X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם חברת "נורקייט"
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

בתחרות שפים בנושא הגפילטע פיש העדכני והטעים ביותר לקראת חג הפסח שנערכה ע"י חב' "נורקייט" זכה השף שאול בן אדרת בתואר אלוף ישראל בהכנת גפילטע פיש!
כידוע, מנת הגפילטע פיש הינה המנה הפופולרית ביותר בשולחן חג הפסח ובכ-72% משולחנות החג מוגשת מנת הגפילטע פיש כמנת פתיחה או כמנת ביניים בארוחת ליל הסדר (גם בכ-30% מהסדרים אצל בני עדות המזרח מנת הגפילטע פיש מוגשת בארוחת החג).
באליפות ישראל להכנת מנות גפילטע פיש שנערכה ע"י חב' "נורקייט" בשיתוף איגוד השפים, התמודדו שפים מובילים בהכנת מנות גפילטע פיש, שמצד אחד שומרות על מסורת הגפיטלע פיש הפולני ומצד שני מביאות עידכונים ותוספות ייחודיות.
בתואר אלוף ישראל בהכנת גפילטע פיש זכה השף שאול בן אדרת שהציג שלוש מנות גפילטע פיש שכללו: גפילטע פיש אסייתי ששילב דג קרפיון עם דג סלמון והוגש עם ואסבי, שומשום וסויה, גפילטע פיש מזרחי ששילב את דג הקרפיון עם דג מוסר ים והוגש עם רוטב לימונים כבושים ואריסה, וגפילטע פיש 'מזרח אירופאי' בשילוב מגוון עשבי תיבול-כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי, טימין ודפנה.
מתכוני הגפילטע פיש המנצחים של השף שאול בן אדרת:
גפילטע פיש מזרח אירופאי
1 ק"ג קרפיון- בשר נקי טחון
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס גזר מגורד
1/2 כוס תערובת פטרוזיליה וכוסברה
1/2 כוס בצל אדום קצוץ
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה: לטחון את כל מרכיבי המלית במעבד מזון, ליצור קציצות ולבשל כחצי שעה בציר דגים על אש נמוכה ולקרר. להגיש עם חזרת חריפה ולקשט עם פילה גזר מבושל.
ציר דגים
ראשים ואדרות מהקרפיון
2 גזרים
2 בצלים
5 עלי סלרי
5 עלי דפנה
5 ענפי טימין
3 שיני שום
מלח
פלפל
2 ליטר מים
2 כפות סויה
לבשל שעתיים על אש נמוכה ולסנן.
גפילטע פיש אסיאתי
1 ק"ג דג סלמון
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס גזר מגורד
1/2 כוס תערובת פטרוזיליה וכוסברה
1/2 כוס בצל אדום קצוץ
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה: לטחון את כל מרכיבי המלית במעבד מזון, ליצור קציצות ולבשל כחצי שעה בציר דגים על אש נמוכה ולקרר. להגיש עם ואסבי וסויה ועור סלמון מטוגן (סלמון סקין) ושומשום ואסבי.

תאריך:  10/04/2008   |   עודכן:  10/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il