X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם "כרמי צבי-האחים סגל"
▪  ▪  ▪

יוסי הראל, מנכ"ל "כרמי צבי-האחים סגל" גאה להציג את בציר 2001 של סגל: בציר מיוחד במינו
אביחי גוטליב, מנהל השיווק של "כרמי צבי-האחים סגל" גאה להציג את בציר 2001 המיוחד במינו של סגל: "אנו שמחים להמשיך במסורת של השקת היינות הגבוהים של סגל, יינות איכותיים מבציר מיוחד. אנו מציגים היום את הבציר החדש של יין מרום גליל קברנה סוביניון 2001, כרם דישון (יקב יחידני) קברנה סוביניון 2001 ואת יין קברנה סוביניון ללא סינון UF 2001.
אבי פלדשטיין, היינן הראשי של היקב, מספר על בציר זה:
"באקלים יציב כמו שלנו נדיר להיתקל בבצירים חריגים, לטובה ולרעה. להיתקל בשני בצירים חריגים עוקבים זו כבר הפתעה רבתי. בציר 2000 הוא כיום כבר ערך מוסכם: אחד הבצירים המעולים ביותר שידעה הארץ. מה רבה הייתה ההפתעה לגלות שגם 2001 היא שנה חריגה.
לרוב, היה בציר 2001 טוב פחות מקודמו, אולם הוא היה טוב ממנו במובן אחד מרכזי, חשוב ובעל מקדם גבוהה של הישרדות בזמן. ניתן היום כבר לומר כי בעוד בציר 2000 היה טוב יותר בחתך כלל ארצי ובראיה של מכלול הזנים, הרי בציר 2001 התעלה עליו באשר אמורים הדברים בזן הקברנה סוביניון ובכרמים שבאזורי ההר של מרכז וצפון הארץ".
3 היינות הללו מבציר 2001 ימשיכו להשביח במשך שנים רבות אם יאוחסנו בשכיבה במקום קריר, לח ואפל.
מרום גליל קברנה סוביניון 2001
סדרת מרום גליל הושקה לראשונה בבציר 1999 ומאז זכתה למעריצים נלהבים ולמדליות רבות בארץ ובעולם.
על יין מרום גליל קברנה סוביניון 2001
היין בצבע בורדו שחור מרוכז. באף עולים ניחוחות עשירים של פרי שחור ואדום (אוכמניות, דובדבן וקסיס), סיגליות, מנטה ואקליפטוס, הבוקעים מתוך מעטה עוצמתי של ניחוחות עור, קפה ותבלינים חמים, שהתקבלו מהפרי ודרך הטיפול בו, וכן ניחוחות אלגנטיים של ארז, קלייה, קינמון, פלפל שחור טחון, מוסקט ווניל, מאוסף החביות בהן יושן. בפה הפירותי מתגלים טעמי דובדבן וביסקוויט בגוף מלא ואלגנטי עם עמוד שידרה מוצק של שפע טנין רך, חומציות טובה וטעם נותר ארוך. זהו יין מורכב, אלגנטי ועוצמתי שימשיך להשביח בשנים הבאות.
תכונות היין:
זן: קברנה סוביניון (100%)
כרם: כרם דישון, עמק קדש
כרם דובב, הר גודרים
השריית זגים: 32 יום
יישון: 18 חודשים
70% באלון צרפתי (אלייה, טרונסה), 30% בעץ אמריקני
כהל בנפח: 14%
משקל סגולי: 992
pH: 3.45
חמיצות כללית: 6.3
המלצת הגשה
כדאי להגיש את היין עם אומצות, בשר צלוי מכל סוג (במיוחד כבש), דגים "בשרניים", תבשילי קדרה, וגבינות קשות עדינות.
מחיר מומלץ לצרכן: 59 שקל
קברנה סוביניון כרם דישון 2001
Single Vineyard
אשתקד השקנו סדרה של יינות זניים של כרם יחידני, כדי להביא לידי מימוש את הייחוד והאיכות של הכרמים שניטעו בגליל העליון.
יין כרם דישון, קברנה סובניון 2000, היה היין הראשון בסדרה ונעשה על טהרת ענבי כרם דישון. כעת יוצא לשוק בציר חדש של כרם דישון קברנה סוביניון 2001. בקרוב יצטרף אליו יין כרם דובב, מרלו 2002.
על היין
צבעו של היין הוא בורדו שחור ואינטנסיבי. באף מתרוננים שפע ניחוחות דקים אך עוצמתיים של פרי שחור ואדום (קסיס, דובדבן, לפתן דובדבנים שחורים) בשלים אך רעננים, משולבים בגלימה הדוקה וכבדה של ארומות קפה מוקה, עור ולקריץ, שהתקבלו מהפרי ומדרך הטיפול בו. ניחוחות אלה "ממוסגרים" בניחוחות טבק, קפה קלוי, אגוזים ונוגט, ציפורן ווניל, שמקורם באוסף החביות בהן יושן היין. אף מיוחד ורב הבעה. בפה מתגלים טעמים דומים של פרי מאסיבי ושוקולד, בגוף מלא ועשיר, עם טאנין מעוגל אך בעל נוכחות. יין מלא ביותר אך מאוזן, בשל ואלגנטי, עם סיומת ארוכה.
היין משתדל בסגנונו להבליט את מאפייני הכרם הייחודי ולכן שואף לשילוב מלא בין טעמי פרי וטעמי עץ מאופק במתכוון, שלא יאפיל על מאפייני הכרם.
תכונות היין:
כרם: כרם דישון, עמק קדש, הגליל העליון
הרכב: 100% קברנה סוביניון
השריית זגים: 38 יום
יישון: 21 חודש, 95% אלון צרפתי ("אליה", "טרונסה"), 5% אלון אמריקאי
85% עץ חדש, 15% עץ בשימוש שני.
כהל: 13.8% כהל בנפח
משקל סגולי: 0.993
PH: 3.48
חומציות כללית: 6.5 גרם/ליטר
המלצת הגשה:
מומלץ להגיש את היין עם בשר צלוי (בעיקר טלה), דגים בשרניים, תבשילי קדרה של בשרים עזי טעם (בשר צייד) וגבינות קשות עדינות בטעמן.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 שקל
קברנה סוביניון ללא סינון 2001
יין זה מהווה חוליה נוספת בשרשרת היינות הלא מסוננים של סגל, שתחילתה באמצע שנות השמונים.
בסדרה זו מנסה היינן להתערב כמה שפחות בתהליך היווצרות היין ובכך להניח לטבע לעשות את שלו.
על היין:
זהו יין בצבע בורדו שחור ודחוס. באף נוסקים ניחוחות אקספרסיביים ביותר של פרי שחור (קסיס, אסנה, פטל ודובדבן שחורים) ממוקד ועוצמתי, בשל מאוד ויחד עם זאת מאוד רענן ואלגנטי, אליו מתלוות ארומות קלאסיות של עור, טבק משובח, מוקה, לקריץ ומנטה, שהתקבלו מהפרי ומדרך הטיפול בו. בניחוחות אלה משולבים ניחוחות שרפי עץ חייתיים וקרירים, קופסת סיגר, נוגט, שמן מושק ותבלינים מאוסף החביות בהם יושן. בפה מתגלים טעמים מרוכזים מאוד של פרי שחור מאסיבי, מנטה וקפה, בגוף מלא מאוד ושופע פרי, עם טנין עצמתי אך רך וחומציות גבוהה אך משולבת. למרות הדומיננטיות של העץ והפרי הם משולבים היטב ומאוזנים. ליין סיומת ארוכה שבה מתבלטים טעמים רעננים של פרי ותבלינים (פלפל שחור, קינמון ומוסקט).
תכונות היין:
כרם: כרם דישון, עמק קדש, הגליל העליון.
חלקת "הכביש העליון" - חלקה מוגבלת יבול במיוחד.
הרכב: 100% קברנה סוביניון
השריית זגים: 40 יום
יישון: 24 חודש
85% אלון צרפתי חדש (טרונסה ,אלייה), 15% אלון חדש ממקורות שונים
כהל: 13.6% כהל בנפח
משקל סגולי: 0.994
pH : 3.43
חומציות כללית: 6.7 גרם/ליטר
התווית-ניר גפת ענבים:
התווית שעל הבקבוק מודפסת על ניר שיוצר במיוחד למטרה זו, מגפת ענבים גרוסה מעורבת בסיבי תות ניר. מכיוון שחלק גדול מתכונות היין המהותיות קשורות במשקעיו ובשאריותיו, נראה היה מתאים שייקחו חלק מהותי גם בתוויות. מכיוון שהתווית עשויה מחומר ממוחזר והיא ידידותית לסביבה, הוחלט גם לארוז את היין ללא קפסול פלסטיק או בדיל על צווארו. תווית זו זכתה בפרסים במספר תחרויות עיצוב.
המלצת הגשה:
יין זה בנוי כדי להמשיך להשביח שנים רבות באם יאוחסן בתנאים המתאימים. בשל אי סינונו עשוי היין לפתח משקעים. במשקעים אלה אין כל פגם והם עדות לתהליך הייצור הטבעי שעבר.
כדי להסיר משקעים אלה , יש להניח לבקבוק לעמוד זקוף במשך לילה, ואז להעבירו שפיה אל קנקן הגשה (דקנטר). תהליך זה אף יסייע לאוורורו ועידוד התפתחות ניחוחותיו.
כדאי להגיש את היין ליד מנות עיקריות משובחות אך אחידות בטעמן: פילה בקר ברוטב מתון, טלה בתנור, נתח קצבים או גבינות קשות ועדינות.
מחיר מומלץ לצרכן 139 שקל
על יינות סגל
יינות סגל נוסדו בשנת 1787 על-ידי יעקב-הירש סגל בבוברויסק שברוסיה הלבנה. בשנת 1925 נוסדה המזקקה הראשונה בישראל בשרונה, הלא היא ה"קריה" בתל-אביב של ימינו. עם קום המדינה הקימה משפחת סגל יקב שהתמחה בייצור יינות. ראשוני הענבים הגיעו מאזור אשקלון, ועם השנים התווספו כרמים בעמק איילון ואזורים נוספים במרכז הארץ.
במשך כחמישים שנה שמרו יינני "סגל" על אופיים הייחודי של יינותיהם, והחברה הפכה למובילה בתחום היינות בישראל, לצד זכיה בפרסים חשובים בתחרויות בינלאומיות. יינות "סגל" מיצבו את עצמם כמובילים בתחום יין בישראל, באמצעות חדשנות מתמדת בתחום הייצור והשיווק של יין.
בסוף שנות השמונים תפס את מקומו בשוק "היין של סגל", מותג שיצא לשוק לרגל חגיגות יובל המאתיים של החברה. המותג הצליח מעבר לכל צפיה, כשתחילת שנות התישעים הם שנות הפריחה שלו ועד מהרה טבע סימן מרכזי בחברה: "יינות אשקלון" הפכו ל"יינות סגל". בתחילת-אמצע שנות התישעים הצטרפה סגל למהפיכת היין הישראלי, שחלק חשוב ממנה היה התייחסות חדשה לחומר הגלם, ולכרמים המניבים אותו. התייחסות חדשה מבחינת מיקום הכרמים, אגרוטכניקה מודרנית, ושליטה בגידול. החברה תרמה למהפיכה נדבך חשוב בהבאה להכרה בחשיבותו של הגליל העליון כאזור גידול אידיאלי לגפנים.
עם הכניסה לשנות ה-2000, ותוך התבוננות מעמיקה ומתמדת בנעשה בשוק היין העולמי, רכשה "סגל" ציוד יקב מן המתקדמים בסוגו בעולם, הכולל בין השאר מכלי התססה מבוקרים וחביות עץ אלון קטנות חדשות ממיטב הבתים שבצרפת וארצות הברית.
לצד היינות ממשיכים ב"סגל" במסורת ארוכת השנים של זיקוק אלכוהול ומובילים בתחום זה עם כמה מהידועים והטובים שבמוצרים- משקאות כמו ברנדי "גרנד 41" ליקר "הללויה" על בסיס ברנדי , ערק "אשקלון", השנאפסים של "סגל" המבוססים על פירות טבעיים ורבים אחרים.
היקף המכירות השנתי של יינות סגל בשנתיים האחרונות נאמד בכ- 35 מיליוני שקלים בשנה. יינות סגל-הינם בבעלות מלאה (100%) של יקבי ברקן.

תאריך:  09/08/2004   |   עודכן:  09/08/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il