מי שרוצה להתנסות בפעילות ייחודית של הכנת גבינת עיזים ערבית בדרך מסורתית (וגם יוגורט, ולאבנה) וללמוד סודות ממטבחה של פאוזיה אום איימן מהכפר הבדואי חוסנייה במשגב שבלב הגליל, מוזמן להתנסות בסדנא בת 3.5 שעות של פאוזיה.
בתוכנית:
- פגישה עם איברהים - אבי המשפחה ורועה העדר, באוהל ליד הדיר לפני צאתו למרעה.
- לימוד הכנת גבינה ערבית, יוגורט ולאבנה מחלב עיזים, במטבח של פאוזיה.
- בזמן שהגבינה מתגבנת - אוכלים ארוחת בוקר בה טועמים מהגבינות של פאוזיה, הידועות בטעמן המשובח.
- מתכונים לשימוש בגבינה ערבית.
הסדנא של פאוזיה היא חלק מפעילותה של יונית קריסטל מהיישוב הקהילתי לוטם שבמשגב, לשימור מלאכות מסורתיות. יונית, שמלווה את הסדנאות של פאוזיה, אמרה כי הסדנא מאפשרת לאנשים ללמוד מלאכה מסורתית בדרך אותנטית תוך כדי פגישה אישית, באוירה ביתית, בין המבקרים לבדואים מהגליל.
המחיר לסדנא 120 ש"ח לאדם, כולל ארוחת בוקר ורובה - תרבית להכנת יוגורט.
ניתן לקנות מוצרי חלב מפאוזיה בסוף הסדנא.