X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מכתבים/הערות
המציאות טופחת בפניהם של מהגרים ישראלים רבים, הנתקלים בחומות בצורות בשוק העבודה הקנדי ומתקשים למצוא מקום פרנסה קבוע ויציב. העיתון "שלום טורונטו" מפרסם בגיליונו האחרון מדריך שימושי ומקיף למציאת מקום עבודה בטורונטו
▪  ▪  ▪
מודעת גיוס למשטרה

שוק העבודה בטורונטו מתאפיין בהיצע עצום של עובדים מיומנים המגיעים אל העיר מכל רחבי תבל בהם מהנדסים, רופאים, אנשי חינוך, מחשבים, אנשי ייצור ועוד. שיטת הנקודות הנהוגה לגבי הרוצים להגר לקנדה מביאה למצב של מהגרים רבים בעלי מקצוע, חלקם הגדול אקדמאים ובעלי ניסיון מקצועי עשיר.
אם ניקח בחשבון שכל שנה מגיעים אל העיר כ-100,000 בני אדם בתוספת הריבוי הטבעי של העיר ניווכח, כי הישראלי המצוי המגיע לכאן נתקל במציאות שאינה פשוטה שבה השכר ירוד למדי במיוחד נוכח יוקר המחיה הרב (במיוחד עלות הדיור והתחבורה). אם נדמה את שוק העבודה למקום מפגש בין ביקוש והיצע, הרי כמו במקרים רבים בשבהם ההיצע עולה על הביקוש, קרי: על כל מקום עבודה מתמודדים מועמדים רבים, נוצרת ירידת מחירים המתבטאת בשחיקה ריאלית של שכר העבודה.
ניסיון עבודה קנדי - היא הבעיה העיקרית איתה מתמודד כל מהגר המחפש עבודה. כל מעסיק פוטנציאלי יעדיף בעקרון להעסיק מישהו שכבר צבר ניסיון בקנדה. רבים נוטים לעבוד אפילו בהתנדבות או בשכר נמוך, כדי להוסיף עוד שורה של "ניסיון קנדי" לרזומה שלהם. זה בסדר גמור אם אתה יכול להרשות זאת לעצמך. יתכן ותיאלץ להתפשר על עבודה נחותה מזו שבה נהגת לעבוד ובשכר נמוך ובלבד שתוכל להתחיל לאגור את הניסיון המבוקש.
בעייתיות נוספת היא ההסמכה הקנדית הנדרשת לרבים מהמקצועות. די אם נזכיר את הרופאים החייבים לעמוד בדרישות רבות ובבחינות לא קלות. לא נתפלא איפוא אם נפגוש נהג מונית שהיה מהנדס בארץ מוצאו או במורה העוסק בגינון וכו'. לשימושכם אתר המפרט את כל המקצועות בקנדה ואת הדרישות הממשלתיות בכדי לעסוק בהם: [קישור]
כיצד לנסח קורות חיים?
בהנחה שצלחתם את המשוכה בשלום - עליכם לחבר את הרזומה שלכם (קורות חיים) המתאר את הניסיון המקצועי ואת השכלתכם... רצוי שהרזומה יהיה ממצה וענייני - הקנדים אינם מתעניינים בהיסטוריה שלכם שאינה רלוונטית לתפקיד שאליו אתם מציעים את עצמכם. זכרו כי התפקיד הבלעדי של קורות החיים הוא לאפשר לכם קבלת ראיון עם המעסיק ותו לא. קיימים אתרי אינטרנט רבים המסבירים כיצד לכתוב את הרזומה ומה הדברים החשובים שיש להדגיש בו. אתר נהדר המסביר צעד אחר צעד את נושא כתיבת הרזומה בשיטת "עשה זאת בעצמך":
[קישור]/
אל הרזומה, אותו תדרשו לשלוח אל כל מעסיק אליו תפנו ותציעו את שירותיכם הטובים, נוהגים לצרף מכתב נלווה (COVER LETTER) המסביר בקצרה מי אתם ומדוע לדעתכם אתם מתאימים לתפקיד המוצע. יש הגורסים כי חשיבות המכתב הזה עולה על חשיבות הרזומה.
אתר אחד מיני רבים המסביר אודות המכתב הנ"ל מצוי בכתובת האינטרנט הבאה:
[קישור]
גם באתר הבא תמצאו הסברים על הרזומה והמכתב הנלווה:
[קישור]/
כיצד להתכונן לראיון העבודה?
מספר טיפים לראיון העבודה:
הגיעו כרבע שעה לפני השעה היעודה. השתדלו להתלבש בצורה פורמלית - חליפה ועניבה (הרושם אכן קובע).
בזמן הראיון ענו בצורה עניינית כמה שאפשר והתחמקו באלגנטיות משאלות בנושא השכר שאתם מצפים לו. אל תספרו לו מעשיות מתקופת הטירונות והגזיה, זה ממש לא יעניין אותו. הוא יחייך אליכם ובליבו הוא כבר יחשוב על המועמד הבא...
הקנדי אוהב לראות שאתם בקיאים בחברה שלו - סרקו את אתר האינטרנט של החברה לפני הראיון ואם תשלפו לו נתון מספרי כלשהו על החברה יתכן ותצליחו להרשימו.
הדבר החשוב בראיון הוא לא להראות לו עד כמה אתם מתאימים לתפקיד (אם נקראתם לראיון הוא כבר חושב שאכן אתם מתאימים לו), אלא להראות עד כמה אתם מתעניינים בחברה ומעוניינים לתרום לה כמיטב יכולתכם. הוא רוצה לעמוד על אופייכם ועד כמה תתאימו למנטליות הנהוגה בחברה. אל תשכחו להיישיר אליו מבט- חיוך תמידי רק יעזור, ונימוס בוודאי שכן.
בתום הראיון הודו לו בחום על שזימן אתכם ואמרו שאתם מצפים לראותו שנית בקרוב. יתכן ותקראו לראיון שני ואף שלישי. אל ייאוש - זה סימן טוב. מתעניינים בכם ברצינות ואתם בדרך הנכונה.
האינטרנט כמקור עיקרי לחיפוש עבודה
מהם אפשרויות חיפוש העבודה בטורונטו וסביבתה? היכן נחפש ואיזה סוג עבודות ניתן למצוא?
ובכן ידידו הטוב של האדם בכלל ושל מחפש העבודה בפרט הלא הוא האינטרנט. אין היום כמעט דבר שלא ניתן למצוא בגלקסיה הענקית הזו ואין סיבה שלא ננצל אותה לתועלתנו.
זכרו כי בטורונטו אין "לשכת עבודה ממשלתית" במובן הזכור לנו מארץ אבותינו. הממשלה הקנדית העדיפה להטיל את המלאכה על משרדים פרטיים, ואלו מצויים בהמוניהם ברחבי ה-GTA.
יש משרדים רבים דוגמאת ה-JVS, הממומנים ע"י הממשלה ומטרתם ללמד את מחפש העבודה כיצד לכתוב רזומה, כיצד לחפש עבודה וכיצד להתראיין. מומלץ להשתתף בסדנא מעין זו שאורכה כ-4 ימים (חינם).
אתר האירגון: [קישור]/
אתר המפרט כתובות של משרדי תעסוקה ברחבי טורונטו רבתי:
[קישור]
שוק ספקי העבודה בטורונטו מתחלק למספר סקטורים - שלושה ציבוריים: הפדרלי (ממשלת קנדה), הפרובינציאלי (ממשלת אונטריו), העירוני (עיריית טרונטו, למשל) ואחד פרטי (חברות ומעסיקים פרטיים). קיים סקטור נוסף אליו משתייכת , למשל, רשות התחבורה, אשר לצורך העניין נצרפו לסקטור הציבורי.
גם פה, כמו בישראל, כדאי ביותר להיות מועסק בסקטור הציבורי (פדרלי, פרובינציאלי או עירוני - מוניציפלי). השכר מכובד למדי והתנאים (כגון: ביטוחי בריאות, חופשות וכו'), נדיבים בהשוואה לרוב המשרות בסקטור הפרטי.
אתר בו מפורטות המשרות הפדרליות הינו: [קישור]/
אתר בו מפורטות המשרות של ממשלת אונטריו: [קישור]/
אתר שבו משרות פדרליות הפתוחות לציבור:
[קישור]
אתר ממשלתי לעבודות בכל רחבי קנדה: [קישור]
משרות רבות מוצעות ע"י העיריות באיזור:
עיריית טורונטו: [קישור]
עיריית מרקהאם: [קישור]
עיריית וואן:
[קישור]
עיריית ברמפטון: [קישור]
משרות רבות מוצעות לאחרונה ע"י המשטרות המקומיות שקיבלו לאחרונה תקציבים לגיוס שוטרים חדשים:
משטרת טורונטו: [קישור]/
משטרת יורק: [קישור]
משטרת דורהאם: [קישור]
יש לציין כי משכורת שנתית של שוטר לאחר ההכשרה נעה בסביבות ה- 47000$.
אתרים כלליים מומלצים לחיפוש עבודה בהם ניתן גם להעלות את הרזומה שלכם כדי שמעסיקים פוטנציאליים יוכלו לראותם ועם קצת מזל לפנות אליכם:
  • קרייר קליק: באתר מפורטות הצעות עבודה בכל רחבי קנדה. יש להרשם ולצרף את הרזומה שלכם;
[קישור]
  • הוט ג'וב: אתר נחמד של יאהו בו עליכם לפתוח חשבון כדי לצרף את הרזומה שלכם: [קישור]/
  • ג'וב בס: אתר המכיל מאות אתרי אינטרנט של חברות המחפשות עובדים: [קישור]/
  • קרייר אוול: אתר המכיל הצעות עבודה רבות. ניתן לחפש בחתכים לפי איזור או סוג העבודה. כן מכיל האתר מנוע לבניית רזומה אונליין.: [קישור]/
  • ג'וב פוסטינג: אתר המיועד בעיקר לבוגרי קולג' או אוניברסיטה המחפשים עבודה בתום לימודיהם:
[קישור]/
  • ריליי גייד: אתר קלאסי שידריך אתכם ברזי חיפוש העבודה. באתר מידע רב על המקצועות ורמת השכר וכן מדריך כתיבת רזומה ומכתב נלווה. אתר מומלץ. [קישור]/
  • קרייג ליסט: אתר קליל נחמד וידידותי למשתמש. כנסו לחלק של קנדה וסרקו את הצעות העבודה לפי ערים;
[קישור]/
  • יורק רג'ין קום: אתר נחמד של איזור יורק המכיל גם הצעות עבודה באיזור יורק: [קישור]
  • טיטיסי: אתר שירות התחבורה הציבורית של טורונטו רבתי: [קישור]

הכתבה פורסמה לראשונה בעיתון "שלום טורונטו" (shalomtoronto@bellnet.ca), גיליון 85, 9 בפברואר 2006
תאריך:  15/02/2006   |   עודכן:  15/02/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דינה רוגינסקי
במלאת שנה לפעילותו מציג דיוויד גידרון בראיון ל"שלום טורונטו" את "הבית הישראלי" בטורונטו אותו הוא מנהל מטעם הקונסוליה הישראלית. היעד העיקרי - לחזק את הזיקה של הישראלים למדינת ישראל ולעודדם לשוב לארץ עם משפחותיהם
דורי גרוסמן
תגובה למאמרה של ד"ר דינה רוגינסקי "הרהורים על הגירה (א)" - הגולה אינה צפיחית בדבש - לישראלים המהגרים מחכה התמודדות לא פשוטה עם בעיות ההתבוללות, הניכור בנכר ושנאת הזרים    החלום לחזור לארץ נותר מקנן בלב המהגרים הישראלים גם שנים לאחר שעזבו את המולדת    לשם כך הוקם הבית היהודי בארץ ישראל, הלא כן?
אביב ירון
אורנה רב-הון
שנער עמוס
אולמרט וחבריו מול פרעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il