החרדים מסרבים להכיר במשטר הדמוקרטי, רב ראשי תוקף שופטים בכירים, מזלזל בקורבנם של חללי צה"ל ופוגע ברגשות המשפחות השכולות. רבניו אוסרים על 62,000 צעירים לשרת בצבא כדי להגן על ישראל מאויביה. החרדים מנסים להפוך את אזרחי ישראל הלא חרדים ל"חוטבי עצים ושואבי מים שלהם". ומעל לכל, מי שמסרב לעבוד, לשלם מיסים ולשרת בצבא אינו רשאי מבחינה מוסרית לנהל את המדינה ולשלוח חיילים לקרב.
החרדים חיים בעולם המושגים של הגלות ומתייחסים למדינה היהודית כמו שהם התייחסו בעבר לשלטון הצאר הרוסי. סבתי שלחה את בנה הבכור לארה"ב כדי שלא יגויס לצבא כי הרבנים קבעו ששירות צבאי פירושו שמד. החרדים אינם חיים במאה ה-21 ומנסים לכפות על הלא חרדים את עולם המושגים המעוות שלהם.
החרדים חולבים את הקופה הציבורית לצורכיהם מבלי שתרמו דבר למען החברה והמדינה. כספי המיסים של האזרחים שעובדים אינם הולכים לשירותים למען האזרחים - בריאות, חינוך וכו' - אלא ל-62,000 צעירים שרק כ-30% מתוכם לומדים תורה אבל הרבנים אוסרים על כולם לשרת.
בקיצור, החרדים רוצים ליהנות משני העולמות: להתייחס למדינה כמקור לגיוס כספים אבל מסרבים להכיר בה ולתרום את חלקם בעבודה, בתשלום מיסים ובשירות צבאי. אני קוראת לצעירים החרדים בעלי המצפון המשרתים בצה"ל לקרוא לצעירים החרדים לשרת.
עולם המושגים של הציונות הדתית - לא זו של סמוטריץ' החרדל"יסט - הוא זה המקובל על החילונים. הציונות הדתית משלבת לימוד תורה עם שירות למען המדינה. זוהי היהדות האמיתית ולא היהדות הפרזיטית של החרדים.
יש להחליף את ממשלת האסון ולהקים ממשלה הדואגת לאזרחים ולא לכת של פרזיטים. יש לחוקק חוק שרק יהודי שמכיר בישראל כמדינת היהודים זכאי ליהנות מזכות השבות.