X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  תחקירים
רבים ציפו לראיון שהעניקה פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, לערוץ 2 (יום א', 28.7.02). אלא שבמקום לעסוק בענייניה המקצועיים, היא הסתבכה בסידרה של אמירות מביכות, תוך אי-דיוק בעובדות. להלן אחד המסמכים המפלילים.
▪  ▪  ▪
 שמות קשורים
  עדנה ארבל
  דן שילון

הוועדה

ארבל הסתבכה עוד יותר בהמשך דבריה, באומרה: "אני קיבלתי פיצויים, הייתי זכאית להם. ועדה החליטה על העניין הזה".
לא נכון, ונבהיר זאת. בפעם הראשונה כשחשפתי פרשה זו (1996), טענה ארבל, כי הדבר אושר לה על-ידי ועדה שבה היו חברים: ה. הגר, ר. בודסקי, מ. בן-דרור וש. הולנדר (כיושב-ראש, לטענתה). בדיקה שערכתי בנושא העלתה, כי ועדה כזו מעולם לא קמה ומעולם לא נתנה החלטה בעניינה. השופט (בדימוס) מרדכי בן-דרור ונציב שירות המדינה עו"ד שמואל הולנדר, אמרו לי בזמנו, בתגובה לשאלותי, כי הם לא ישבו בוועדה שכזו ולא אישרו לארבל פיצויים כלשהם.
יתרה מכך, מתברר כי בזמנו הוקמה דווקא ועדה אחרת, שהתבקשה להמליץ כיצד לנהוג בשופטים שביקשו באותה תקופה פיצויים והטבות אחרות. ואולם אותה ועדה, בראשה עמדו אישים אחרים, החליטה למעשה, כי לארבל לא מגיעים פיצויים. הוועדה קבעה, כי רק שופטים שמונו מיום 1.4.90 ואילך יוכלו לקבל פיצויים בעת מעבר מתפקיד בשירות המדינה לכהונת שיפוט (שגם היא בשירות המדינה). ארבל לא היתה זכאית לכך, כיוון שהיא מונתה קודם לכן (1988). למרות זאת, בסיועו של הנציב דאז, מאיר גבאי, 'סודרה' לה ההטבה הנכספת.
נדרשנו לכל זאת בגלל דבריה של ארבל השבוע. חומרת הדברים עולה נוכח מעמדה, כמי שחורצת גורלם של אנשים - מי יועמד לדין, מי יזכה בחסותה ו/או בחיפויה, ומי יוכל או לא יוכל להתמנות לתפקיד ציבורי.
לזאת קיימת חשיבות מכרעת הן לגבי המשך כהונתה כפרקליטת המדינה, והן לגבי מועמדותה המסתמנת לכהונת שופטת בבית-המשפט העליון.

הקביעה

בראיון העיר שילון: "במשרד המשפטים נקבע שהכספים לא הגיעו לך בעצם".
ארבל: "לא, סליחה, זה לא נקבע בשום מקום. העניין הזה הובהר, ואני שמחה שאתה (מעלה) את זה, כי מישהו עושה לי עוול בעניין הזה...".
בניגוד לדבריה של ארבל, במשרד המשפטים נקבע כי היא לא היתה זכאית לפיצויים שקיבלה. עוד נקבע במשרד המשפטים (אז) וגם בנציבות שירות המדינה, כי קיבלה פיצויים באופן שאינו עולה בקנה אחד עם החוק, הכללים והנורמות. הדבר דווח על-ידי מנהלת המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות המדינה, עו"ד נורית אלשטיין, במכתב מפורט ומנומק מה-22 באוגוסט 95', ששוגר אל נציב שירות המדינה (חודשים ספורים לפני מינויה של ארבל לתפקיד פרקליטת המדינה). אלשטיין נדרשה לעניין בעקבות בקשתן של מספר שופטות (בהן יהודית צור ושרה דותן), לקבל פיצויים "כמו ארבל".
במכתב נימקה אלשטיין מדוע לא ניתן לשלם לשתי השופטות פיצויים, כבקשתן "כמו ארבל": "אילו כך נהגו" - כתבה, בהסבירה אילו אופציות היה צריך להעמיד בפניהן - "היתה נמנעת המבוכה בה אנו מוצאים עצמנו היום. כיוון שלא כך נהגו, אינני רואה כיצד נוכל היום להצדיק איפה ואיפה ביחס לאותן שופטות שנתמנו לאחר גב' ארבל".
ובהמשך:
"אטעים, כיוון שסבורה אני כי להסדר שהוחל על גב' ארבל לא היתה הצדקה, ולדעתי טעתה נציבות שירות המדינה משאישרה את ההסדר, אינני סבורה שקמה לשופטות צור ודותן זכות מן הדין לתבוע החלת אותו ההסדר עליהן, בבחינת 'אין מתקנין עוול בעוול'. אף אין לקבל, כי מעצם החלת ההסדר על גב' ארבל, יש לקרוא מכללא כוונה להקדים את התאריך הקובע ליום פרישתה".
עו"ד אלשטיין שקלה, בדקה, ובסופו של דבר קבעה, כי אין מקום לבצע עבור אותן שופטות אותו 'סידור' (בלתי-תקין) שנעשה לארבל. וכלשונה: "שקלתי, ביני לביני, האם ניתן להסתפק בהקדמת המועד הקובע ליום פרישתה של השופטת ארבל. הגעתי למסקנה ש'סידור' מעין זה לא יפתור כל בעיה, באשר הוא לוקה בכך, שהמועד הקובע החדש (1.4.90 - י.י.), יאבד ממידת האובייקטיביות הדרושה, ועלול לעורר טענות מצד שופטים נוספים שפרשו לפני כן. עמדה זו הינה על דעת היועץ המשפטי לממשלה (מיכאל בן-יאיר - י.י.) ופרקליטת המדינה (דורית בייניש - י.י.)".
במשרד המשפטים נקבע, אם כן, כי ארבל קיבלה פיצויים באופן בלתי-תקין.

הראיון

פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, התראיינה (יום א', 28.7.02) אצל העיתונאי דן שילון (ערוץ 2, 'טלעד'). ראיון מעניין, שהעמיד את ארבל במבוכה לא מעטה. רבים ציפו לו. אחרי הכל, לא בכל יום מגיעה ארבל - הנהנית מחסותם של כתבי חצר המתמידים לשרתה בנאמנות - לראיון בשידור חי, ובו היא מתבקשת להשיב על שאלות נוקבות, בהן מדוע היא מכבידה ידה על אישי ציבור, מדוע אינה נזהרת בכבודם של חשודים, וגם להשיב האם היא מחמירה עם עצמה כמו עם אחרים.
ארבל הוזמנה לראיון בתוקף מעמדה כפרקליטת המדינה והיתה אמורה לעסוק בעניינים הנוגעים לתפקידה המקצועי. מה רבה היתה האכזבה כאשר התברר שהפרקליטה, כאשר נשאלה על פיצויים שקיבלה ב-93' (סכום של כ-200 אלף שקל, בעת שכיהנה כשופטת בית-משפט מחוזי), הסתבכה במהירות מסחררת בסדרה של אמירות מביכות, תוך אי-דיוק בעובדות יסוד, ובנוסף - תיבלה את דבריה בעלילת שווא נגד כותב שורות אלה. אולם בזאת לא אטפל כאן עכשיו.
ה'חותמת' בדבר אי-כשרות מתן/קבלת הפיצויים, עולה אפילו מהוראת התשלום שניתנה לזכותה של ארבל על-ידי שמואל זיסקינד, הממונה על היחידה למינהל הסגל הבכיר. ב-1 באפריל 93' כתב זיסקינד לסמנכ"ל בכיר לאמרכלות במשרד המשפטים: "נציב שירות המדינה בתוקף סמכותו מאשר לגב' עדנה ארבל פיצויים לפנים משורת הדין בשיעור של 100%...". פיצויים "לפנים משורת הדין" לפרקליטה/השופטת הבכירה. באותה עת כיהנה ארבל בתפקיד שופטת בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב. היא נידנדה, לחצה והפעילה את קשריה, עד שקיבלה את מבוקשה.

תאריך:  02/08/2002   |   עודכן:  02/08/2002
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
אלוף (מיל.) עמי איילון הוא ביטחוניסט עם קבלות. אדם שמקרין אמינות, מקצועיות ונחישות. באחת מהופעותיו בקבינט (נובמבר 1997), אחרי רצח יצחק רבין ז"ל, כראש השב"כ, הוא מסר דיווח לפיו אבישי רביב לא נחקר על-ידי אנשי השירות אחרי הרצח. אבל עדות מפעילו של הסוכן לשעבר, במשפט המתנהל נגדו כעת, מעלה כי רביב נחקר על-ידי השב"כ בימים שלאחר הרצח. עכשיו איילון מסביר: "הכוונה שלי היתה שהשב"כ לא הוביל את החקירה"
יואב יצחק
הצעות החוק להגבלת כוחם של בעלי אמצעי התקשורת מאיימות, בראש וראשונה, על ראשי ידיעות אחרונות; המהלך האחרון קשור בסיעת מרצ: ח"כ זהבה גלאון, יו"ר הסיעה, וחבריה יתנגדו לאישור "הסעיפים המטרידים", ובתמורה יוחזר מדורו של מרדכי גילת; יוזמי החוק, חברי הכנסת תמר גוז'נסקי ויובל שטייניץ, מאשרים את הפרטים. גלאון מכחישה
יואב יצחק
יואב יצחק
הוקמה על-ידי מועצת רואי החשבון, כדי לחקור חשד להפרת סודיות מצד רו"ח ברלב כלפי אחד מלקוחותיו ושימוש בלתי חוקי במידע שהובא לידיעתו
יואב יצחק
מרדכי גילת; משה מזרחי; עדנה ארבל; סם אולפינר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il