X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם יקבי ברקן
▪  ▪  ▪

יין ברקן רזרב קברה סוביניון מבציר 2005, קצר הצלחה עולמית וזכה במדליית "דאבל גולד" ליינות ישראלים בתחרות טרה וינו 2008 היוקרתית והבינלאומית. צוות יינני יקבי ברקן זכו בתואר הנכסף "היינן הישראלי הכי טוב בישראל".
שמואל בוקסר ויאיר לרנר מנכ"לים משותפים ביקבי ברקן אמרו היום: "אנו גאים על הזכייה של היקב שלנו בתחרות זו וכמובן באיכות היוצאת דופן של יינות ברקן שממשיכים לקטוף מדליות ופרסים שונים בתחרויות עולמיות ליין".
תחרות טרה וינו הינה תחרות יין ואלכוהול בינלאומית שנערכת במספר ארצות בעולם, מזה שנה שלישית נערכת בישראל, שנה שנייה באילת. שופטי התחרות והיינות מורכבים מנציגים ישראלים ועולמיים.
על היין
קברנה סוביניון רזרב, הוא בראש ובראשונה יין מאוזן ואלגנטי: פרי בשל, מרוכז ושופע, מלווה בטאנינים רכים וטעמי אלון דיסקרטיים, אשר נמנע מהמלכודות של בשלות יתר מתוקה וכבדה או של אלון גס ודומיננטי. זהו יין של הרמוניה, טעמים מאוזנים ומורכבים עטויים במבנה של טאנינים מוצקים אך בעלי מרקם ותחושת פה רכה. מילת המפתח היא איזון.
אם לגלוש לקלישאות של עולם היין, ניתן לומר שבסגנונו זהו יין של "העולם הישן", המבכר מורכבות מתובלת על-פני פרי מתקתק ומחניף. יין זה, מבציר 2005 המעולה, שומר על קו זה אך עם-זאת משנה עומק ויופי; פרי צלול עם שפע גוני תיבול עשירים.
מקורו של היין במספר כרמים בגליל העליון ורמת הגולן. דגש רב מושם על מועד הבציר המדויק של כל חלקה וחלקה, הנקבע בהתאם להתפתחות טעמם ותכונותיהם של הענבים. עשיית היין עצמה הינה מסורתית, כאשר משך ההשריה ואופן המיצוי מותאמים לאופי הפרי והחלקה. חלק מהיינות תוססים במיכלים אופקיים ("רוטופרמנטורים") שתורמים מיצוי גבוה של טאנינים בשילוב עם שפע פרי; חלק אחר תוסס במיכלים ניצבים קלאסיים, בהם המיצוי איטי יותר וניתן להשרות את היין ארוכות על קליפותיו.
באשר ליישון, עליו לכבד את אופי הפרי, להוסיף לו מורכבות ועידון מבלי להאפיל עליו. לרוב אנו מוצאים שיישון בחביות, אשר כשליש מהן חדשות, למשך 18 עד 22 חודשים, משיג מטרה זו. זהו משך יישון ארוך יחסית, המאפשר להגיע לאיזון אחר, להתרככות הפרי והטאנינים העזים של היין הצעיר ולתחילת התפתחותה של מורכבות מתקתקה ומרתקת. התוצאה היא יין עשיר ואלגנטי המוסיף רבדים של מורכבות במשך מספר שנות יישון.
נתוני היין:
  • בציר: 2005.
  • הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון.
  • כרמים: חמישה כרמים בדרום רמת הגולן ובגליל העליון.
  • גובה הכרמים: 412 מ' עד 750 מ'.
  • זמן וטמפרטורת תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין שבועיים לארבעה שבועות עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 26-30ºC.
  • יישון: 20 חודשים בחביות, כ-30% חדשות מאלון צרפתי, אמריקאי והונגרי.
  • אלכוהול: 14.9%.
  • משקל סגולי: 0.993.
  • חומצה כללית: 6.1 גר'/ל'. ph: 3.66.
  • מחיר מומלץ לצרכן: 69 שקלים.

תאריך:  17/11/2008   |   עודכן:  17/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il