X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם אוניברסיטת בר-אילן
▪  ▪  ▪

בר-אילן והמרכז הארצי לפריון ידברו על כל השיטות המתקדמות ביותר בתחום הפריון וההפריה, בכינוס ראשון מסוגו שבו יופיעו מיטב המומחים בישראל בתחום. יעלו סוגיות מדעיות והלכתיות, ותדבר אשה אשר ניסתה את כל שיטות ההפריה המלאכותית במשך 15 שנה - אך נכנסה להריון בסופו של דבר בדרך הטבעית שהעניקה לה בן
כינוס ייחודי ומרתק בנושא פוריות יתקיים באוניברסיטת בר-אילן, בנושא "היבטים קליניים בפריון". זו הפעם הראשונה שהאוניברסיטה, בשיתוף המרכז הארצי לפריון, פותחת את שעריה ומאפשרת לכל החפץ בכך הצצה לעולם הקליני-מחקרי המתקדם ביותר. כל ההרצאות הן פרי המחקר הקליני העכשווי, והמרצים הם ממיטב המומחים בתחום. בכניסה למתחם יוכלו המשתתפים למסור שאלות, ואלה יועברו בצורה אנונימית למרצים לפי תחום עיסוקם. הכינוס ייערך באולם מינץ ב-15 ביוני, החל מהשעה 14:00 והוא יימשך כחמש שעות. עובדי בר-אילן מוזמנים: יהיו באירוע דוכנים פעילים, ודרך אגודת הסטודנטים ניתן יהיה לרכוש כרטיס במחיר מסובסד של 40 שקלים.
כל הפרטים על השיטות לשימור הפריון
יפתח את הכינוס ד"ר רמי דון, מנהל המעבדה המולקולארית לחקר הפוריות בבר-אילן, שירצה על הקשר בין פוריות וגנטיקה בהיבט המחקרי-ביולוגי.. בהרצאתו של פרופ' דניאל זיידמן, האחראי על מחלקת ההפריה החוץ-גופית באסותא בתל אביב ומנהל המחקר בתל השומר, נוכל להבין מה החשיבות האמיתית בטיפול הפריה חוץ-גופית - ללא הורמונים לאישה. נקבל את הערכותיו לגבי הסוגיות האם זה אפשרי, האם זה מועדף, ומה איכות הביציות המתקבלת בשיטה זו לעומת הפריה חוץ-גופית תחת מתן הורמונלי של המטופלת.
שיעור הנשים בישראל שהן בעלות בעיה של שחלות פוליציסטיות ומחזור בלתי סדיר אינו קטן, וזוגות רבים אינם יודעים מה ההשפעה של הבעיה על הסיכויים להיריון. פרופ' אייל שיף, מנהל האגף לגניקולוגיה ומיילדות בתל השומר ואסותא, ימנה בהרצאתו את הגורמים לכך ואת דרכי הטיפול המתאימות. בהרצאה אחרת נגלה את הטכנולוגיה המסייעת לנשים העומדות לפני טיפולים כימותרפיים קשים או הקרנות לשמר את פוריותן. פרופ' דרור מאירוב, מנהל תחום שימור הפריון ומעבדות המחקר בתל השומר, יתאר את הטכנולוגיה המתקדמת בעולם לשימור פריון האישה.
עוד נקודה מעניינת שתעלה בכינוס, היא גישת היהדות לטכנולוגיה החדישה בעולם הפוריות. האם היהדות מתנגדת לחידושים אלה או תומכת בהם? בהרצאתו של הרב מנחם בורשטיין, מנהל מכון פוע"ה המסייע בטיפולי פוריות, נוכל להבין מה היא רוח היהדות וכיצד יש לנהוג במקרים קיצוניים כמו בזרע מנפטר, בתרומת ביציות או בתרומת זרע לזוג כאשר האב הוא כוהן.
ד"ר תדהר זן-בר, המנהלת מעבדות פרטיות לפריון הגבר ואמבריולוגית בתל-השומר, תסביר בהרצאתה כיצד להבין את תוצאות בדיקות המעבדה שאנו מקבלים. היא תעמוד על החשיבות של כל פרמטר ועל המשמעות האמתית של מורפולוגיית תאי זרע. בהרצאה נלמד אם כל עובר המתפתח במעבדה נחשב לעובר טוב, וכיצד להתקדם בשלבים הנכונים. במקרים של הפלות חוזרות לא קל להבין מה הגורם לכך ואם יש צורך בשמירת היריון. ד"ר דוליצקי, מנהל מחלקת היולדות וההיריון בסיכון גבוה, יסביר בהרצאתו כיצד ניתן להתמודד עם מצבים רגישים, כאשר נדרש שימור ההיריון בצורה המיטבית והנכונה.
החוקר מסנג'ר, מנהל מרכז בריאות ברמת-אביב, יציג תוצאות של מחקרים מדעיים על יכולת הרפואה הסינית להשפיע ולעזור במקום שהרפואה הקונבנציונאלית הרפתה או נדרשה לחיזוק. מסנג'ר יסביר כיצד ניתן לחזק את גופנו, מה מומלץ וממה עדיף להימנע. כן הוא יתייחס לשאלה אם יש הוכחה מדעית המאששת את מעלותיה של הרפואה הסינית. יותר ויותר רופאים מפנים כיום את מטופליהם לקבלת תרומת ביצית. בהרצאתם של פרופ' בידר וד"ר לברון, מנהלי המרכז לתרומת ביציות בקייב, נוכל להתעדכן כיצד הפרוצדורה מתנהלת הלכה למעשה, למי כדאי לפנות ובאיזה שלב יש לשקול אופציה זו.
האם יש פתרון לגבר עקר? מתי מוגדר הגבר עקר, ומה הן השיטות המתקדמות ביותר לטיפול בו? ד"ר מדגר, מנהל בנק הזרע בתל השומר, ידון בנושאים אלה וינחה כיצד יש לפעול במקרים השונים. ד"ר באום, גינקולוג בכיר בתל השומר ובאסותא, ידגיש בהרצאתו את חשיבות האבחון המדויק טרם הטיפול. כדי למנוע טיפולים מיותרים יש לאבחן מה הבעיה העלולה למנוע מהאישה להרות. שיטות כמו היסטרוסקופיה, אולטרה סאונד ובדיקות דם עשויות לסייע ולכוון לשיטת הטיפול המתאימה ביותר. את רצף ההרצאות יחתום דיון בעתיד הפריון בארץ ובעולם: סיכונים ויתרונות. בדיון ישתתפו פרופ' דור, חלוץ ההפריה החוץ-גופית בארץ ומנהל יחידת ההפריה החוץ-גופית בתל השומר, פרופ' ברייטברט, חוקר בכיר בתחום פריון הגבר באוניברסיטת בר-אילן, וד"ר חנה גילאי גינור, פסיכולוגית קלינית, מנהלת מרכז "הורותא". המומחים ישיבו לשאלות שיגיעו מכלל הסטודנטים באוניברסיטה, ואת הערב תסכם שרה כהן בסיפורה האישי, שמתאר תלאות וקשיים בטיפולי פריון שנמשכו יותר מ-15 שנים. לבסוף היא הביאה לעולם בן באופן טבעי.

תאריך:  31/05/2011   |   עודכן:  31/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il