בתערוכה עשרות עבודות מאת 39 אמנים בטכניקות שונות, כאשר החומר המרכזי והמוביל הוא הנייר שמעובד בשיטות שונות כמו עיסת נייר, לישת נייר, עיבוד "יבש" כמו אוריגאמי, מגזרות נייר, פיסול בנייר, דמויות נייר קופצות, רקמת נייר ועוד.
הנייר נמצא בכל מקום. בכל יום אנו משתמשים בו או פוגשים אותו יותר פעמים מכפי שאנו זוכרים - עיתונים, כתבי עת, ספרים, הדפסים, כרזות, צילומים, כרטיסים, אריזה, שטרות כסף, חשבוניות, קופסאות קרטון, נייר טואלט ועוד. מהפכת המחשוב של העשורים האחרונים הבטיחה משרד נטול נייר, אך בדור האחרון שילשה למעשה את כמות הנייר שבשימושו של כל עובד. רק לאחרונה הנפקת שטר ה- 20 ₪ החדש מפלסטיק העלתה שוב את נושא הנייר לכותרות.
אוצר התערוכה, פול ג'קסון תר ברחבי הארץ אחר אמני נייר ייחודיים בכדי להעמיד בתערוכה תמונת מצב לאמנות זו בישראל, תוך שימת הדגש על בחירת עבודות שונות במהותן ובסגנונן ולייצג תמונת מצב מורכבת ומגוונת.
פול ג'קסון הוא אמן נייר מקצועי מאז 1982. פסליו בקיפולי נייר הוצגו במוזיאונים וגלריות ברחבי העולם. פרסם כשלושים ספרים על אמנויות הנייר וביצע עבודות מסחריות רבות. מלמד בשנקר, בית-ספר גבוה להנדסה ולעיצוב.
"חומר ללא חומר"- 15.6.08 ועד 21.10.08
מוזיאון ארץ-ישראל, תל אביב
רח' חיים לבנון 2, רמת אביב. טל': 03-6415244
שעות פתיחה:
ימים ראשון עד רביעי 16:00-10:00
יום חמישי 20:00-10:00
שישי ושבת 14:00-10:00
מחירים: 26-38 ש"ח