X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בזירת העימות האינטרנטי רושמים הפלשתינים ניצחון מכריע על ישראל בזכות ניהול מערכה לטווח ארוך המבוססת על בניית מאגרי מידע חופשיים לציבור ובהם מתועד הסכסוך מזווית המבט הפלשתינית בהיעדר מענה ישראלי ראוי נסמכים גורמים בינ"ל, ובהם האו"ם על דיווחי הפלשתינים, אשר מאגרי המידע שלהם מספקים גם את תשתית המידע להגשת תביעות נגד קצינים ישראלים בחשד לפשעי מלחמה
▪  ▪  ▪

זירת האינטרנט הולכת ותופסת בשנים האחרונות יותר ויותר מקום מרכזי במאבק על התודעה בסכסוכים בינ"ל ובפרט בסכסוך הישראלי פלשתיני.
המאבק על התקשורת, והאינטרנט במרכזה, נתפס על-ידי מקבלי ההחלטות כחלק מהמאבק על התודעה של קהלי היעד הרלוונטיים (מדינאים, דעת קהל) לשם השגת לגיטימציה בינ"ל למהלכים מדיניים או צבאיים. "ניצחון תקשורתי" משמעותו השפעה בכיוון הרצוי על תפיסת המציאות אצל קהל היעד, ולעומת זאת, הפסד בזירת התקשורת עלול להתבטא באובדן הלגיטימציה המדינית.
לצד הפלשתיני תנאי יסוד בסיסיים נחותים בניהול מלחמת המידע. אלה נובעים ממשאבים מועטים, פעילות במגבלות ביטחוניות והתערערות השלטון המרכזי בשטחי הרשות הפלשתינית. על אף זאת, ניכרים הישגים פלשתינים לא מבוטלים במערכת המידע המנוהלת נגד ישראל, הנובעים מהגורמים הבאים: אמונה עמוקה בצדקת הדרך ("שלום צודק") והמאבק, התייחסות למידע ולתיעוד כ"ערך עליון", השקעה רבה בהקמת ארכיונים מקוונים ובתחזוקם, נגישות חופשית למידע, "הצפת" מידע ברשת האינטרנט (להמחשה – אתר החמאס מתורגם ל–7 שפות!).
היריב הפלשתיני רואה באינטרנט זירת מאבק הסברתית נוחה המאפשרת יותר מכל אמצעי תקשורת אחר לכתוב/לשכתב את ההיסטוריה ולהשפיע את עיצוב תפיסת המציאות. זירה זו מעניקה לו, הגם שהינו נחות באמצעיו, מעין "שוויון הזדמנויות" בזכות מאפייניו הייחודיים של האינטרנט הבאים לידי ביטוי בעלות תפעולית נמוכה יחסית ובתפוצה נרחבת לקהלי יעד בזמן אמת. יתר על כן, הצד הפלשתיני חותר לנצל לטובתו את יתרונות זירת האינטרנט בו "הבלעדיות גוברת על המהימנות", קרי – הצפת מידע בכסות של מהימנות ללא תגובה מספקת של הצד האחר יוצרת רושם של אמינות לגורם המפיץ את המידע.
עיקר התשומות הפלשתיניות בתחום ההסברה מופנה לפיתוח מאגרי מידע העוסקים בהיבטים השונים של הסכסוך הישראלי פלשתיני. מטרתם של מאגרי המידע הללו, הפתוחים כאמור לגולשים ללא מגבלות תשלום או הרשמה, הינה להטמיע את המסר (והצדק) הפלשתיני, להשיג דומיננטיות בזירת האינטרנט, להשפיע ישירות על מקבלי ההחלטות ו"למשוך" את קהלי היעד ל"מקורות הנביעה" האינטרנטיים באמצעות העמדת נתונים גולמיים ומעובדים, עדכונים שוטפים וכו'. מאגרי המידע אוצרים כוח עצום בבחינת "קרינת מידע רדיואקטיבית" בזכות עוצמת האינטרנט כאמצעי מוביל לאיסוף מידע כמעט בכל תחום.
למאגרי המידע הפלשתינים באינטרנט מספר מאפיינים בולטים: תיעוד יומי של המאבק הלאומי והאינתיפאדה, פרסום מחקרים על ההיבטים השונים של האינתיפאדה (חיסולים, פגיעה בזכויות אזרח וכו'), תיעוד הפעילות הישראלית המוצגת כ"טרור מדינה, מאגרים פתוחים, מתעדכנים, מודרניים (פורמטים שונים של פרסומים) ומתורגמים לאנגלית. מערכת המידע שמנהלים הפלשתינים בזירת האינטרנט מציבה איום על אינטרסים ישראלים חיוניים ובהם:
א. השפעה על עיצוב עמדות ביחס לישראל של מקבלי החלטות (ארגוני האו"ם נסמכים על דיווחי הפלשתינים), מעצבי דעת קהל, עיתונאים, ארגוני זכויות אדם והציבור המתעניין והמחפש מידע על הסכסוך הישראלי פלשתיני.
ב. חיזוק מגמות אנטי ישראליות ואנטישמיות בדעת הקהל.
ג. פעולה שיטתית לשלילת הלגיטימציה לפעילות הישראלית בשטחים ויתירה מכך לעצם קיומה של מדינת ישראל.
ד. ערעור על אמינות הדיווח של הצד הישראלי המשליך גם על זירות עימות אחרות.
ה. בניית תשתית מידע לשם הכנת תיקים משפטיים נגד קצינים ישראלים בחשד לעבירות של פשעי מלחמה. צו המעצר שהוצא בבריטניה לא מכבר נגד האלוף במילואים דורון אלמוג הוכן על-ידי הארגון הפלשתיני לזכויות אזרח PCHR המחזיק באתרו הרשמי ארכיון מידע מרשים בהיקפו על פעילות צה"ל במהלך 5 שנות האינתיפאדה.
ישראל מפגרת משמעותית אחר הפלשתינים בתחום מאגרי המידע הגלויים הנוגעים לסכסוך הישראלי פלשתיני. כדי להתמודד היטיב עם אתגר זה ראוי להקים גוף הסברה לאומי בעל סמכות ואחריות, כפי שהמליץ ב-2002 מבקר המדינה, שיעסוק בניהול "לוחמת המידע" (להבדיל מלחימה פסיכולוגית או לוחמת מודיעין) והטמעת המסרים והנרטיב הישראלי. האינטרנט צריך לשמש זירה עיקרית למערכה זו.

יהונתן דחוח הלוי - חוקר בכיר במכון ירושלים לענייני ציבור ומדינה בראשות ד"ר דורי גולד
תאריך:  16/09/2005   |   עודכן:  16/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נסים ישעיהו
לא נעים, אבל ריח חריף של צביעות נודף מכל השיח הזה סביב בתי הכנסת, כמו גם מכל השיח הציבורי אצלנו    אנשים שכופרים בעצם המושג 'קדושה' דנים ומחליטים על גורלם של מקומות קדושים    אם מישהו מכיר הגדרה אחרת לתופעה זו, הח"מ ישמח לשמוע אותה
אריאל שרון
נאום ראש הממשלה בעצרת האומות המאוחדות - 15/09/2005 - יום חמישי י"א אלול תשס"ה
עודד רוט
שמואל קופר
סקירת מלאי לאומי
ד"ר דני גימשי
משטרת ישראל אינה מושחתת והיא נקייה יחסית למשטרות אחרות בעולם, אולם המקרים האחרונים של מעורבות בשחיתות צריכים לשמש כנורות התראה בוהקות ומזהירות שאסור לפיקוד המשטרה ולציבור להתעלם מהן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il