X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות

צומת הדרכים של החיים
עד שלב מאוחר יחסית, צעיר ישראלי ממוצע נמצא במסגרות מאוד ברורות, שמרחב התמרון שלו בהן יחסית מוגבל ומידת ההשפעה שלו על תעסוקתו בהן גם היא מוגבלת. הדבר מתחיל, כמובן, במסגרת הגנים ובתי-הספר היסודיים - בהם ההורים והמורים הם סמכות בלעדית. זה ממשיך בבית-הספר התיכון - בו קיימת אשליה של בחירה מסוימת, אך מידת הבחירה בו עדיין מוגבלת לשניים-שלושה מקצועות בממוצע, ומתבטאת כמעט רק ביחידות לימוד בבגרות. בשלב זה ישראל נפרדת באופן משמעותי משאר העולם המערבי - שכן צעיר ישראלי בן 18 לא ממשיך אוטומטית לטיול או למכללה, אלא מתגייס לצבא.
הצבא הוא אומנם עצום וכמות התפקידים האפשרית בו גדולה בהתאם, אך עד גיל 21 (או מעט יותר, במקרה שכיח של קבע קצר) נמצא צעיר ישראלי במסגרות שמכתיבות לו מה לעשות, מתי, ומה התנאים בהם יעשה זאת. ואז, לאחר השחרור ומספר "טקסים" הכרחיים למשתחרר (פסיכומטרי, טיול ועבודה), נמצא כל צעיר בדילמה הקיומית - מה לעשות בחיים, ומה ללמוד?
הכל תלוי באופי שלכם
לא תמצאו כאן תשובה החלטית. הבחירה של לימודי תואר ראשון תלויה בראש ובראשונה במי אתם, במה אתם טובים ומה אתם אוהבים. אלה מביננו שיש להם מטרה וחלום ברורים - להיות רופא, שופט, פסיכולוג או כל מקצוע אחר - נמצאים בעמדה פשוטה יותר, מכיוון שהם כבר יודעים מה עליהם לעשות, והם מתמקדים רק בשאלת הדרך. האחרים - צריכים להתחיל לנתח.
חשבו קודם כל - מה אתם אוהבים? במה אתם רואים את עצמכם עוסקים? מעבר לכך - מה אתם פוסלים על הסף? גם זו שאלה חשובה. שאלו גם את הסביבה שלכם בדבר התכונות שמאפיינות אתכם ומקצועות שלדעת האנשים הקרובים לכם יתאימו לכם. ייתכן שהקרובים לכם רואים בכם דברים שלא חשבתם עליהם.
לאחר-מכן חשבו על הערכים שמכווינים אתכם. אם אתם מעוניינים לעבוד עם אנשים ולהגיש סיוע, אם אתם מעוניינים לחנך או לייעץ, אם אתם מעוניינים לנהל, אם אתם מעוניינים בעבודה עם כסף או בעבודה מעשית יותר. כל השאלות האלה, כשהן מונחות לפניכם, יתנו לכם מושג ברור יותר של מה לפניכם.
אז מה בכל זאת?
שוב, תשובה חד-משמעית תהיה קשה. לאחר שניתחתם את עצמכם בצורה הטובה ביותר שאפשרית לכם, תוך היעזרות בסביבה ובאנשים הקרובים לכם - בדקו מה אפשר ללמוד. בדקו מתוך מה שאפשר ללמוד מה מעניין אתכם, האם יש אופק תעסוקתי שמעניין אתכם במה שמעניין אתכם והאם אתם בכלל מעוניינים לעבוד בתחום זה או ללמוד אותו לשם העניין (זה לא פסול!). בהתחשב בכל הנתונים האלו - קבלו החלטה, ותהיו שלמים איתה כמה שניתן. זכרו שגם אם אתם מתחרטים תוך כדי הלימודים, לרוב זה לא סוף העולם.
היו יסודיים והחלטיים
אל תשאירו את ההחלטות שלכם באוויר. אם החלטתם, או אם אתם מתלבטים, פתחו את האינטרנט ותקראו לעומק על המקצוע שבחרתם. דברו עם סטודנטים, תקראו תיאוריה, תעשו את כל הניתן כדי להיות בטוחים לחלוטין שההחלטה שלכם נכונה. הלימודים לתואר הראשון הם לא המטרה - הם נקודת ההתחלה. הציבו את עצמכם בנקודת התחלה שמתאימה לכם ככל הניתן.

תאריך:  28/12/2014   |   עודכן:  28/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il