X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מחקר חדש תומך בתאוריה בת 30 שנה שקבעה: השוני העיקרי בין בני אדם לשימפנזים עשוי להימצא בדרך הביטוי של הגנים
▪  ▪  ▪

כיצד יכולים בני אדם ושימפנזים, החולקים 99% של אותם גנים, להיות כה שונים?
מדענים בארצות הברית ואוסטרליה אומרים כי שינויים בביטויי הגנים, ולא רק בגנים עצמם, הם חלק גדול ממה שמבדיל את בני האדם מקרובי המשפחה הקרובים ביותר שלהם.
ביטוי של גנים הוא התהליך בו הגנים 'נדלקים' ו'נכבים'. לא כל 30,000 הגנים המשוערים הקיימים בבני אדם פעילים באותו זמן בכל תא.
המדענים, מאוניברסיטת ייל ואוניברסיטת שיקגו בארצות הברית, ועמיתיהם מהמוסד "הול" שבאוסטרליה, סבורים כי ביטוי גנים הוא חלק גדול ממה שמבדיל שימפנזים מבני אדם. הם בדקו את ביטוי הגנים בבני אדם, שימפנזים, אורנג אוטנג וקופי רזוס. לשם כך הם השתמשו בשיטת מערך גנים חדשה כדי להשוות את רמת הביטוי של 1,056 גנים בארבעת המינים. כאשר התבוננו בביטויי הגנים הם גילו שינויים קטנים למדי ב-65 מיליון שנות האבולוציה של קופי מקק, אורנג אוטנג ושימפנזה.
אך שינויים מהירים התרחשו לאחר מכן בקבוצות ספציפיות של גנים הידועים כ'גורמים תעתיקיים', השולטים בביטויים של גנים אחרים, מאז שבני האדם 'נפרדו' מאבותיהם הקופים במהלך 5 מיליון השנים האחרונות. האבולוציה המהירה בגורמים התעתיקיים הופיעה רק בבני אדם, כתבו.
המחקר, שפורסם בעיתון "Nature" תומך בתאוריה בת 30 שנה של המדענים מארי קלייר-קינג ואלן ווילסון, הקובעת כי השוני העיקרי בין בני אדם לשימפנזים עשוי להימצא בדרך הביטוי של הגנים. עד שמיפוי הגנום האנושי והתפתחות טכנולוגיית מערך גנים שיאפשרו ניתוח בקנה מידה גדול של ביטויי הגנים, לא ניתן עדיין לבדוק את התאוריה.
החוקרים השתמשו בדגימות של רקמות כבד מחמישה זכרים חיים מארבעת המינים שבמחקר, וגילו כי ל-60% מהגנים היו רמות ביטוי עקביות בבני אדם וביונקים העילאיים. אך גנים לגורמים תעתיקיים נטו יותר לשנות את דפוסי הביטוי שלהם מאשר הגנים אותם הם מווסתים.
במיוחד בשושלת היוחסין של בני האדם, הגורמים התעתיקיים משתנים, או מתפתחים במסגרת ביטויים, בקצב מהיר יותר מאשר בשושלות יוחסין אחרות, במיוחד בהשוואה לשימפנזים.
החוקרים אינם יודעים מה גרם לשינוי בביטוי הגנים בבני אדם, אך הם חושדים כי ייתכן והדבר נובע משינויים בסביבה, גילוי האש והעדפה לאוכל מבושל.
הם מתכננים להשתמש בסוגים אחרים של רקמות כדי לחקור מערכים גדולים יותר של גנים במחקרים עתידיים.

תאריך:  09/03/2006   |   עודכן:  11/03/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הדר פרבר
פיצוץ אחד כבר אירע לאחר השיחה של גורמים מהמחתרת הבאסקית עם המשטרה    אין נפגעים
גלית יצחק
כך עולה ממחקר המתבצע בצפון הארץ    צריכת אספירין במינון נמוך במשך חמש שנים לפחות תורמת לירידה של 43% בסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס
יפעת גדות
כך קובע מחקר חדש על בני זוג    המחקר, שנערך באוניברסיטת חיפה, גילה גם, כי בזוגיות ארוכת טווח, גברים נוטים להיות בעלי תכונות "נשיות" יותר מבצעירותם
הדר פרבר
לא ידוע עדיין האם מדובר בפיגוע התאבדות    ככל הנראה מדובר בפעולה של מורדים כורדים    פיצוץ אירע בתאילנד סמוך לביתו של רה"מ לשעבר
הדר פרבר
"ברמות הגבוהות ביותר של קבלת החלטות לאומית, נשים אינן מיוצגות דיין", אמר קופי אנאן    הבטיח שעם תום כהונתו כמזכ"ל, יקדיש מזמנו לקידום הנשים בחינוך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il