X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם חברת באייר
▪  ▪  ▪

משני מחקרים קליניים מאד חשובים שפורסמו השבוע במגזין הרפואי היוקרתי, New England Journal of Medicine, הוכח כי טיפול בנוגד הקרישה ריברוקסבאן (rivaroxaban), הניתן בכדור פעם ביום, יעיל יותר באופן משמעותי מהטיפול המקובל כיום, אנוקספארין (קלקסאן), במניעת פקקת ורידים תסחיפית בחולים שעברו ניתוחים להחלפת ירך וברך. שיעור הדימומים בשני המחקרים נמוך ודומה בשתי הזרועות של כל מחקר.
קרישי דם ורידיים, כמו גם תסחיפים, עלולים לגרום למוות לאחר ניתוחים אורתופדיים גדולים. ריברוקסבאן (rivaroxaban) פותח בשיתוף על-ידי חברות התרופות ה רב-לאומיות באייר וג'ונסון את ג'ונסון.
על-ידי המחקר הראשון (RECORD1), אשר נערך בחולים שעברו ניתוח להחלפת מפרק ירך, הטיפול בריברוקסבאן (rivaroxaban) הפחית ב-70% את הסיכון היחסי להופעת קרישי דם ותסחיפים מבלי להעלות את שיעור הדימום. משך הטיפול בשתי זרועות המחקר היה חמישה שבועות. תוצאות מרשימות אלה הוצגו לראשונה בכנס השנתי של האיגוד ההמטולוגי האמריקני (ASH) בדצמבר 2007.
המחקר השני (RECORD3) הוכיח, כי טיפול בריברוקסבאן (rivaroxaban) בחולים שעברו ניתוח להחלפת ברך, הפחית ב-49% את הסיכון היחסי להתפתחות פקקת ורידים תסחיפית, מבלי להעלות את שיעורי הדימום. התוצאות המרשימות של מחקר זה הוצגו לראשונה בכנס האיגוד הבינלאומי לקרישה (ISTH) ביולי 2007.
"לפירסומים אלה על ריברוקסבאן (rivaroxaban) יש פוטנציאל לשנות את הפרקטיקה הרפואית בשטח", אומר ד"ר בנגט אריקסון, מהמחלקה לאורתופדיה בבית החולים האוניברסיטאי סהלגרנסקה בשביה, החוקר הראשי במחקר RECORD1. "התוצאות ממחישות שכעת יש לנו נוגד קרישה בכדורים, טיפול שהינו יעיל, בטוח ונוח למניעת פקקת ורידים תסחיפית. יש לכך חשיבות רבה, מכיוון שחולים שעוברים ניתוחים גדולים של הירך והברך נמצאים בסיכון גבוה להתפתחות סיבוכים מסכני-חיים, גם לאחר תקופת האשפוז.
פרופ' בני ברנר, מנהל היחידה לקרישת דם, מרכז רפואי רמב"ם והפקולטה לרפואה של הטכניון, ומי ששימש חבר בוועדת ההיגוי במחקר RECORD2 מציין, כי מדובר בטיפול פורץ דרך. יתרונות הטיפול בריברוקסבאן, כפי שהוכחו במחקרים, בהם השתתפו מרכזים רפואיים ישראלים רבים ובהם המרכז הרפואי רמב"ם, הם משמעותיים ומשפיעים באופן ישיר על החולה המטופל כמו גם על המערכת המטפלת. ראשית, מדובר בכדור הניתן דרך הפה, וזאת בניגוד לטיפול הקיים אשר ניתן בזריקות. עוד מציין פרופ' ברנר כי בדרך כלל, מחקרים אודות תרופות חדשות, מראים כי תרופה חדשה היא לא פחות טובה מהטיפול הקיים. במקרה הנדון, המחקרים הוכיחו כי ריברוקסבאן, לא רק שאינה תרופה פחות טובה - אלא נמצאה יעילה יותר בצורה משמעותית מבחינת הופעת הקרישים לעומת התרופה הקיימת (אנוקספארין).
עוד מוסיף פרופ' ברנר, כי בימים אלה מתנהלים מחקרי פאזה השלישית, בארץ ובעולם, אשר בודקים את הטיפול בריברוקסבאן למניעת הופעתם של קרישי דם בוורידים ועורקים, (להבדיל מהמחקרים המתפרסמים עכשיו אשר בדקו את יעילות התרופה בטיפול בקרישים ותסחיפים לאחר הופעתם). מטרת מחקרים אלה היא לבדוק את יעילות הטיפול המונע באמצעות ריברוקסבאן מול הטיפול המונע הסטנדרטי הקיים מזה 60 שנה "קומדין", תרופה הניתנת באמצעות כדור דרך הפה אך חסרונה הוא מרווח בטיחות/יעילות צר מאוד, אשר דורש ניטור לעיתים דחופות. על-פיהמחקרים, ניטור זה אינו נדרש כשמדובר בטיפול בריברוקסבאן.
באיחוד האירופי יש מעל מיליון וחצי אירועים של פקקת ורידים תסחיפית מדי שנה, והם אחראים ל-544 אלף מקרי מוות; יותר מאשר סרטן השד, סרטן הערמונית, איידס ותאונות דרכים גם יחד. בארץ ישנם כ-20 אלף מקרים של קרישי דם בשנה, אך מספר מקרי המוות שהם תוצאה ישירה של קרישים אינה ידועה היות ובארץ לא מבצעים ניתוחים שלאחר המוות. עבודת מחקר מסקנדינביה מצאה, באמצעות נתיחות של לאחר המוות, כי 10% ממקרי המוות בבית חולים הינם כתוצאה מקרישי דם.
פקקת ורידים תסחיפית (הימצאות קרישי דם ורידיים ותסחיפים) הינה מצב חמור ומסכן חיים, כוללת פקקת ורידים עמוקה (קרישי דם בוורידים עמוקים בד"כ ברגליים) ותסחיפים ריאתיים (קרישי דם בריאות). קרישי דם אלה נוטים להתנתק ולהיסחף בזרם הדם, תוך שהם חוסמים מעבר דם לאיברים חיוניים. בזמן ניתוחים להחלפת מפרק ירך או ברך, ניזוקים הוורידים הגדולים של הרגל, שנושאים דם בחזרה ללב, והסיכון להיווצרות קרישי דם בחולים אלה עולה באופן משמעותי. למעשה, קרישי דם ורידיים מתרחשים ב-40-60% מהחולים שעוברים ניתוחים אורתופדיים גדולים ואינם מקבלים טיפול מונע.
כ-815 אלף ניתוחים להחלפת מפרק ירך וכ-761 אלף ניתוחים להחלפת מפרק ברך בוצעו באירופה ובארה"ב בשנת 2005. בישראל מתבצעים אלפי ניתוחים בשנה. אך האיום ממשיך גם מעבר לניתוחים האורתופדיים: קרישי דם הם אחד מהסיבות המובילות לתמותה ותחלואה גלובלית באוכלוסיות חולים רבות, כולל אלו עם פרפור פרוזדורים, שהם בסיכון לשבץ, חולים בסיכון לאוטם שריר הלב (התקפת לב) וחולים המאושפזים בבית חולים עם מחלה חריפה (למשל סרטן).
התרופה ריברוקסבאן (rivaroxaban) פותחה בשיתוף של חברות התרופות הרב-לאומיות באייר וג'ונסון את ג'ונסון. תוכנית המחקרים הנרחבת של ריברוקסבאן (rivaroxaban) הופכת אותה לתרופה הנחקרת ביותר בעולם כיום בתחום מעכבים ישירים של פקטור Xa הניתנים בכדורים. בהתבסס על עדויות קליניות ביותר מ-20,000 חולים, נראה ש ריברוקסבאן (rivaroxaban) אינה גורמת לבעיות בתפקודי כבד. ניתן יהיה לקבוע אמירה זו בנחרצות רבה יותר, כאשר יתפרסמו נתונים ממחקרים ארוכי-טווח של התרופה על טיפול בפקקת ורידים תסחיפית ועל מניעת שבץ בחולים עם פרפור פרוזדורים. כמעט 50,000 חולים צפויים להיכלל בתוכנית הפיתוח הקלינית של ריברוקסבאן (rivaroxaban).
חברת באייר הגישה לסוכנות האירופאית להערכה של מוצרים רפואיים (EMEA) באוקטובר 2007 בקשה לאישור שיווק של התרופה באיחוד האירופי, כטיפול מניעתי לפקקת ורידים תסחיפית בחולים שעוברים ניתוח אורתופדי גדול בגפיים התחתונות. עד היום התרופה הוגשה לאישור ביותר מ-10 מדינות, ביניהן קנדה וסין, והיא תוגש לאישור בארה"ב באמצע 2008. עם קבלת חוות דעת חיובית זו, מתכננת חברת באייר להגיש את ריברוקסבאן (rivaroxaban) לרישום גם בישראל.

תאריך:  01/07/2008   |   עודכן:  01/07/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il