מ.ט.י קריות גליל-מערבי יפתח ביום א' ה-27 ביוני קורס בנושא: "ניהול מסעדות, קייטרינג ובתי קפה בדגש על ניהול ותפעול נכון בתקופת מיתון" מנכ"ל מ.ט.י קריות גליל-מערבי הנרי ביטון מציין כי, "הקורס מיועד לבעלי, מנהלי ויזמי עסקי המסעדנות והקייטרינג".
בין נושאי הקורס שיונחה ע"י מנכ"ל "גוונים" - מערכות מזון, תכנון פיתוח ושיווק מערכות מזון ותיירות, שי עובד:
גיבוש אסטרטגיה שיווקית - ניתוח שוק ומיתוג, בחירת סוג המסעדה, בידול.
מהות עסק המזון כמערכת יצרנית- הנחיות משרד הבריאות והרשות המקומית, תמחור הקמה בטרם השקעה, עקרונות בתכנון מקום מוצלח.
השירות כמנוף להגברת המכירות - הרמת הסל הממוצע באמצעות שירות מעל הציפיות, שפת גוף, שירות באמצעות הריח.
הניהול הפיננסי - עלויות, תזרים מזומנים, תכנון מלאי.
נהלי עבודה - שיטת ניהול, ביקורת עלויות, איכות המוצר ונהלי ביצוע.
מכירות, פרסום ויחסי ציבור - הקמת חוב לקוחות, פרסום במינימום השקעה, יחסי ציבור, קידום מכירות, הפקת חומר פרסומי, מתחרים.