חברת "דג הארץ" הודיעה כי בחג הפסח 2006 יגדל שיעור צריכת הדגים הטריים בישראל בכ- 12% ביחס לחג בשנה החולפת. החברה נערכת לייצור של כ- 850 טון דגים (כ- 50% מסך הדגים שישווקו בפסח בישראל) כאשר 50% מסך כמות זו יהיה של "דג הקרפיון". עם זאת הודיעה החברה, כי מחירי הדגים ירדו השנה ב- 3%-5% (ביחס לשנה חולפת) וזאת בעיקר בשל התחרות הגדולה הקיימת בשוק.
יצחק וקסלר, מנכ"ל חברת "דג הארץ", מסר כי בחג הפסח עיקר הצריכה היא של סוג דג הקרפיון המשמש להכנת הגפילטע פיש המסורתי. על-פי נתוני הצריכה, כפי שמפרסמת אותם חברת "דג הארץ", 20% מהדגים אשר ישווקו לחג הם מסוג בורי ועוד 20% הם של דג האמנון (מושט) אותם מכינים בטיגון או בגריל. 10% האחוזים הנותרים הם דגי הבאס, דניס, פורל וסלמון, אשר משמשים בארוחת החג בעיקר כתחליף לסועדים אשר אינם אוכלים בשר.