ראוף ואתינה, מסעדת הדגים המפורסמת ביפו העתיקה, תארח בסוף חודש ספטמבר את אליפות החומוס של המזרח התיכון. לצורך התחרות נשלחו הזמנות לאשפי חומוס מירדן, מצרים, קטאר, ערב הסעודית, טורקיה ועוד. ראוף ואתינה מנסים אף לאתר חומוסיות מהגרים מפתיעות במדינות אירופאיות באגן הים התיכון, כמו ספרד, צרפת, איטליה, יוון ועוד. במסגרת הפסטיבל המיוחד שמתוכנן לשבוע שלם, יתחרו אשפי החומוס המובילים בארץ ובמזה"ת בהגשת מתכוני החומוס הסודיים שלהם במסעדה היפואית הותיקה, אשר הסועדים יבחרו את מלך החומוס של המזרח התיכון.
על-מנת להבטיח שהקהל לא יערב בהצבעתו שיקולים של פטריוטיות ישראלית, הובטח לשפים שהוזמנו ממדינות ערב כי מנות החומוס שיימסרו לשיפוט יזוהו במספר, ולא בשם השף.
במסעדה הותיקה מקווים לא רק לאטרקציה תיירותית בינלאומית, אלא גם לאירוע שירתק את תשומת הלב של צופי אל ג'זירה ורשתות הלווין הערביות, וייצור קירוב לבבות סביב אהבה מזרח תיכונית משותפת: חומוס.
"חומוס הוא המאכל הכי פופולרי בכל המזרח התיכון. כל דבר שמשותף ליהודים וערבים יכול לקדם את ההבנה ההדדית ואת השלום באזור", מסביר ראוף.
ראוף ואתינה הם אח ואחות ממוצא יווני, המנהלים מזה למעלה מעשרים שנה את המסעדה הכי מוקפדת והכי משפחתית ביפו. ברחוב קדם 81, בעג'מי, מול הים, הם יגישו לכם מבחר סלטים וחומוס מהמשובחים ביפו בתחילת הארוחה, ולאחר מכן דגים על הגריל, קלמרי ופירות ים מטוגנים, או קבבים ומיני בשרים, הכל באיכות ללא פשרות ובטעם של פעם.