X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
עכשיו הכל ברור - שנת הבחירות בפתח וחברי הכנסת חושבים בחירות
▪  ▪  ▪

נו, אז מה אתם אומרים, חברי הכנסת אחרי הכל מגיעים להחלטות נכונות. האמנם? והאם לטווח הארוך?
אני מדבר על החלטת ועדת הכנסת מאמש לפיה עמיר פרץ צריך להחליט אם לעזוב את ההסתדרות או את הכנסת. אמש אחרי דיון סוער אישרה הוועדה לקריאה ראשונה שלוש הצעות חוק שיזמו חברי הכנסת (גדעון סער (ליכוד), טומי לפיד (שינוי), יולי אדלשטיין (ליכוד) ואריה אלדד (האיחוד הלאומי) לפיהן עמיר פרץ אינו רשאי לכהן במקביל בשני התפקידים: חבר כנסת מחד-גיסא ויו"ר ההסתדרות החדשה מאידך-גיסא.
אז מה אתם אומרים, יש עוד סיכוי לחברי הכנסת שלנו? אחרי הכל אני לא בטוח שיש מי בתוכנו שחושב שכפל התפקידים חבר כנסת ויו"ר ההסתדרות החדשה הינו ראוי. לא מהפן שחבר כנסת ראוי שיתרכז בעבודת המשכן ולא מההיבט של ניגוד האינטרסים הפועל על הפרט המחזיק בכפל התפקידים.
האם מעשיו של חבר הכנסת עמיר פרץ כיו"ר ההסתדרות אינם מכוונים למיקסום היבחרותו כחבר כנסת? הרי מי שיטען אחרת נאמר לו שאת חברותו בכנסת הוא קיבל על חציונם הפוליטי של העובדים ועל מינוף עוצמתו כאבי אבות ראשי הוועדים בישראל. ובאילו שיטות השתמש עמיר פרץ על-מנת לשכנע את העובדים? והאם ההסתדרות כארגון עובדים ממלאת את יעודה כפי שהיינו מצפים ממנה לפעול?
אבל השאלה היא האם החלטת הוועדה מלמדת על תמורות ערכיות משהו בתפקיד המחוקק הישראלי? לא מניה ולא מקצתיה. העובדות הבאות שופכות אור אחר על מעשה הוועדה. חברי הוועדה אישרו הצעת פשרה של ח"כ רוני בראון שקבעה כי פרץ ייאלץ לבחור בין שני התפקידים עד שלושה חודשים לפני הבחירות לכנסת, אם אלה יוקדמו, או עד שלושה חודשים לפני סיום כהונת הכנסת הנוכחית המוקדם מבין שני התאריכים.
עכשיו הכל ברור. שנת הבחירות בפתח וחברי הכנסת חושבים בחירות. נכון, מדובר בחיסול פוליטי, נכון הם "מפחדים" מעמיר פרץ ומעוצמתו הנגזרת כיו"ר ההסתדרות, ונכון שבימיו של הרשנזון (ליכוד) כיו"ר הסתדרות העובדים הלאומית חוק דומה לא עבר, הכל נכון, אבל לסיכום ההחלטה הזו ראויה ומלמדת איך ערכים מתקבלים במערכת הפוליטית בישראל, מתוך אינטרס אחד וברור מיקסום היבחרות ושליטה. לא אידיאולוגיה רחמנא ליצלן ולכן מורי ורבותי הטווח הקצר לא יכול להבטיח לנו כי נורמה של מנהל תקין לפנינו.
ולכן עד שתעבור הצעת החוק עוד חזון למועד. אבל אתם יודעים מה? אולי יהיה מי שיצעק כי ראוי להרחיב את מעגל התפקידים ולהגביל חברי כנסת מלמלא שני תפקידים ציבוריים. הגיע הזמן שאת תפקיד חבר הכנסת בישראל ימלאו חברי הכנסת בצורה ראויה יותר אבל לשם כך דרושה התעוררות של הציבור הישראלי.

הכותב הינו מרצה למדיניות ציבורית ומשפט ציבורי
תאריך:  07/07/2005   |   עודכן:  07/07/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיכאל שרון
"רבותי, הבה נשכח את העבר באומץ ונקווה לטוב", הם אומרים בנושא ההינתקות והפנינה שבה - החרבת גוש קטיף    "יהיה שקט", הם אומרים, אלא שזו השקטה חסרת נידבכים, ונאמר כאן גם משהו על סינדרום העיוורון האמיץ ביחס להפקת ליקחי העבר, באקט הוונדלו-מדיני של החרבת גוש קטיף
רונן סקלצקי
נאוה ענבר
עו"ד ליאת בכר-סגל
כאשר מדובר במידע, הנוגע לאדם זר להתדיינות המשפטית, נקודת האיזון בין האינטרס לקיים משפט-אמת לבין ההגנה על הפרטיות מוסטת לכיוון הוספת משקל להגנה על הפרטיות, והתנאים לפגיעה בה מחמירים במיוחד
רותי בן-חיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il