X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
תוצאות מחקר חדש מראות כי חולות עם צורה מסויימת של סרטן השד - שלב שבו הגידול ממוקם בבלוטת השד (LCIS) - הן בסיכון גבוה יותר לפתח גידולים מתקדמים מכפי שחשבו עד כה
▪  ▪  ▪
   יפעת גדות
מחקר נוסף: אווסטין יעילה לסרטן השד

   יפעת גדות
כימותרפיה לסרטן השד - עפ"י בדיקה גנטית

הקרנות מורידות את הסיכון להישנות סרטן השד
יפעת גדות
במחקר: שיעור הישנות הסרטן אצל חולות שעברו הקרנות לאחר הניתוח היה 8.5%, לעומת 17.2% בקרב אלו שלא עברו טיפול בקרינה
לרשימה המלאה

נשים שאובחנו עם סרטן שד מוגבל (מרוכז במקום מסויים) בשלב מוקדם, בדרך כלל מקבלות טיפול המבוסס על השערת הרופא לגבי התפשטותו של הגידול.
כעת, נתונים חדשים שנתגלו מאירים באור חדש את הגידולים המסוכנים הללו ודורשים בחינה מחודשת של הדרך המקובלת לגבי הטיפול בסרטן השד.
תוצאות המחקר מראות, כי חולות עם צורה מסויימת של סרטן השד, הנקראת 'lobular carcinoma in situ' - שלב שבו הגידול ממוקם בבלוטת השד (LCIS) - הן בסיכון גבוה יותר לפתח גידולים מתקדמים מכפי שחשבו עד כה.
בנוסף, חולות במצב של 'ductal carcinoma in situ' - סרטן הממוקם בתוך צינוריות החלב ומכונה סרטן תוך-צינורי (DCIS), מתחת לגיל 50, שחורות או היספניות, גם הן בסיכון גבוה לפתח גידולים פולשניים בשלב מתקדם. הממצאים פורסמו בעיתון "Cancer".
DCIS ו- LCIS שניהם סוגי סרטן מוקדמים שעדיין לא התפשט לרקמות קרובות. אבחון DCIS ו- LCIS עלה פי שבעה מאז 1980, בעיקר בגלל העליה בממוגרפיה וביופסיות של השד.
עורכו הראשי של המחקר, מהמרכז לחקר הסרטן 'Fred Hutchinson' שבסיאטל, כתב כי "אנו מאבחנים סרטן השד בשלב מוקדם, שזה מצויין, מבלי שאנו יודעים כלל אלו המלצות רפואיות ברורות כדאי לתת לחולות". לדבריו, צוות החוקרים בדק נשים שפיתחו סרטן שד בשלב מוקדם ועקב אחריהן כדי לראות אלו מהן פיתחו סרטן שד פולשני.
החוקרים אספו נתונים על קרוב ל- 38,000 חולות DCIS ו- 4,500 חולות LCIS משנת 1988-2002. על-ידי שימוש בנתונים אלו הם זיהו גורמי סיכון למחלה פולשנית ואת דפוס המחלה הפולשנית הן של DCIS והן של LCIS.
ממצאי המחקר עשויים להשפיע על הדרך בה מטופלות חולות סרטן השד. התוצאות מראות כי LCIS, שמטופל בדרך כלל בצורה לא אגרסיבית, עלול להצדיק טיפול יותר סופי מזה המוצע כיום.
אחת הסיבות לכך ששיעור סרטן פולשני נמוך בקרב חולות DCIS היא שהן בדרך כלל מקבלות טיפול סופי. כך שייתכן וטיפול כזה לחולות LCIS יהיה יעיל עבורן.
מומחים בתחום אמרו, כי ממצאים אלו עדיין מוקדמים מדי בכדי שיביאו לשינוי בטיפול. אומנם נשים המאובחנות עם LCIS אינן מקבלות טיפול, אך הן נמצאות במעקב על-ידי ממוגרפיה. אלא שמן הממצאים עולה כי אכן LCIS הוא מבחינה פוטנציאלית מצב טרום ממאיר. מאחר שמדובר במחקר של העבר אין זה סוג המחקר עליו מבססים רופאים שינוי בטיפול. למרות זאת, יש לבחון מחדש את הנושא ולנתח את הנתונים באופן יסודי.
עם זאת על-פי הנתונים, נשים המאובחנות עם LCIS צריכות לדאוג לבדוק את השדיים לעיתים קרובות יותר. בנוסף, הנתונים מצביעים על כך שחולות מתחת לגיל 50, או שחורות או היספניות, או כאלו עם סוג של סרטן שד מוקדם, צריכות מעקב צמוד יותר.
הקווים המנחים הקיימים כיום ממליצים, כי נשים עם LCIS או DCIS צריכות ליטול את התרופה טמוקסיפן כדי להפחית את הסיכון שלהם לסרטן שד פולשני.

תאריך:  11/04/2006   |   עודכן:  11/04/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלומי דיאז
חנקו אותה למוות והשליכו גופתה לבור ביוב    אחד האחים הינו רופא שדאג להביא חומר הרדמה כדי לטשטש אותה    הרקע לרצח: חילול כבוד המשפחה
מירב לוי
המטמון נחשף בחפירות רשות העתיקות    התכשיטים שייכים לתקופה הפאטמית (המאה ה- 11 לספירה)
גלית יצחק
לדברי מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול, כ- 30 אלף בני נוער וכ- 50 אלף מבוגרים בישראל, צורכים תרופות מרגיעות וממריצות שלא לצורך רפואי    התרופות מכילות מרכיבים של סמים ושימוש מרובה מביא להשפעות ולנזקים בדיוק כמו סמים
שלומי דיאז
האישה, תושבת אל עזזמה, הודתה כי דקרה אותו למוות בגלל שהיכה אותה ואיים עליה ברצח    בן 16 נדקר בקטטה בתל אביב    אב חשוד בפציעת בנו
יפעת גדות
חשיפה חוזרת לרעש חזק עלולה לגרום לטנטון, שלא לומר להשפעה מזיקה מצטברת על השמיעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il