בעקבות פיתוח חדשני של מכון וולקני, משווקות מעתה עגבניות-שרי, מזן "מאצ'ו 2", במעדניות וברשתות הטבע ברחבי הארץ.
את זן העגבניות המיוחד מגדלים, מזה שנתיים, יוסף ויהודה ברנס, חקלאים ממושב חצב שבדרום, בשיתוף-פעולה עם מכון וולקני שבבית דגן. העגבניות גדלות ומיובשות בחממות באופן טבעי.
מבנה קליפת העגבנייה הוא כמו רשת, המבטיחה את אידוי המים ממנה תוך כדי תהליך הייבוש. בדרך זו נשמרים ערכיה התזונתיים של העגבנייה ושלמותה.
בתום הייבוש נותרת ה"מאצ'ו 2" בשרנית, מתוקה, חמצמצה ועשירה פי חמש בליקופן, נוגד החימצון, מעגבנייה רגילה, והיא נשמרת ללא חומרים משמרים.
מתיקות מיוחדת גידול העגבנייה, שנעשה בחודשי החורף, מעניק ל"מאצ'ו 2" את המתיקות המיוחדת לה. כאשר העגבנייה מבשילה, מתחיל תהליך הקטיף, ולאחר מכן היא עוברת שטיפה ומנותבת למנהרת-ייבוש, בפריסה על גבי רשתות. תהליך הייבוש הטבעי נמשך שישה ימים ולאחר מכן מתבצע תהליך המיון, ומשם לאריזה ולהקפאה במינוס 18 מעלות.
"מאצ'ו 2" משווקת בתפזורת, בעיטוף קל של שמן-זית, בהתאמה לשימוש. היא מתאימה לאכילה כמתאבן-חטיף, לכריכים, כתוספת לסלט, לבישול, וכהוספה, בתום הבישול, לפסטות, לחמים, פוקאצ'ה, בשילוב גבינות, בחביתה, באורז, בקוסקוס, בבורגול ולמוקפץ.
"מאצ'ו 2" נשמרת בהקפאה במשך שנים רבות. הפשרתה באוויר החדר, משך 30 עד 60 דקות, הופכת אותה למעדן אמיתי. עמידותה בטמפרטורת החדר נמשכת כחודשיים.
"מאצ'ו 2" נמכרת בשוקי האיכרים, בסניפי "עדן טבע מרקט", בסניפי "טיב טעם", במעדניות, ברשת "יוחננוף" ובמסעדות-איכות. המחיר לגביע, המכיל 150 גרם - 20 שקל.