ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו, העמידה מתחילת דרכה את חיזוק ההשכלה הגבוהה והסטודנטים בראש סדר העדיפויות הלאומי. זאת מתוך כוונה לטפח מצוינות אקדמית, וראייתם כמשאב הלאומי החשוב ביותר של מדינת ישראל. במהלך כהונתה, קיבלה הממשלה סדרת החלטות, תקדימיות וחשובות שמטרתן לסייע לסטודנטים ולחזק את ההשכלה הגבוהה בישראל: - הפחתת תשלומי שכר הלימוד לתואר ראשון ב-26%, בעלות כוללת של כ-330 מיליון שקל בשנה.
- הענקת מלגת שכר לימוד לחיילים משוחררים בפריפריה בעלות של 80 מיליון שקל בשנה. המלגה תוענק לכל חייל משוחרר אשר יבחר ללמוד במבחר של מוסדות להשכלה גבוהה בפריפריה (נגב, גליל ויהודה ושומרון).
- הקצאת 30 מיליון שקלים לפתיחת בית הספר לרפואה בגליל וקביעת מתווה להקמת המתחם בו הוא יפעל בתקציב.
- הגדלת מספר הסטודנטים בישובי הנגב והגליל, הפועלים להקמת כפרי סטודנטים חדשים ולהרחבת הקיימים ("פרויקט איילים") בעלות של כ-24 מיליון שקלים.
- מימון שכר הלימוד לסטודנטים עולים במשך שלוש שנים, בשיעור של 100% מעלות שכר הלימוד בשנת הלימודים הראשונה, 75% בשנה השנייה ו-50% בשנה השלישית.
- הקצאת כ-3.3 מיליון שקלים לטובת מענקים לסטודנטים בשירות מילואים פעיל המבצעים פעילות חברתית במסגרת פר"ח ועוד.
לגבי טענות קדימה על מיסוי מלגות לסטודנטים, הרי המציאות היא הפוכה: הממשלה בראשותו של בנימין נתניהו חוקקה חוק הפוטר ממס מלגות לסטודנטים. לגבי טענת קדימה שבחוק ההסדרים סעיף הממסה מלגות אשר אינן מאותו מוסד אקדמי מעל 90000 - מדובר בזוטא אליה נטפלת קדימה. זוהי החלטה של הדרג המקצועי במס הכנסה וראש הממשלה הנחה לבדוק את נחיצותה.
|
מעודדים את החרדים לצאת לעבודה
|
|
במקביל למאמץ הלאומי לקידום ההשכלה הגבוהה ולסיוע לסטודנטים, פועלת הממשלה לשילוב המגזר החרדי במעגל התעסוקה. זאת במטרה להעלות את שיעור התעסוקה בקרב אוכלוסיה זו, להילחם בעוני ולשפר את פוטנציאל הצמיחה של כלל המשק. הממשלה מקדמת תוכנית שמתעדפת העסקת עובדים מהמגזר החרדי (והערבי). במענק של כ-1,000 שקלים לחודש, עבור כל עובד, אשר מועברים למעסיק במשך 30 חודשים. במסגרת תוכנית זו כבר הצטרפו למעגל העבודה כ-3,500 עובדים ועובדות מהמגזר החרדי. כמו-כן, החליטה הממשלה על הקמת צוות מקצועי שיגבש המלצות בעניין שילוב המגזר החרדי בתעסוקה.
|
|