שומנים הנמצאים בשמנים מסויימים עלולים לגרום לגדילתם של גידולים בערמונית, כך עולה מדוח שפורסם לאחרונה ב"Cancer Research".
חוקרים ממרכז רפואי בסן פרנסיסקו גילו, כי חומצות שומן אומגה-6 הנמצאות בשמן תירס, גרמו לגידולים במעבדה לגדול פי שניים מהגידולים ללא חומצות השומן הנוספות. החוקרים דיוחו, כי נראה שחומצות שומן אומגה-6 מפעילות גנים דלקתיים המעורבים בסרטן.
ישנן טענות רבות בדבר החשיבות שבחומצות שומן אומגה-3 הנמצאות בדגים ובשמן קנולה. עדיין, התזונה האמריקנית ממשיכה להיות עתירה בחומצות שומן אומגה-6.
למעשה, התזונה של האמריקני הממוצע מכילה כמות גדולה פי 25 של חומצות אומגה-6 לעומת חומצות אומגה-3, מה שעשוי לעמוד, לדעת החוקרים, מאחורי העלייה בסרטן הערמונית ב-60 השנה האחרונות. מחקרים מתמשכים בחיות בודקים את השפעות חומצות השומן אומגה-3 לעומת חומצות שומן אומגה-6 בתזונה.
חוקרים גילו גם, כי שיעור סרטן הערמונית גבוה יותר בקרב גברים שחורים בני 80-85, זאת כתוצאה מהרגלי תזונה הקשורים לתרבות. ניתן להפחית את מספר מקרי המוות כתוצאה מסרטן הערמונית ב-50% על-ידי שינוי בתזונה.