X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון
▪  ▪  ▪

בריטניה וישראל הן מהמובילות בעולם בתחום החדשני, המנסה לאתר פריצות דרך בשיקום תפקודם של תאים, רקמות או איברים חולים או פגומים, במטרה לסייע, בין היתר, לחולי סוכרת, מחלות לב, לעיוורון ולסובלים מהפרעות נוירולוגיות ומטראומה. התוכנית היא יוזמה משותפת של שגרירות בריטניה והמועצה הבריטית בישראל ומיועדת לגייס כ-60 מיליון שקלים. מפגש הפתיחה יתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בימים ג' ו-ד' השבוע, ה-23-22 בנובמבר 2011.
250 מומחים לרפואה רגנרטיבית, מתוכם 60 מדענים מבריטניה, ישיקו שיתוף פעולה אקדמי רחב היקף בין בריטניה וישראל, בו צפויים להשתתף במשך חמש שנים למעלה מ-900 מדענים. בריטניה וישראל הן מובילות בקנה מידה בינלאומי בתחום והן שותפות טבעיות למחקר מסוג זה. השקת התוכנית תתקיים בכינוס הבריטי-ישראלי הראשון לרפואה רגנרטיבית בתאריכים 23-22 בנובמבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
תוכנית חילופי המחקר האקדמי בין ישראל ובריטניה (BIRAX - The Britain Israel Research and Academic Exchange Partnership) נוסדה בשנת 2008 בשיתוף ראשי הממשלות ומנוהלת על-ידי המועצה הבריטית בישראל. מטרתה לחזק מחקר ושיתוף פעולה אקדמי בין חוקרים ואוניברסיטאות משתי המדינות.
מטרת תוכנית BIRAX בתחום הרפואה הרגנטרטיבית, היא לפתח שיטות טיפול מתקדמות בתחום הרפואה הגנרטיבית, כולל גילויין ויישומן, באופן שיתאים גם למדינות מתפתחות. מטרה נוספת של התוכנית היא לייסד שיתוף פעולה אקדמי בריטי-ישראלי בתחום הרפואה הרגנרטיבית שימצב את שתי המדינות כשותפות מובילות בו. שיתוף הפעולה בין המדינות הוא יוזמה של שגרירות בריטניה והמועצה הבריטית בישראל, ובין מממניה - ממשלות בריטניה וישראל, קרן פירס ומגבית בריטניה לישראל (UJIA).
שגריר בריטניה בישראל, מת'יו גולד, הסביר כי "בריטניה וישראל הן שותפות טבעיות בתחום הרפואה הרגנרטיבית. בריטניה היא בין המובילות בעולם בתחום המדע, 4 מ-10 האוניברסיטאות המובילות בעולם, שוכנות בבריטניה ומדינת ישראל היא מעצמה מדעית. שתי המדינות מובילות בתחום הרפואה הרגנרטיבית בקנה מידה עולמי. אנו יכולים להשיג הרבה יותר ביחד מאשר כל אחד בנפרד. תקוותי היא שהכינוס יוביל לעלייה חדה בשיתוף הפעולה בין מדענים בריטים וישראלים, ושהתוכנית תייצר מחקרים פורצי דרך".
היעד לגיוס כספים עבור מימון עומד על כ-60 מיליון שקלים (כ-10 מיליון פאונד) למשך חמש השנים הבאות. המימון יוקדש ל-15 מחקרים משותפים, שייבחרו על-ידי פאנל מומחים שאושר על-ידי המועצה הבריטית-ישראלית למדעי החיים. מבנה הקרן יבטיח את מעורבותם של מאות מדענים, הנמצאים בשלבים שונים של מחקרם, תוך ניסיון לגבש שיתוף פעולה בין-תחומי - וזאת על-מנת לקדם השפעה מירבית על יצירת פתרונות רפואיים חדשניים. בנוסף, הקרן תממן מענקי מחקר, נסיעות וסדנאות משותפות של המדענים וכן כינוסים ישראלים-בריטיים בנושא.
ד"ר סיימון קיי, מנכ"ל המועצה הבריטית בישראל: "אנו גאים לעבוד לצד כל-כך הרבה מדענים בשבוע הזה. אנו מאמינים שפרויקט זה הינו בעל פוטנציאל לפריצות דרך מדעיות אמיתיות. אנו, במועצה הבריטית, מנסים לחזק את הקשרים בין שתי מדינות - ולצד אמנות, חינוך והשפה האנגלית - מדע הוא כלי יוצא מן הכלל לחגיגה ולשיתוף היכולות האינטלקטואליות המצוינות של שתי המדינות והוא אחד מאבני הפינה של עבודת המועצה הבריטית בישראל".
רפואה רגנרטיבית עוסקת בשיקום תפקודם של תאים, רקמות או איברים חולים או פגומים, ופריצות דרך בתחום יהיו בעלי השפעה חשובה בכל הקשור לפיתוח טיפולים לצרכים רפואיים גלובליים שכיום אין להם מענה. הרעיון אומנם אינו חדש, אולם ההתקדמות המדעית בעשורים האחרונים מסייעת להפוך את הרפואה הרגנרטיבית למציאות. התחום מציע מגוון גישות המשלבות שיטות ביו-רפואיות, הכוללות בין היתר פיתוח מכשור רפואי, תאי גזע, הנדסת רקמות, הנדסה גנטית, חומרים ביולוגיים וטיפולים גנטיים ותאיים.
איברים או רקמות חולות, מנוונות או ניזוקות גורמים לטווח רחב של מחלות כרוניות. האפשרויות העומדות כיום מול חולים הסובלים ממחלות כמו: סוכרת, מחלות לב, טראומה או הפרעות נוירולוגיות - הן מוגבלות ובעלות חסרונות. למשל, טיפול תרופתי ממושך, מאפשר לנהל את המחלה אבל לעיתים רחוקות מרפא אותה או השתלת איברים, שלעיתים בעייתית בשל מחסור בתורמי איברים.
פרופ' ג'וליה פולק: "זהו כינוס מצוין בזמן הנכון שמטרתו לעודד שיתוף פעולה בין ישראל ובריטניה. ברכות לוועדה המארגנת והמממנים שגיבשו יחד תוכנית מרשימה עם שחקני מפתח בתחום. רבים מעמיתי כבר הגיבו על כך ואני מקווה שהכנס יזרז את המאמצים המצויינים לשיתופי פעולה".
פרופ' כריס מייסון: "הכינוס הבריטי-ישראלי הראשון בתחום הרפואה הרגנרטיבית, יהווה התחלה של מסע חשוב. מדענים וקלינאים בריטים וישראלים, בעלי שם עולמי, יתאחדו לקדם שיטות טיפול שעשויים לשנות את חייהם של מטופלים בכל העולם. רפואה רגנרטיבית היא תחום מולטי-דיסצפלינרי חדש, שמהווה ללא ספק הבטחה למיליוני מטופלים. דרך עבודה משותפת, המדינות שלנו נמצאות במקום טוב מאוד כדי לקדם את ההבטחה המרגשת הזו, הודות לכוחות יוצאי הדופן ויצירת מסה קריטית לאורך כל הדיסצפלינות ההכרחיות. כך, דרך אומץ ושאפתנות, מטרתה של התוכנית לקדם משמעותית את הרפואה רגנרטיבית לאוכלוסיית העולם - היא מציאותית".

תאריך:  21/11/2011   |   עודכן:  21/11/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
קרן אלימלך
עינת אוליביר
דווקא בבית הדיור המוגן "נופי השרון" תיפתח תערוכה של מוזיאון נתניה "חיוך בכובע - אנשים וכובעים בנתניה" הסיבה: הכובע כמייצג את תושביה הוותיקים של העיר
דוניצה תקשורת דוניצה תקשורת
חברת cdtech הקימה עבור רשת מכללות עמל הישגים אתר אינטרנט, שיקל על תהליך הרישום של אלפי ישראלים, לקורסי הרענון והנהיגה הנכונה
ענת פז
קרן לב
כניסה בעשרה שקלים למשחקיית ה"פלייגראונד"
המבצע בתוקף החל מה- 21-24.11.11, בין השעות 10.00-20.00
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il