמורת חוקית, ושם העביר מידע לגורמי חיזבאללה, בשובו לארץ הוא נעצר    נגזר דינם של 2 ערבים ישראלים שתכננו פיגוע במגדלי עזריאלי
ענבל אביב
העבודה מתחזקת ומקבלת 21 מנדטים    מפלגת הליכוד משיגה רק 12 מנדטים    מפלגת שינוי כלל לא עברה את אחוז החסימה    מפלגת 'עלה ירוק' גרפה 2 מנדטים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il