X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם קשת אילון ובית לוחמי הגטאות
▪  ▪  ▪

מרכז המוזיקה קשת אילון ואגף יד לילד בבית לוחמי הגטאות יקיימו השבוע קונצרט משותף, שישולבו בו קטעים מומחזים בנושא הכינור, הלקוחים מעולם הילדים בשואה. הערב הייחודי נקרא "וכינור בידו הנופלת". במהלך הערב יועלו קטעי משחק הקשורים לילדים ולכינורות בשואה וינוגנו קטעי מוזיקה, על-ידי נגנים ממדינות רבות ברחבי העולם.
הקונצרט יתקיים ביום ד', ערב ט' באב תשס"ט, 29 ביולי, 2009, בשעה 20:15, באולם קשת אילון, בקיבוץ אילון. לאחר הקונצרט יוקרן הסרט "התנגדות" העוסק בפעילותם של שלושה אחים יהודים רוסים לבית ביילסקי, שהחליטו לא להיכנע לכיבוש הנאצי, ברחו ליערות בלארוס ונלחמו בצבא הנאצי. הסרט ילווה בדברים מפי עשי וינשטיין, בתו של הפרטיזן עשהאל ביילסקי.
מנהלת יד לילד בבית לוחמי הגטאות, ענת כרמל אומרת: "זוהי פעילות משותפת שניה ליד לילד ולקשת אילון. הקשר המיוחד בינינו נוצר כאשר אמנון ויינשטיין, בונה הכינורות של קשת אילון, סייע בהבאת כינור משנות ה-30, שהיה שייך לילד יהודי בגרמניה, אל התצוגה של יד לילד. המהלך הזה בנה את הקשר החם ואת שיתוף הפעולה המרתק הזה. בשנה האחרונה פותחה ביד לילד תוכנית חינוכית הנקראת 'בעקבות המוזיקה והזיכרון' המזמנת תלמידים למפגש עם סיפורם של ילדים שחיו לפני ובתקופת השואה ועסקו בנגינה על כינור או בהאזנה ליצירות שנכתבו לכינור בהרכבים שונים, האהבה לכלי, המוכנות להקדיש שעות לאימון המפרך ותחושת ההתעלות הנלווית לנגינה והקשר המשמעותי למורה כמנחה ומוביל אל עולם הצלילים, כל אלה בולטים בסיפוריהם של הניצולים, או בעדויות על ילדים שלא שרדו".
ועוד אומרים מארגני הערב: "הכינור סימל תמיד שמחה ועצב, חיים ומוות, אבל בעיקר חיים בעלי ערכים, שמעל לכולם עמד ערך היהדות. הכינור היה ועודנו המייצג המובהק של המוזיקה היהודית. בערב תשעה באב אנחנו נקשרים בנימים דקים אל עולם יהודי שלם ועשיר שנכחד, אל ילדים שצליל חייהם נגדע. הערב שאנו מקיימים בשיתוף עם קשת איילון נועד בין היתר, לחיזוק הקשר עם הדור הצעיר, דור שלישי לעולם שלאחר השואה, שאנו מקווים לבנות לו עולם אחר, צודק יותר נעים יותר ועשיר בצלילים של שלום ותקווה".
עוד על הקטעים המומחזים בערב:
אחד מקטעי המשחק שיוצגו במסגרת הערב מבוסס על עדותו של פליקס זנדמן, שנולד ב-1927 בגרודנו שבפולין. ב-1943, בהיותו בן חמש-עשרה, הוא גילה שכל שהיה לו אבד ואיננו. חיסול הגטו היהודי הותיר אותו בודד, ללא משפחה. הוא נאלץ להסתתר משך שנה וחצי, יחד עם ארבעה יהודים אחרים, בבור קטנטן מתחת לבית משפחת איכרים פולנים. בתקופת אימה זו לא היה לו דבר, לבד ממשאבים פנימיים של דמיון, אינטלקט, רצון עז להדוף את אי-השפיות ושאיפה למצוא טעם בהמשך החיים.
וכך הוא כותב בעדותו: "שם בבור שמעתי מוזיקה, סימפוניות, קונצ'רטו וסונטות. כל דבר שיכולתי לזכור מנגינתי בכינור, בנגינת סולו ויחד עם התזמורת. המארש הטורקי של מוצרט והחמישית של בטהובן והפתיחה של בואלדיה כל אלו שבו אלי. מצאתי שאני יכול לבצע את המוזיקה ולשמוע את הפרקים בראשי. רבצתי שם וניגנתי שוב ושוב כל דבר שידעתי. בהסתערויות, בקרשנדו, בנסיגות ובעצירות תהיתי איך היה מנגן אותם שצ'יוריק, הכנר המופלא מגרודנו. הריח והחום של הבור נמוגו והקונצ'רטו לכינור של מנדלסון מילא את מוחי. האזנתי באולם הקונצרטים הפרטי שלי לכל דבר שידעתי. כעסתי על עצמי שלא הייתי תלמיד רציני יותר, שלא למדתי פי עשרה ממה שלמדתי".
קטע משחק נוסף מתייחס לז'ק סטורמזה מסלוניקי, הסבא של מיכל דדון - השחקנית שמופיעה כבר שנה עם ההצגה "ריקוד השמחה והעצב" ביד לילד, יחד עם הבימאית והמפיקה - חווה כהן.
עוד על בית לוחמי הגטאות:
בית לוחמי הגטאות ע"ש יצחק קצנלסון הוא מוזיאון השואה הראשון בעולם והיחיד בעולם, שנוסד על-ידי ניצולי השואה עצמם ובהם גיבורי מרד גטו ורשה. העצרת הראשונה שקיימו מייסדי בית לוחמי הגטאות, היא זו שקיבעה לימים את מועד יום השואה במדינת ישראל.
הבית נוסד בשנת 1949 על-ידי חברים במחתרות היהודיות בגטאות פולין ויוצאי יחידות פרטיזנים שהחליטו לייסד "בית עדות", שיספר את סיפורו של העם היהודי במאה ה-20 בכלל ובימי מלחמת העולם השנייה בפרט. במרכז פעילותו של הבית מדגישים את ההתנגדות היהודית, מרד היהודים בגטאות ובמחנות ולחימת היהודים ביחידות הפרטיזנים ובצבאות בעלות הברית. הפעילות של בית לוחמי הגטאות היא הביטוי העליון למחויבותם של מייסדיו לעשייה חינוכית בנושא השואה בישראל ובעולם.
עוד על קשת אילון:
המרכז למוזיקה וכיתות אמן קשת אילון נוסד בשנת 1990 בקיבוץ אילון שבגבולה הצפוני של מדינת ישראל. המרכז מתמקד בטיפוח כנרים צעירים מחוננים מישראל ומהעולם כולו, השואפים להגיע לרמת ביצוע גבוהה בתחום נגינת הסולו בכינור.
הסגל של קשת אילון מורכב מכנרים בעלי שם עולמי ומורים בכירים לכינור מישראל ומרחבי תבל. בקשת אילון מאמינים, כי המוזיקה, אחד מסמלי האנושות הנצחיים עוד מימי דוד המלך בימי התנ"ך, כוחה רב כאמצעי קישור וגישור בין דתות, עמים ואנשים. במהלך השנים רכשה קשת אילון מוניטין והכרה בקהילת המוזיקה העולמית וכנרים צעירים רבים משחרים לפתחה, על-מנת לקבל הדרכה וליטוש במעמדם, בתחילת דרכם אל היעד הנכסף: קריירה עצמאית ככנרים סולנים. סגל המורים הנמנה, כאמור, על השורה הראשונה בעולם בתחומו, מעניק לכנרים הצעירים מניסיונו בפתיחות ובנדיבות, על-מנת לקדם ולטפח את הדור הבא של כנרי תבל.

תאריך:  29/07/2009   |   עודכן:  29/07/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il