מוטי סגל, מנהל מחקר ופיתוח בחטיבת בריאות ואיכות חיים בקבוצת שטראוס, קיבל את פרס המצויינות הטכנולוגית מטעם איגוד תעשיות המזון.
הפרס הוענק למוטי סגל על-ידי רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, פרופ' סם שגיא ופרופ' זקי ברק, במסגרת כנס מזון בעידן החדש 2008, שמאורגן ע"י איגוד תעשיות המזון.
סגל החל את דרכו בשטראוס בשנת 1976.
מפיתוחיו של מוטי סגל נהנים כיום מאות אלפי אנשים ברחבי ישראל. בין המוצרים שפיתח: המעדנים המובילים 'דני', 'מילקי', 'קצפת מילקי' ו'מעדן הגולן', בנוסף, יוגורטים הכוללים חיידקים חיים, ביניהם 'ביו פרו', היוגורט הפרוביוטי הראשון שפותח בישראל, 'אקטימל' ו'אקטיביה', גמדים, דניאלה, גבינש, סקי קרם גבינה, קוטג' שטראוס וסימפוניה.
כמו-כן סגל היה מעורב בתכנון והקמת מחלבת שטראוס החדשה באחיהוד, ומשמש כאיש הקשר הבכיר בתחום הטכנולוגיה והפיתוח עם דנונה העולמית.