X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
החוקרים לא ממליצים להתחיל לצרוך קפה כדי להוריד את הסיכון לסוכרת, אך טוענים כי באופן כללי אנשים ששותים כמויות מתונות של קפה אינם צריכים לדאוג לגבי ההשפעות הבריאותיות המזיקות שלו
▪  ▪  ▪

צריכה מתונה של קפה, עם קפאין או נטול, עשוייה להוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2 אצל נשים צעירות ובגיל העמידה, כך עולה מדוח חדש.
חוקרים, מבית הספר לרפואה הרווארד שבבוסטון, ביצעו הערכות לצריכה של סוגים שונים של קפה והקשר להתפתחות סוכרת מסוג 2 אצל יותר מ-88,000 נשים אמריקניות שמעקב נערך אחריהן ב'מחקר לבריאות אחיות מס' 2'.
באופן כללי, צריכה גבוהה של קפה, הן עם קפאין והן נטול, נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2, כך דיווח צוות החוקרים בעיתון הרפואי "Diabetes Care". הירידה בסיכון היתה 13% לכוס קפה אחת ביום, וכ-47% לארבע כוסות קפה ויותר ביום.
הסיכון המופחת לסוכרת מסוג 2 הוגבל לקפה מסונן ולקפה נמס, צויין בדוח, ואילו צריכה של אספרסו או קפה מפרקולטור לא הורידה את הסיכון באופן משמעותי.
החוקרים הדגישו, כי אין בכוונתם להמליץ לאנשים להתחיל לצרוך קפה כדי להוריד את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2, אך נראה כי באופן כללי אנשים ששותים כמויות מתונות של קפה אינם צריכים לדאוג לגבי ההשפעות הבריאותיות המזיקות שלו.
צוות החוקרים זיהה לאחרונה, כי רכיבים בקפה, ולאו דווקא הקפאין, משפרים את חילוף החומרים של הגלוקוז. לכן, מחקרים המנסים לזהות מרכיבים אלו בקפה יהיו בעלי עניין רב ויוכלו להוביל לפיתוח או בחירה בסוגי קפה עם יתרונות בריאותיים גדולים יותר.

תאריך:  12/02/2006   |   עודכן:  12/02/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורון חדי
דוח הוועדה בעניין מנגנוני ערר על קביעת שומות הוגש למנכ"ל משרד המשפטים    בדוח מתואר המצב הנוכחי כלא ראוי וזוכה לביקורת רבה    מסקנות הוועדה: יש להקים ועדה חיצונית ולקבל החלטות בשקיפות ובמהירות המירבית
שי פאוזנר
השקיעה 2.4 מיליון ש"ח בפרסום למגזר זה בשנה שעברה    מקאן יישר קו וחלק את המקום הראשון עם ת"א-מוסקבה    הסלולר שוב היה הענף החזק במגזר הרוסי
הדר פרבר
במערכת העיתון הדני, שהיה הראשון לפרסם את האיורים, התקבלו איומים על חיי אנשי המערכת
שלומי דיאז
על-פי החשד המעשים נמשכו עשר שנים, מאז היתה בת 5    מדובר בבתה של חברתו    מנהל עסק בהרצליה חשוד בהטרדה מינית של עובדות
גלי גזית, יחסי ציבור
- הושעה מטעם ברילה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il