X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם מכון ערבה ומרכז השל
▪  ▪  ▪

הסופרת האמריקנית, רות אוזקי, מחברת רבי המכר "שנת הבשרים שלי" ו"על-פני הבריאה כולה", תגיע לראשונה לישראל ותשתתף בכינוס "מזון למחשבה", הכינוס הראשון למזון וקיימות, שיתקיים ב-19 וב-20 בנובמבר (8:45) במתחם "נובה" (nova) בנמל תל אביב.
את הכינוס, ביוזמת מכון ערבה ללימודי הסביבה ומרכז השל - המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית, תפתח הרצאה של אוזקי. הרצאתה תעסוק במחלוקת הקיימת כיום בעולם סביב תעשיית הבשר והחקלאות התעשייתית הצרכים והקיימות.
בכינוס יערכו פאנלי בזק, שולחנות עגולים, סדנאות והרצאות בנושא ההשלכות של תעשיית המזון והחקלאות על אקלים, מים וסביבה, פערים חברתיים ומזון, צרכנות, אנרגיה, מזון כמאפיין תרבותי - חברתי ועוד.
קרב סכינים - לראשונה תיערך בישראל תחרות שפים על הכנת המנה הסביבתית ביותר. במסגרת קרב סכינים יתחרו שפים על הכנת הארוחה הטעימה אך גם הסביבתית ביותר - כל שף יצטרך להכין מנה בעלות מקסימלית של 30 שקלים, מנה זו אמורה להכיל את טביעת הרגל הפחמנית הנמוכה ביותר. השפים המשתתפים: אסף דוקטור ממסעדת "קרפציו", אורן לוקסמבורג ממסעדת "בריבה", עודד זיו מ"ויין בר", סבינה ולדמן מ"רוטשילד קיטשן". השפים יצולמו בימים שלפני הכינוס ויתועדו במהלך הכנת המנה. בכינוס עצמו תוקרן מלאכתם בפני השופטים על-גבי מסך.
"המודעות הגוברת והולכת בעולם למחיר הסביבתי של תעשיית המזון מעודדת" אומר אלעד טופל ממכון ערבה, "ועדיין נראה שבישראל אנחנו עדיין קצת מפגרים בנושא הזה. אני מאמין ומקווה שבאי הכינוס יגלו דברים חדשים ומעניינים על הקשר בין מה שאנחנו אוכלים ושותים לבין פגיעה ושמירה על הסביבה".

תאריך:  28/10/2009   |   עודכן:  28/10/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il