חומצה פולית בתזונה לא רק שמסייעת במניעת מומים מולדים אלא גם משפרת את שיפור ההשרדות, למשך שנה, של ילדים הנולדים עם מומים, כך דיווחו חוקרים ביום שני (6.3.06).
החוקרים ביצעו הערכה לתיעוד של 2,841 תינוקות שנולדו עם 'שדרה שסועה' ו-638 שנולדו עם שבר המוח, בקע של חלק מהמוח שנגרם מכשלון של חלקי הגולגולת להתאחד. הנתונים הושוו לתינוקות שנולדו בין השנים 1998 ו-2001, תקופה שבה חומצה פולית במזונות היתה מחוייבת המציאות, ותינוקות שנולדו לפני 1998.
החוקרים, מאוניברסיטת אלבמה שבבירמינגהאם, גילו כי 92.1% מילדים אלו שרדו את שנתם הראשונה לעומת שיעור הישרדות של 90% בשנה הראשונה בקרב תינוקות שנולדו לפני 1998, לפני העשרה בחומצה פולית.
חומצה פולית עשוייה לשחק תפקיד בהגבלת חומרת המומים של עמוד השדרה בנוסף למניעת התרחשותם, כתבו החוקרים ב"Pediatrics".
חומצה פולית היא ויטמין B הנמצא בירקות בעלי עלים ירוקים, פירות ומזונות אחרים ונמצאת בשימוש רחב כתוספת מזון במהלך הריון, במטרה למנוע מומים מולדים עצביים ושל עמוד השדרה.
במאמר נלווה למחקר נכתב, כי ממצאי המחקר הם סיבה נוספת להעלות את רמת החומצה הפולית במזונות המועשרים בארצות הברית.
המחקר, לדברי המדענים, הוא תזכורת לכך שלמרות שמספר המקרים של שדרה שסועה ירדו בשל העשרת המזונות, ילדים רבים מדי ממשיכים לפתח זאת, מאחר והדגנים המועשרים אינם מכילים חומצה פולית בכמות מספקת. החוקרים קראו במאמרם להכפיל את הרמה הקיימת כיום.