X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מקורות
רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה במזרחי טפחות, אומר כי דוח מנהלי הרכש האמריקני, אשר טיפס ב-17% בששת החודשים האחרונים, מצביע דווקא על חומרת המצב במשק האמריקני ולא על תקינותו קובע כי הדרך עודנה רחוקה עד שהחברות בענפי השירותים תתחלנה לשכור עובדים חדשים
▪  ▪  ▪
הדרך לתעסוקה בריאה בחברות השירותים בארה"ב עוד ארוכה [צילום: AP]

דוח מנהלי הרכש, הבוחן את הפעילות בענפי השירותים בארה"ב, מצביע על כך שחלק הארי של הכלכלה האמריקנית, כחמש שישיות, עדיין לא החל להתאושש.
הנקודה הבעייתית ביותר בדוח החדש הינה, שבעקבות עידכונים בדיעבד של המדד, מתברר כעת כי ב-20 החודשים האחרונים רשמו הענפים הללו התכווצות, או קיפאון, אך לא התרחבו.
מרכיבי המשקפים הוורודות בינינו יצביעו מן הסתם על כך שהמדד טיפס 17% בששת החודשים האחרונים, בהשוואה לשמונת חודשי המשבר שקדמו להם, אך הדבר מצביע, להערכתנו, על חומרת המצב אז, לאו-דווקא על תקינותו כעת. כך או כך, גם לנוכח הערכות הכלכלנים, נתון ינואר 2010 היה בהחלט מאכזב.
לא זו בלבד, שהמדד לא מאותת על התאוששות של ממש, אלא גם לא ניתן להצביע על ענפים בודדים, בהם מורגש שיפור אמיתי.
לדוגמא, בתחום המסחר הקמעוני, אחד הענפים שבלט לטובה, נמסר שלא היה די בכך שתפוקתו בחודש שעבר הייתה הגבוהה ביותר במחצית השנה האחרונה, כדי לשפר את המצב בהשוואה לסוף שנת 2008. במספר ענפים מדווח על השתפרות, אך לא ברור שם אם היא בת קיימא בשלב זה.
בעיה נוספת, עליה מצביעים ענפים רבים, התגלתה כחריפה גם במגזר היצרני, שדוח מנהלי הרכש שלו פורסם יומיים קודם לכן. מדובר בעלייה בתעריפי חומרי הגלם ותשומות הייצור, שהקצב שלה גדל והולך. התעריפים הללו עולים, לפי הנתון המעודכן, זה שישה חודשים, כולל קפיצה בת 8.5% בסעיף זה בחודש האחרון. חוץ מעוצמת העלייה, ניתן לציין את ההפתעה שבה. כך, בתחום שירותי המינהל הציבורי הלינו על קפיצה פתאומית בתעריפי הדלקים, מסיבה שלא מובנת להם, המדאיגה אותם.
בתחום שירותי המזון, דווח על סימני עלייה בתעריפי הסחורות החקלאיות, הגורמת להם לנסות לחתום על חוזים ארוכים יותר, על-מנת למזער את לחצי המחירים. בשלב מסוים, אם לא תיבלמנה, תחלחלנה העליות הללו למדדי המחירים ליצרן ולצרכן ויקשו על ה-Fed להמשיך לנקוט הרחבה מוניטארית.
נקודה נוספת נוגעת לתחום התעסוקה. בעוד במגזר היצרני מדווח על שכירת עובדים בחודשיים האחרונים, בענפי השירותים, המהווים, כאמור, את חלק הארי של שוק העבודה, יורד מספר המשרות זה 25 חודשים. נחמה פורתא ניתן אולי למצוא בכך שבחודש שחלף נגרעו פחות משרות בהשוואה לקודמיו, אך עדיין רחוקה הדרך עד שהחברות בענפים הללו תתחלנה לשכור עובדים חדשים.
התמונה התעסוקתית הכוללת אינה מרשימה, בלשון המעטה. רצוי לזכור זאת, לבטח אם מחר (ו') יתפרסם דוח תעסוקה שיצביע, לפי ההערכות הרווחות כעת, על תמונה משופרת.
לבסוף, חודשים ארוכים מציינות חברות השירותים האמריקניות, שהמצאי בידי לקוחותיהם גבוה, כך שמבחינתן לא מסתמן מצב בו הלקוחות יחפצו לחדש הון וציוד. נקודה זו מפחיתה את הסיכוי לכך שההזמנות שתופנינה לחברות תקפוצנה מדרגה בתקופה הקרובה, גם אם מדי פעם תירשמנה בהן עליות מזדמנות. זו תופעה מתמשכת, שאינה קשורה דווקא למשבר האחרון, אך לבטח לא תקל על היציאה ממנו.
אגב, בהקשר זה, דווקא בקרב החברות במגזר היצרני דווח על כך שהמצאי בידי לקוחותיהם נתפס נמוך מדי. חברות אלה פונות ללקוחות זרים בעצימות גבוהה יותר בהשוואה לחברות בתחום השירותים, דבר שעשוי לרמז על כך שההתאוששות בארה"ב תישען בחלקה הגדול על הזמנות מחו"ל, לפחות בשלביה הראשונים. במקרה כזה, ההתחזקות בדולר, לה אנו עדים בשבועות האחרונים, תהווה מכשול שקברניטי המשק האמריקני יצטרכו להידרש לו, ככל שיימשך.
על-מנת לסיים בנימה אופטימית, נציין שסעיף ההזמנות החדשות במדד מנהלי הרכש, אחד הסעיפים עם הזיקה החזקה ביותר לפעילות העתידית, עולה זה חמישה חודשים, בקצב מהיר יותר. עדיין לא מדובר בקפיצה של ממש, אך הכיוון חיובי ויש לקוות כי מגמה זו תימשך.

תאריך:  04/02/2010   |   עודכן:  04/02/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איילת ניר
איילת ניר, הכלכלנית הראשית בבית ההשקעות IBI צופה עוד כי תחזית האינפלציה השנתית עודכנה ל-2% על-רקע השפעות ישירות ועקיפות של ההוזלה
נעם פינקו
בית ההשקעות פסגות משיק סיקור על ענף הנדל"ן המניב בישראל עם המלצת קנייה למליסרון (19% דיסקאונט), המלצת תשואת יתר לבריטיש (19% דיסקאונט) ולאמות (15% דיסקאונט) והמלצת תשואת שוק לגב ים (2% דיסקאונט)
רונן מנחם
רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה במזרחי טפחות, קובע כי ירידת תעריפי חברת החשמל מאמצע החודש יביאו להפחתת שיעור העלייה במדד המחירים לצרכן ב-2010 בעד 0.5%    ההפחתה תורגש במיוחד במדד פברואר ומרס
רועי ורמוס
מנכ"ל פסגות, רועי ורמוס, מגיב לחשדות שהועלו נגד החברה    "החשדות הינם ביחס לכספי הנוסטרו של החברה והם אינם נוגעים לכספי הלקוחות והעמיתים בקופות הגמל בקרנות הנאמנות ובתיקים המנוהלים בפסגות"
הראל פיננסים
כלל פיננסים מפרסמת סקירה מאקרו כלכלית חודשית חדשה המכילה חמישה פרקים: על המשק הישראלי, על שוק ההון על תחום האינפלציה והמדיניות המוניטרית, על הכלכלה העולמית ופרק מיוחד- על פוטנציאל הצמיחה של ישראל בשנים הבאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il